Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 09:55 - Коментари - Смешната война
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 10124 Коментари: 54 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.04.2018г.
    
Отново ще припомня една мисъл на Карл Маркс от книгата му "Осемнадесети брюмер на Луи Бонапарт" : "Хегел бележи някъде, че всички велики световноисторически събития и личности се появяват, така да се каже, два пъти. Той е забравил да добави : първия път като трагедия, втория път като фарс".

И така, за кое велико световноисторическо събитие иде реч?

На 27 септември 1940 г. в Берлин от министрите на външните работи на Германия – Йоахим фон Рибентроп, на Италия – граф Галеацо Чано, и на Япония – Сабуро Курузу се подписва Тристранния пакт. След това се появява и музикалния шлагер : "Рим, Берлин и Токио, верни във борбата, скоро ще да сложат нов ред на земята". Тогава е ставало дума за нов ред. Сега буржоазната либерастия си припява : "Вашингтон, Лондон и Париж, верни във борбата, вечно ще запазят старий ред на земята". Берлин, с насран задник, като причинител на две световни войни, колебливо се гуши отзад.

Германия, Япония и Италия са налагали новия ред с оръжие по бойните полета. САЩ, Микро Британия и Франция също защитават стария ред с оръжие. Само че синеоките рицари на Вермахта и японските самураи са влизали в трагични битки, а джендърите от въоръжените сили на САЩ, Микро Британия и Франция участват във фарсови войни. Участват само във войни, в които победата им е сигурна, тоест противникът е много по-слаб от тях – Виетнам, Корея, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия.

Нацистка Германия не се уплаши да атакува главния си противник Съветския съюз, а Япония Китай и Корея. Днес САЩ се страхуват да влязат във военен конфликт с Руската федерация, Китай или Корейската народнодемократична република. Просто тези страни притежават ядрено оръжие, което плаши прехвалените us-американски момчета. САЩ воюват главно в Холивуд и Туитър. Микро Британия воюва с провокации, лъжи и измами. Франция снабдява с памперси храбрите воини на "международната демократическа общност" и ѝ дава по-голяма легитимност. Германия мърмори с половин уста, колко лоши били руснаците и се топли с руска газ. Най-страшното, което могат да им направят е да налагат икономически и политически санкции, от което санкционираните стават по-силни.

Страните от Тристранния пакт са имали около себе си страни "пудели" – България, Румъния. Днес България отново е "пудел" – на Съединените щати. Само че с помощта на Третият Райх сме получили територии и излаз на Бяло море, а днес от САЩ получаваме само задължения и финансови тежести.

Италианските фашисти, германските нацисти и японските самурай са се имали за свръхчовеци. Днешните us-американци и САЩ като държава също се смятат за изключителни, само че Русия без военни действия срещу тях, постоянно им доказва, че не са изключителни, от което "изключителните" се дразнят. Което показва, че са глупави и което съответно ги прави смешни в очите на международната мислеща общност, защото "Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения". Ама понеже са с полирани мозъци не се усещат.

Дали пък Третата световна война няма да приключи с бурен смях и грубички подигравки към разпадащият се буржоазен свят?

image

image

image




Гласувай:
31



1. mt46 - Щатите
19.04.2018 13:24
са по-хитри и предпазливи от немските нацисти...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
19.04.2018 16:48
И по-страхливи.
цитирай
3. merlin68 - САЩ, Британия и Франция, не създ...
19.04.2018 17:36
САЩ, Британия и Франция, не създадоха никакъв световен ред та да го пазят. СССР спечели войната срещу Германия и даде възможност на човечеството да живее в нов ред при върховенството на ООН. След това пак руснаците в лицето на Горбачов, прецакаха световния ред. Американците дадоха силна заявка, че ще направят нов, но единственото което направиха е пълен хаос по света. Днес САЩ, продължава последователно да не знае какво прави, а онзи Микрон, който се мисли за Наполеон и безглавата лейди мислеща се за желязна, само увеличават неразборията.
Запада е в тотална криза, пълна деградация подобна на тази която доведе до разпада на СССР. Също както лидерите на СССР, така и днешните западни лидери, имат мъгляво чувство за това което искат, и абсолютно никаква представа как да го постигнат.
цитирай
4. radostinalassa - САЩ знаят какво искат, но няма да го получат
19.04.2018 18:09
Искат другите страни да са им колонии , като нас. И както беше Руси
цитирай
5. kvg55 - До 3. merlin68
19.04.2018 18:34
И хаосът е определен ред. В хаоса САЩ доминираха повече от двадесет години, макар и ретроградно. Сега вече се провижда друг ред - с Русия и Китай начело. "Великите" буржоазни сили се оттичат постепенно в канализацията.
цитирай
6. kvg55 - До 4. radostinalassa
19.04.2018 18:35
Точно така. Искат да грабят природни ресурси.
цитирай
7. apostapostoloff - Боят наистина идва от рая:
19.04.2018 19:06
Кремъл е дал указания на руските държавни служители и депутати да смекчат антиамериканската си риторика. Това се прави, за да има основание Доналд Тръмп да потърси начин за подобряване на отношенията с Русия, съобщи "Блумбърг", като се позова на 4 източника.

В този дух е и отложеното с месец разглеждане на ответните руски санкции срещу САЩ. "Владимир Путин е готов на многочислени и сериозни отстъпки пред Запада, но това не трябва да изглежда като че ли губи войната. Той добре разбира, че Русия не може да се конкурира със САЩ, ЕС, Япония, Канада и другите икономически развити държави и не иска война с тях", казва Игор Бунин, президент на руския "Център за политически технологии".
А ти продържавай да пикаеш газ! Полза няма!
цитирай
8. kvg55 - До 7. apostapostoloff
19.04.2018 19:29
Путин губел войната? Ха-ха ха! Путин всячески се мъчи, с цената на отстъпки, да удържи мира. Затова подкрепя и Дончо, защото с него що годе може да се разговаря. Но Пентагонът, ЦРУ и ФБР лъжат президента си. Конгресът му прави обструкции. Кой ще пикае газ?
цитирай
9. gessos - Не ми прилича да се занимавам с по...
19.04.2018 22:16
Не ми прилича да се занимавам с политика, но намерих нещо интересно и искам да го споделя с вас:

АНДРЕЙ РАЕВСКИ
е роден през 1963 г. в Цюрих, Швейцария. Баща му е холандец, майка му - рускиня. Самият той известно време е служил като аналитик във въоръжените сили на Швейцария, след това е работил в изследавателските структури на ООН. Специализира се в изучаване на постсъветските държави.Живее във Флорида. Съвсем наскоро той публикува доста забележителна и емоционална статия със заглавие : "Какво се случи със Запада, в който съм се родил?"

А аз я намерих със заглавие:
ЗАПАДЪТ ВЪРВИ ПО ПЪТЯ НА ХИТЛЕР

Капитализмът се нуждае от война и световна хегемония, за да оцелее

Наистина ли искат да влязат в сблъсък с ядрена Русия, сплотена днес както никога около Путин и единна, както никога досега?

Аз съм изплашен, удивен и смутен! Родил съм се в Швейцария, обиколих по-голямата част от Европа, а в САЩ живея повече от 20 години. Но дори и в най-лошите си кошмари не бих си въобразил, че Западът ще падне толкова долу, както сега. Имам предвид днешната западна лъжа, корупция, колониални войни, натовски лъжи, блюдолизството на източноевропейците и т.н.
Западът и преди не е бил рицар в сияйни доспехи. Но такова нещо...
СЕГА СЪМ МНОГО, МНОГО ИЗПЛАШЕН!
Какво виждам днес на Запад?Тъпо, покорно стадо, което го водят към пропастта психопати (психопати в клиничния смисъл на думата) Но това дори не е най-лошото. Най-лошото е крещящото мълчание на мнозинството, когато всички извръщат поглед и се правят, че "всичко, което става не е моя работа". Или, което е още по-лошо, сериозно вярват, че това са глупости. Какво е станало с вас, хора? Всички сте се превърнали в зомби!
Събудете се! Западът върви по пътя на Хитлер! Вие наистина ли искате да влезете във война с ядрена Русия? Ние , Западът, се готвим да започнем война. Възможно - термоядрена, при която жертвите ще са стотици милиони!
Заради какво? Заради това, че Западът днес се управлява от уродлива банда невежи, високомерни психопати? Уви, това е така! Нашата демокрация не работи. Върховенството на закона се разпростира само върху слабите и бедните, за богатите законът не важи. "Западните ценности" сега са тъжна шега...
И ето ви истината: капитализмът се нуждае от война и световна хегемония, за да оцелее. Глобалната англоезична империя ще рухне всеки един момент. Единственият въпрос е -
КАКВО ЩЕ СТРУВА ТОВА НА ВСИЧКИ НАС
Западът вече няма грамотни експерти. Елитът на НАТО няма дори представа какво ще стане, ако руснаците сериозно започнат война. Аз цял живот съм изучавал руската военна история и мога да ви обещая: не се съмнявайте нито за секунда - Русия няма да отстъпи. И ако вие вкарате руснаците в ъгъла, те просто ще унищожат цялата ви цивилизация!
Но не, руснаците не искат война и ще направят всичко, за да я избегнат. Но ако не им оставите избор, чакайте отговор и отговорът ще бъде абсолютно разрушителен. Те не се страхуват от насилието. Путин ясно го каза и него - поне по този въпрос- го подкрепят повече от 95% от хората. Вслушайте се в думите му внимателно:
Защо ни е свят, в който няма да я има Русия?
ГАВИН УЙЛЯМСЪН, МАМИНО СИНЧЕ, неизвестно защо отговарящо за "отбраната" във Великобритания, каза, че "Русия трябва да се разкара и да млъкне". Но запомнете:
Британия ще бъде превърната в купчина радиоактивна пепел, дълго преди първият руснак "да се разкара и да млъкне". И това е просто факт!
Аз недоумявам - вижте я тази шепа помпозни и високомерни британски магарета, които смятат, че все още са Империя. Борис Джонсън, Тереза Мей и Гавин Уйлямсън...Ама вие наистина ли сте готови да умрете, защитавайки тези дегенерати?
Какво е станало с вас, хора? Какво е станало със Запада, където съм се родил през 1963 г. Боже мой, нима това наистина е краят? Нима аз съм единственият, който вижда как може всичко да приключи?
---------------------------------------------------------------------------
Е, не е единствен, но можеш ли да спреш вулканичната лава на невежеството и страховитото високомерие?
цитирай
10. get - Страните от Тристранния пакт са ...
19.04.2018 22:56
kvg55 написа:

Страните от Тристранния пакт са имали около себе си страни "пудели" – България, Румъния. Днес България отново е "пудел" – на Съединените щати. Само че с помощта на Третият Райх сме получили територии и излаз на Бяло море, а днес от САЩ получаваме само задължения и финансови тежести.


Три въпроса?
1.
Известно ли ви е, че през 1940 г. Русия(тогава СССР) ни е притискала да влезем на страната на Тройния съюз.
- Ако не ми вярвате - ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ЦИТАТ от дневника на Георги Димотров - тогава заемащ позиция на Генерален секретар на Коминтерна?
- Същевременно правителството на България ОТКАЗВА да се включи на страната на Тройния съюз - желаете ли отново цитати!
2.
Знаете ли, че вследствие споразуменията м/у Великобритания и СССР първо в Москва а после в Техеран и Ялта - на България е предопределено да не владее Беломорието - желаете ли отново цитати и факти!
В тази връзка - да сте чували за "доктрината Брежнев" - в която се говори за ОГРАНИЧЕН СУВЕРЕНИТЕТ на страните от социалистическият лагер, в частност и България?
3.
Да питам последно - на срещата в Малта м/у САЩ Буш-старши) и Горбачов(СССР) когато ОТНОВО СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯХА СФЕРИТЕ НА ВЛИЯНИЕ - да сте чували да е имало ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ - предвид въпросите, които я пряко касаят - аз НЕ СЪМ ЧУВАЛ ... за вас фило-фобите ... не смея да твърдя - Нищо?

- Особено след едно такова "дълбокомислено-опортюнистично" обобщение от автора на материала :)))!
kvg55 написа:

"Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения".

- Авторе вие говорител на Русия и защитник на интересите на България се явявате?
- Говедаров - и без Маркс на всеки средно интелигентен българин е пределно ясно, че от комедията до трагедията - човек го дели една крачка - тази на ЧУЖДО"фил-стването", което от своя страна изключва РОДО-ЛЮБИЕТО!
цитирай
11. born - Да си патриот - санким българофил - в казионния съвременен нашенски смисъл на думата,
19.04.2018 23:58
не значи задължително да си русофоб.
Да си русофил пък не означава да си задължително предател на България !
Въпрос на лично мнение и избор !
Или нямаме /демократичното/ право на лично мнение и избор ?

цитирай
12. get - - Да Стефане, подписващ се "Борн" ... с условието ?
20.04.2018 00:25
born написа:
не значи задължително да си русофоб.
Да си русофил пък не означава да си задължително предател на България !
Въпрос на лично мнение и избор !
Или нямаме /демократичното/ право на лично мнение и избор ?



- Правото на личен избор(мнение) може да се вземе СЛЕД:
а) задълбочено проучване на източниците по разглежданата проблематика!
Което пък ни дава ... ?
б) Възможност за разумен извод-избор!

Пример за това, което обяснявам?
Цитат(прощавайте но вероятно разбирате/четете) руски?
I.
"В конце 1940-х годов молодой советский дипломат, впоследствии историк-эмигрант Михаил Восленский, только что пришедший на работу в историко-дипломатическое управление МИДа, спросил своего начальника Владимира Хвостова:
"Почему до сих пор засекречены документы царской дипломатии аж столетней давности?" - на ето Хвостов ответил:
"Потому что при определенной аналогии внешнеполитической проблематики тогдашняя российская дипломатия принимала в отдельных случаях решения, аналогичные современным. Нам нет нужды их раскрывать".

- Това е цитат - но верен ли е - ще разберем от проверката - в която установяваме, следното?
II.
Цитат от текста на:
Предложение делегации СССР о Черноморских проливах. Вручено Молотовым Трумэну и Черчиллю на заседании глав правительств 22 июля 1945 г. (Берлинская конференция. 17 июля – 2 августа 1945 г., )
...

3. НОВЫЙ РЕЖИМ ПРОЛИВОВ должен предусматривать в числе других мероприятий также следующее:
Турция И Советский Союз в интересах своей безопасности и поддержания мира в районе Черного моря обеспечивают совместными средствами в проливах недопущение использования этих проливов другими государствами во враждебных черноморским державам целях (НАРЯДУ С ТУРЕЦКИМИ военными базами - СОВЕТСКИЕ ВОЕННЫЕ БАЗЫ В ПРОЛИВАХ).
- край на цитата.

Третият факт - който се съдържа в дневниците на Г. Димитров - засега не цитирам ... но касае ОТНЕМАНЕ ТЕРИТОРИЯ от България (юго-източна) ... за "да се компенсира Турция" за съветските бази в Проливите!

- Избирайте молим - родолюбци или чуждофили?!
П.П.
- Същото е и положението ни с Белеморска Тракия и извеждането, по "заповед на":))) генерал Д. Терпешев на "окупационния" ни корпус от там!
- Положението е същото, ТРИТЕ ВЕЛИКИ - са се споразумели по въпроса още от време на Техеран и Ялта.
- Следва ТРАГЕДИЯТА С ЕМИГРИРАЛИТЕ ОТ БЕЛОМОРЕТО БЪЛГАРИ ... разселени от Казахстан до Полша - но не и в България(а в техните къщи населени "гърци") ... по тази причина(историческо събитие), е й песента на Любка Рондова "Беломорие"!
- Песента можете да чуете на Адрес:
https://tekstove/lyric/view/14123
- Текст на песента - в който се пее за трагедията - за причините не се казва - а и можеше ли(?):

"Беломорие рана си за нас кървяща
мъка и любов, болка и тъга,
че децата ни пораснаха
без твоя полъх,
а бащите ни оставиха костите си в теб.

Беломорие ех трагедия човешка,
брат, сестра и син, ти ги раздели,
тръгнали с теб в сърцата си
мирен дом да търсят
стиснали в длан съдбата си, ти ги разпиля.

Беломорие болката не ще отмине,
нашите синове пътя ще открият,
ще намерят своите корени и води зелени,
ще положат с почит мощите на предците си.

- Стефане и тези които мислят вследствие многогодишните пропагандни внушения, като теб ... ще разберете ли някой ден разликата между Родолюбец и "чуждо-фил" - май не, късно ни е ... и поради това от седем милиона от преди "освобождението" - етническите българи в Отечеството станаха на ПЕТ ... продължавайте да им вЕрвате на "великите"?!
цитирай
13. born - Благодаря за разясненията , Гет .
20.04.2018 00:57
А Вие ще дадете ли разумен отговор на въпроса, който ще Ви задам като логично следващ разсъжденията Ви във финалната част на коментара, а именно : "...и поради това от седем милиона от преди "освобождението" - етническите българи в Отечеството станаха на ПЕТ ..."
И въпроса ми: Как се получи така, че от малко по-малко от 9 милиона преди да навлезем във висшата фаза на демократично благоденствие останахме с 2 млн. по-малко/не искам да си мисля от тях колко сме етническите българи !!! /, през миналата година сме намалели с още 40 хил. души и постигнахме изключителното постижение да станем най-бедната страна в Европа ?
цитирай
14. born - За цитираните текстове по-горе от Вас, Гет,
20.04.2018 01:12
следва да си припомним, че Царство България е от страната на губещите Втората световна война държави. И победителите /колкото и да не ни е приятно/ вземат решения, които естествено и нормално не ни харесват. Няма да задавам въпроса дали не е било възможно да бъдат спасени македонските евреи, след като тогавашна Македония е била в състава на ЦБългария и фактически се явяват български граждани. Каква е логиката да милеем само за "етническите българи" и не е ли това нацизъм , а не национализъм /или патриотизъм/ ? Или патриоти могат да бъдат само етнически българи ?
цитирай
15. get - - За съжаление в питането ти липсва ОСНОВНОТО ... ?!
20.04.2018 01:21
born написа:
А Вие ще дадете ли разумен отговор на въпроса, който ще Ви задам като логично следващ разсъжденията Ви във финалната част на коментара, а именно : "...и поради това от седем милиона от преди "освобождението" - етническите българи в Отечеството станаха на ПЕТ ..."
И въпроса ми: Как се получи така, че от малко по-малко от 9 милиона преди да навлезем във висшата фаза на демократично благоденствие останахме с 2 млн. по-малко/не искам да си мисля от тях колко сме етническите българи !!! /, през миналата година сме намалели с още 40 хил. души и постигнахме изключителното постижение да станем най-бедната страна в Европа ?


... Кои бяха причините за да стигнем до този ни хал в момента?
От СЕДЕМ МИЛИОНА по А. Бланки(1845 г.) и ген. Ив. Липранди((1860 г. са цитираните данни са по тях - п.м.) проживяващи в БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ ... да останем ПЕТ МИЛИОНА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ?
- Само ще допълня - от мои лични(служебни) проучвания(проведени през 1986/7години) ... в навечерието(поне петилетка преди това) на "1 300-го гидишнината от основаване на България" ...установявам "внос" на чужди граждани - предимно от "мургавото малцинство" - за да закръглим 9-те милиона "българи"!

- Защо намаляваме ПРОГРЕСИВНО ЛИ ... защото сме НЕ ПАЗАРНА а ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА СТРАНА - със съответните пост-социалистически(форми) на икономика и управление! ... ще ли ми повярваш, но това ги устройва нашите "класови врагове" - които ви втълпяват, че са ви "донесли демокрацията" ? :(((

- За това което обяснявам Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕРА С ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТАР Джеймс Бейкър - който ОБЯВИ ЗА ГЛАВЕН ДЕМОКРАТ И ДЕСИДЕНТ другаря (ни) и потомствен комунист-номенклатурчик Андрей Карлович :((( - това нищо ли не(ви/ти) говори?
цитирай
16. born - И още нещо:
20.04.2018 01:22
Не съм наясно къде точно се намират руските /съветски/ бази в проливите ? Може би са под някакво друго прикритие ? Нещо повече - вероятно съм супер неосведомен и наивен дъртак, но не съм чувал преди 1990-та година за съветски/руски/ военни бази у нас - за разлика от сега. Само че не руски, а американски.
цитирай
17. get - - Съжалявам - но твърде кухо и елементарно-провокативно като ... ?
20.04.2018 01:34
born написа:

следва да си припомним, че Царство България е от страната на губещите Втората световна война държави. И победителите /колкото и да не ни е приятно/ вземат решения, които естествено и нормално не ни харесват. Няма да задавам въпроса дали не е било възможно да бъдат спасени македонските евреи, след като тогавашна Македония е била в състава на ЦБългария и фактически се явяват български граждани. Каква е логиката да милеем само за "етническите българи" и не е ли това нацизъм , а не национализъм /или патриотизъм/ ? Или патриоти могат да бъдат само етнически българи ?


... аргументация?!

- За това ДОРИ И СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ СА СЕ СЕТИЛИ ДА НИ ОБВИНЯВАТ - ясно съзнавайки статута(място и роля) на българската администрация спрямо Германия в окупираните от нея територия ... ДА ПИТАМ? ти от позицията на потърпевш от "холокоста" ли коментираш ... или като комунист, страдащ от дефицит на смислени аргументи?

В подобна ситуация с провокативно-морализаторски стил(спор) ме вкара и Венци-Валери ... допълнително "цитирайки" ми и ЗЗН и ЗЗД - като се оказа, че не е запознат със същите?
born написа:

Не съм наясно къде точно се намират руските /съветски/ бази в проливите ? Може би са под някакво друго прикритие ? Нещо повече - вероятно съм супер неосведомен и наивен дъртак, но не съм чувал преди 1990-та година за съветски/руски/ военни бази у нас - за разлика от сега. Само че не руски, а американски.

- Ами чети ... и или ако ти е проблем четенето - ако бъдеш така добър - да поумириш провокативният си тон ... мога да обясня за "съветските бази" в България или най-вече ЗАЩО НЯМАШЕ ТАКИВА В СТРАНАТА НИ ... а с това ще отидем и на интригуващият въпрос:
Защо верният приятел на СССР, Република Турция - стана член на НАТО?
цитирай
18. born - Добре , Гет,
20.04.2018 01:38
Вярвам Ти /хайде да си говорим на ти, пък, дай Боже-може като се видим някой ден, пак да минем на "Вие"/.
Разбирам мисълта ти чудесно, че за всичко са виновни комунистите. Повярвай ми- аз съм може би по-потърпевш от "комунистите"/ не казвам от теб, а от / много "комунисти", които се бият в гърдите сега като върли антикомунисти, но не мога с лека ръка да отрека това, което постигна НРБ през "комунистическото иго". Особено в сравнение с това, което сме сега. Що се отнася до "мургавото малцинство"- навремето то бе до голяма степен интегрирано, защото беше докарано до човешкото разбиране за начин на живот за разлика от сега, когато бе /и е/ докарано до скотско съществуване.
цитирай
19. born - Отговарям ясно:
20.04.2018 01:42
По отношение на Холокоста - от позицията на виртуално потърпевш.
Не те провокирам - просто разбиранията и позициите ни са различни и до голяма степен противоположни. Не е възможно всички да разбират нещата по еднакъв начин.
цитирай
20. vencivaleri1951 - За световен конфликт
20.04.2018 08:43
говорим когато има милиони жертви. Някой брои ли жертвите след "арабските пролети"
Вероятно не, защото се настани "демокрацията". Демокрация в разруха и обезлюдени
територии. Казвам обезлюдени, защото това което не загина физически, "загина" ментално-останаха само енергоносителите.
цитирай
21. krumbelosvet - Уви, не остана съмнение.
20.04.2018 08:50
Има конспирация, но медиите са притежание на конспираторите, които направиха ДУМАТА КОНСПИРАЦИЯ С М Е Ш Н А.
Събитията ИЗГЛЕЖДАТ хаотични, докато не е известна ПРИЧИНАТА. Конспирацията на едно етно-банкстерско свръх-малцинство, обяснява нещата и ХАОС НЯМА.
цитирай
22. get - - Световен "конфликт" ли? - та ... ?
20.04.2018 10:46
... та тогава УГОВОРЕНОТО(между САЩ и СССР) "падане на Берлинската стена" - към конфликтите или "революциите" ще го отнесете?
vencivaleri1951 написа:
говорим когато има милиони жертви. Някой брои ли жертвите след "арабските пролети"
Вероятно не, защото се настани "демокрацията". Демокрация в разруха и обезлюдени
територии. Казвам обезлюдени, защото това което не загина физически, "загина" ментално-останаха само енергоносителите.


- А демонтажа на социализма в България и целия бивш соц. лагер, ПО КОМАНДА ОТ МОСКВА - към кое ще отнесете, към революцията или конфликта?

- А че при СЪБАРЯНЕТО НА "НЕ-ДОМЕКРАТИЧНИТЕ" РЕЖИМИ БЯХА ПОЛЗВАНИ ОСНОВНИТЕ ПОСТАНОВКИ от книгата на Джийн Шарп „Ненасилствени методи за свалянето на режими”, представлявала тема за дисертацията му още през 1964 год. - това към какво ще го отнесете?
- А теотиризиранията на Горбачов за "конвергенция" между "изток-запад" ... знаете ли КЪМ РАЗРАБОТКИТЕ на Кой ИНСТИТУТ за социални и стратегически проучвания СЛЕДВА ДА ОТНЕСЕМ? Интересното също е, че този "институт"(?) - е създаден и в него започват да работят специалисти от Изток и Запада още в 1976 год.!

- Така че Венци-валери ... "арабските пролети" имат предистория - КОЯТО ЗАПОЧВА С ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА В ЕВРОПА!
- От всичко това спечели НОВАТА ИКОНОМИЧЕСКА СУПЕР-СИЛА ... КИТАЙ и международния финансов-интернационал КОЙТО ЗАПОЧНА ДА ИНВЕСТИРА ПАРИ В СЪЩИЯ ... Знаете ли от Коя година, още?
цитирай
23. get - - Круме твърдиш, че си добре с математиката ... а именно в математиката имаме цял раздел с ... ?
20.04.2018 10:49
krumbelosvet написа:
Има конспирация, но медиите са притежание на конспираторите, които направиха ДУМАТА КОНСПИРАЦИЯ С М Е Ш Н А.
Събитията ИЗГЛЕЖДАТ хаотични, докато не е известна ПРИЧИНАТА. Конспирацията на едно етно-банкстерско свръх-малцинство, обяснява нещата и ХАОС НЯМА.


... "Теория на хаоса" плюс неговото моделиране ... от там се родиха такива изводи - Теорията за фракталите?
- Няма "хаос в природата" - такъв има в(нивото на) нашите познания за същността й неспособност при интепретация на същата и процесите протичащи в нея!
цитирай
24. get - - "Не" знам - какво да отговоря на едни такива "доводи" ... вериятно има писали по въпроса ... ?
20.04.2018 11:03
born написа:
По отношение на Холокоста - от позицията на виртуално потърпевш.
Не те провокирам - просто разбиранията и позициите ни са различни и до голяма степен противоположни. Не е възможно всички да разбират нещата по еднакъв начин.


... хора по компетентни от теб и мен - които твърдят примерно, че цялата цифра на проживяващото ПРЕДИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, на територията на Европа "евреи(ство)" - е възлизала на ТРИ МИЛИОНА и ДВЕСТА ХИЛЯДИ ... но в след-военните изследвания на "Индустрията на холокоста"(ползвам името на книгата на историка изследовател Финкелщейн той и евреин?) по въпроса БРОЙ НА ЖЕРТВИ се твърди ... за ШЕСТ МИЛИОННА ЦИФРА на "холокостираните"?

- Що се отнася до Вторият въпрос ... с който едва ли не ми вкарваш вина за състоянието на нещата - Отговор?
born написа:
Що се отнася до "мургавото малцинство"- навремето то бе до голяма степен интегрирано, защото беше докарано до човешкото разбиране за начин на живот за разлика от сега, когато бе /и е/ докарано до скотско съществуване.


- Не може да е имало ИНТЕГРАЦИЯ ... ако бе така - сега същите нямаше да се само-сегрегират ... та да им пишем учебници за цигани/на цигански ... да им припознаваме РАЗЛИЧИЯ(етносни) в празници и вярвания, вземи примерно "Банго Васил(и подобни).
- Просто РЕЖИСЬОРИТЕ В СЯНКА - ни заложиха бомбата със закъснител - която работи ЗА ДЕЗИНТЕГРИРАНЕ НА НАС, БЪЛГАРИТЕ КАТО ОБЩЕСТВО - ОРГАНИЗЪМ ЕТНОСЕН ! Което довежда до ПРОТИВОПОСТЯВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ГРУПИ В ОБЩЕСТВОТО НИ ... последствия РАДИКАЛИЗИРАНЕ и ... социални проблеми - Много удобни, за в бъдещ момент ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ според ръководството на Джийн Шарп (като инициираща социален взрив маргинална група). ... И ето ви отново УСЛОВИЯ ЗА "ПРОЛЕТАРСКА" РЕВНОЛЮЦИЯ :((( !

- Ако нещо "бъркам" - сега е момента да ми (подс)кажеш - та да се поправя в мисленето си на "анти-комунист" - Защото съм Родолюбец!?
цитирай
25. kvg55 - До 9. gessos
20.04.2018 20:42
Да! - "Капитализмът се нуждае от война и световна хегемония, за да оцелее".
цитирай
26. kvg55 - До born
20.04.2018 20:48
По аналогия с един популярен анекдот ще ти кажа : get не отговаря на въпроси, get задава въпроси!
цитирай
27. kvg55 - До 20. vencivaleri1951
20.04.2018 20:50
Според мен в момента си тече световна война.
цитирай
28. kvg55 - До 21. krumbelosvet
20.04.2018 20:55
Правдата ще възтържествува над конспирацията.
цитирай
29. get - - Драги ми сънароднико - риторичната форма я използвам ЗА ДА ДАМ ... ?
20.04.2018 21:55
kvg55 написа:
По асоциация с един популярен анекдот ще ти кажа : get не отговаря на въпроси, get задава въпроси!


... възможност САМ ДА СТИГНЕТЕ ДО ВЕРНИЯ ОТГОВОР - наместо ДА НАЛАГАМ(субективно-едностранчиви), а от там НЕВЕРНИ ИЗВОДИ!
- По отношение на второто - сетете се, кой прави така?

Ако искате КАТЕГОРИЧНОСТ - наместо плурализъм(с възможност за СВОБОДА НА МНЕНИЯ) - да ви дам наготово ТОВА ДО КОЕТО СЪМ СТИГНАЛ КАТО ИЗВОДИ(на база фактология) ... а вие престъпно-лековато коментирате, В ПОСТА СИ, като "Смешната война"?

Първо!
- Към 1940год. ГЕРМАНИЯ и СССР са страни СЪЮЗНИЧКИ а от ТАМ АГРЕСОРИ и ВИНОВНИЧКИ ЗА РАЗПАЛВАНЕ НА ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА!
- Предварително още през 1939 г. ТЕ СА СИ ПОДЕЛИЛИ ЧРЕЗ СКЛЮЧЕНО ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ В ЕВРОПА!
- След агресията и унищожение на Полша - сключват ВТОРИ ДОГОВОР ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - вече съобразно НОВИТЕ УСЛОВИЯ СЛЕД ВОЙНАТА и гибел на Полша.
- Следва ЕДНОСТРАННАТА агресия и ВОЙНА на СССР срещу Финландия.
- Следва - нова среща на ВИСОКО РАВНИЩЕ в Берлин! Където Молотов от името на СССР ОТНОВО ИСКА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - в което влизат нови територии (частност България) в контекста Черноморските проливи!
- Следва ЕДНОСТРАННИЯТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ДЕМАРШ от страна на СССР в България - при който ни карат ДА СЕ ВКЛЮЧИМ В ТРОЙНИЯ СЪЮЗ - като ни се дават гаранция, че след това и самата СССР ще се включи в този съюз ... тук спирам с фактологията РАЗОБЛИЧАВАЩА СССР и ГЕРМАНИЯ - като страни агресорки ПРЕКРОЯВАЩИ ЕВРОПА по време на Втора ссветовна война ... и питам!

- Достойно ли е за ТЕБ БЪЛГАРИНА ДА НЕ ЗНАЕШ или АКО ЗНАЕШ ДА ПОДКРЕПЯШ(прикривайки) ТАЗИ арогантна и АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА на СССР/РУСИЯ - в ущърб на РОДИНАТА си БЪЛГАРИЯ във времена на Втора световна война - пишейки неподкрепените с никаква фактология глупости в настоящият си пост?
- Та нали поради тази политика на СЪЮЗНИЦИТЕ Германия и СССР - в Париж, "демократите" без вина ни изкараха виновни(!!) - нареждайки ни нас БЪЛГАРИТЕ сред виновните за подбуждане и започване на ВСВ(с всички произтичащи от това последствия !) - а СССР го изкараха и изкарват ХЕРУВИМЧЕ?
- Вероятно - ще ме изкарате русо-фоб ... след като назовавам ОТКРОВЕННО МЯСТОТО И РОЛЯ НА СССР В НАВЕЧЕРИЕТО И НАЧАЛО НА ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА - тъй да е, ПО ВАШЕТО ДА БЪДЕ ... но и поради това "ваше" - БЪЛГАРИЯ вече я НЯМА а БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ще бъдат в Червената книга на "изчезващите видове" - защото ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ останаха ЕДИНИЦИ - а съдбините на България се решава от потурнаци - а не българо-любците!
цитирай
30. kvg55 - До 29. get
20.04.2018 22:07
Фактите са вярни, но нямат отношение към темата на постинга.
цитирай
31. born - kvg55. моля за извинение, че дискусията продължава на твой терен, но Гет задава въпроси.
20.04.2018 22:11
а е нормална практика да се отговаря на задаваните въпроси- независимо от обстоятелствата.
Гет повярвай ми, че около 80-те години много цигани /тогава роми нямаше още/ по мои лични наблюдения бяха интегрирани в нормалното българско общество. Не зная ти какви впечатления и откъде ги имаш, но моите са непосредствени поради определени обстоятелства. И при родителите ми, и при мен са работили цигани, които живееха в чисти и прилични къщи, имаха коли, децата им учеха и завършваха гимназии и техникуми, а някои и висше образование. Бяха спретнати и чисти хора и ако не бяха по-тъмнички, нямаше да разбереш , че са цигани. И това е, защото имаха желанието да бъдат като нас-българите и се стараеха да станат и се чувстват такива. Познавах много такива цигани, които нямаха нищо общо със сегашната цигания- имам и съученици- малко от тях станаха не бизнесмени в порочния смисъл на думата, но си направиха фирми след ВКР /Великата Криминална Революция/ - доста добре поставени - не търговски и осигуриха добри доходи за семействата си . Останалите маргинализирани роми заживяха в гетата с наркотиците, кражбите, пиянството и се превърнаха в първобитно общество на елементарна издръжка на държавата/обществото/. Ония цигани, които бяха през соца, в преобладаващата си част работеха, а не бяха паразити като сега. Деградацията им е вече почти до червената черта. Познавам и наблюдавам такива екземпляри, и то преобладаващата част от пасмината е такава. Интересите им са много ограничени- ядене, пиене и ... секс. То не е и секс, а едно животинско преживяване, доколкото случайно съм подочул от някои по откровени нендерталци. И най-неприятното е, че /особено, когато са в глутница/ стават все по-агресивни. Единствено страхът ги обуздава.
цитирай
32. get - - Това Вие ли написахте ... ?
20.04.2018 22:22
kvg55 написа:
Страните от Тристранния пакт са имали около себе си страни "пудели" – България, Румъния. Днес България отново е "пудел" – на Съединените щати.


- Е КАК ДА НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОСТИНГА ... След като ИМПЕРСКАТА СИЛА в лицето на СССР ... направо ни хариза на "опонента"(душманина си - по вашата логика) - САЩ?

- Така че НЕ САМО ФАКТИТЕ а и ФАКТОЛОГИЯТА Е ВЯРНА - в цялостната й картинка!
- Но за да ви стане ПРЕДЕЛНО ЯСНА НА ВАС ... и подобните ви - не следва - когнитивните ви способни да страдат от пропагандно-перцептивна аберация!!!
kvg55 написа:

Фактите са вярни, но нямат отношение към темата на постинга.


- Мен не ме интересува ЧИЯ РАКЕТА Е ПО-ГОЛЯМА или чия армия е "по-хуманна" :((((!) ... мен ме интересува СЪДБАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО и СЪНАРОДНИЦИТЕ МИ - не на някакви "НАШИ":))) а от това въображаеми "големи братя" - явяващи се "гаранти" на сигурността и просперитета ни!
- Мисли КАТО БЪЛГАРИН - не като ЧУЖДО-ФИЛ ... тогава пропагандните(на чуждата) мъгли(клишета) в главата ти, малко от малко - ще се разсеят!
цитирай
33. born - Не мога да схвана, Гет, на какво основание си мислиш, че си единствения автентичен родолюбец .
20.04.2018 22:31
Убеден съм, че всеки от нас- Краси Говедаров , ти, аз- сме родолюбци, но по различен начин. НО СМЕ ! На този етап на глобално противопоставяне се нагледахме на толкова различни версии на родолюбие и патриотизъм. И всеки се бие в гърдите, че е най-, най- истинския. Виж само трите патриотични сегмента на родолюбци в сегашното управление на страната ! Освен това в днешна обединена Европа родолюбието и патриотизма не са приоритетни достоинства, а точно обратното.
А по /според мен не съвсем корекното идентифициране на СССР и Третия райх/ логиката на т.н. исторически паралели, като участници и подпалвачи на ВСВ могат да се добавят и Великобритания и Франция. Няма защо да ти обяснявам действията на Чембърлейн и Даладие !
цитирай
34. kvg55 - До 32. get
20.04.2018 22:32
Кой ни е харизал, бе get? Ние сами се предадохме, начело с Луканов.
цитирай
35. get - - А щом сте р-о-д-о-л-ю-б-ц-и - както твърдиш - Кога ще започнете да давате пример за ... ?
20.04.2018 22:49
... такива?
born написа:
Убеден съм, че всеки от нас- Краси Говедаров , ти, аз- сме родолюбци, но по различен начин. НО СМЕ ! На този етап на глобално противопоставяне се нагледахме на толкова различни версии на родолюбие и патриотизъм. И всеки се бие в гърдите, че е най-, най- истинския. Виж само трите патриотични сегмента на родолюбци в сегашното управление на страната ! Освен това в днешна обединена Европа родолюбието и патриотизма не са приоритетни достоинства, а точно обратното.
А по /според мен не съвсем корекното идентифициране на СССР и Третия райх/ логиката на т.н. исторически паралели, като участници и подпалвачи на ВСВ могат да се добавят и Великобритания и Франция. Няма защо да ти обяснявам действията на Чембърлейн и Даладие !


- Поставям ВИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРОБЛЕМ - Защо БЕЗ ВИНА, след Втората световна война БЙЛГАРИЯ БЕ СЪДЕНА КАТО ВИНОВНИЧКА ЗА СЪЩАТА?

- Вие започвате да давате обидни квалификиции ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ И СТРАНАТА НИ ... като почнем от ПУДЕЛИ - та стигнем, ЗАЩО НЕ СМЕ ЗАЕЛИ ПРАВИЛНАТА (според някаква никому неизвестна и непроверена логика) за ... КОЙ Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СПРАВЕДЛИВИЯ "ГОЛЯМ БРАТ"!
- От начина по който давате трактовка на нещата ВИНАГИ И САМО ЧРЕЗ НЯКАКЪВ ИМАГИНЕРЕН С ОЩЕ ПО-ИМАГИНЕРНА ПОРАДИ "СПРАВЕДЛИВОСТТА МУ ПОЛИТИКА" на "голям брат" - АЗ НИКЪДЕ НЕ ВИЖДАМ ВАШЕТО О-Т-Н-О-Ш-Е-Н-И-Е(егалитарно/етноцентрично) от там КРИТИЧНО отношение НА ВАС БЪЛГАРИТЕ ... към не знам защо наричаните "велики сили"?!
- Пак казвам//повтарям - ако не сте ме разбрали ... Защо постоянно демонстрирате примери на поведение ПРИСЪЩ ЗА ЧУЖДО-ФИЛИ ... хора мислещи за СЕБЕ СИ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДРУГИЯТ ... ВЕЛИКИЯТ?!
- Защо не си поставите ВЪПРОСА - до колко изглеждащият в очите ВЕЛИК е САМ ПО СЕБЕ СИ ТАКЪВ? Поради какво се състои ТОВА НЕГОВО величие - та трябва да се СЪ-ОЛИЦЕТВОРЯВАТЕ с неговата политика ... достигайки до съзнателна роля на "пудели" или "пето-то колело" в каруцата на "големия брат"?!

- Дано ме разбирете - защото често имам чувство ... ?
цитирай
36. get - Кой ни е харизал, бе get? Ние сами се ...
20.04.2018 22:52
kvg55 написа:
Кой ни е харизал, бе get? Ние сами се предадохме, начело с Луканов.


- Е ей това е - илюстрация за късогледството, за което ви обяснявам от ден време, че страдате!
- Ти или "ние" НЕ СМЕ СЕ ПРЕДАВАЛИ ли? - Не само ни продадоха(или по-скоро харизаха), като малки котета а и съзнателно ОТНОВО НИ ЗАРОБИХА!
цитирай
37. kvg55 - До 36. getmans1
20.04.2018 23:12
Не те разбрах, кой ни е заробил?
цитирай
38. get - Не те разбрах, кой ни е заробил?...
20.04.2018 23:22
kvg55 написа:
Не те разбрах, кой ни е заробил?


- Нео-колониалистите :)))!

Нео-колониализъм, определение:
Неоколониализм — система подчинения и эксплуатации развитыми империиалистическими государствами неразвитых стран и экономик. С помощью неравноправных экономических и прямых военно-политических отношений и договоров.

Забележка:
- Начало на борбата с нео-колониализма бе поставена, със създаване Организацията на необвързаните страни(1956) - в която се включи СФРЮ(бе оглавен от титовци) - още преди това, през 1948 год., бяха обявени от СССР за фашисти и предатели-колаборационисти - защото отказаха да следват предначертания им от "съветските другари - Път"?!
- Поради страха, от подобна реакция - бе проведен показния процес в България(всъщност такива имаше и в почти всички други соц. страни Съветски сателити !) и обесен ЗА НАЗИДАНИЕ правоверният марксист-ленинец Тр. Костов.
цитирай
39. kvg55 - До 38. get
20.04.2018 23:27
Значи САЩ!
цитирай
40. get - Значи САЩ! - Само САЩ ли са им...
21.04.2018 00:11
kvg55 написа:
Значи САЩ!


- Само САЩ ли са имперска сила ... респективно само САЩ ли имат качеството да са нео-колониалисти :)))!
цитирай
41. kvg55 - До 40. get
21.04.2018 11:04
Е да. И Микро Британия и Франция.
цитирай
42. get - - Знам, имаш теоритични знания - но ще ти стигнат ли моралните сили да ... ?
21.04.2018 14:25
kvg55 написа:
Е да. И Микро Британия и Франция.


... да продължиш списъка с имената на имперските държави?
цитирай
43. zaw12929 - ДА СИ ПЛЮЕ В ПАЗВАТА - КАКВО ТЪРСИ ТАМ?! ЗАКРИЛА
22.04.2018 07:03
Аз съм изплашен, удивен и смутен! Родил съм се в Швейцария, обиколих по-голямата част от Европа, а в САЩ живея повече от 20 години. Но дори и в най-лошите си кошмари не бих си въобразил, че Западът ще падне толкова долу, както сега. Имам предвид днешната западна лъжа, корупция, колониални войни, натовски лъжи, блюдолизството на източноевропейците и т.н.
Западът и преди не е бил рицар в сияйни доспехи. Но такова нещо...
СЕГА СЪМ МНОГО, МНОГО ИЗПЛАШЕН!
КАЗВА ИСТИНАТА, КОЯТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ И ДОТАМ ЛИ?
цитирай
44. kvg55 - До 43. zaw12929
22.04.2018 08:08
Ха-ха-ха!
Уплашен бил. Да си построи бункер.
цитирай
45. kvg55 - До 42. get
22.04.2018 08:09
Португалия и Испания също са били колониални държави. И Белгия.
цитирай
46. born - Португалия и Испания също са били ...
23.04.2018 00:23
kvg55 написа:
Португалия и Испания също са били колониални държави. И Белгия.

И България също ! Като доказателство мога да посоча "Панагюрските колонии", които предполагам ти са детайлно познати !
цитирай
47. kvg55 - До 46. born
23.04.2018 11:05
Не исках да набутвам България в тази срамна група.
цитирай
48. born - К,во да прайш .
23.04.2018 22:50
kvg55 написа:
Не исках да набутвам България в тази срамна група.

Реалност !
цитирай
49. get - @ kvg5 @ born - Не случайно писателя-философ Лев Толстой в ... ?
24.04.2018 17:22
... "Мисли за всеки ден", коментира подобни случаи на мислене(поведение) по следния начин:

"Робството принизява хората - до любов към него." !
цитирай
50. kvg55 - До 49. get
26.04.2018 22:35
Добра самооценка.
цитирай
51. born - Вероятно Гет цитира Толстой като предшественик - дефинициент на Стокхолмския синдром
27.04.2018 23:16
Въпросът опира до релевантния отговор на друг въпрос - що е робство. Който отговор обаче не е ноторен.
цитирай
52. kvg55 - До 51. born
28.04.2018 10:34
Цитира ... . Според jelezov get е начетен глупак.
цитирай
53. get - За не-разбралите словата ми - Припомням Словата на Спасителя – за п р о д а л и я т с е САМ в робство?
29.04.2018 13:20
kvg55 написа:
Цитира ... . Според jelezov get е начетен глупак.



"Този, който от свободен, по своя или по воля на господар се е продал в робство - ПОВЕЧЕ СВОБОДЕН НЕ ЩЕ може ДА БЪДЕ !!"
- Защото: Кога РОБА, САМ съзнае робството (си) ... тогава ВЪЗСТАВА и е способен да умре за свободата !

- Кой има очи - ще види; уши - ще чуе; глава - ще(ме) разбере.
цитирай
54. kvg55 - До 53. get
01.05.2018 00:42
Говориш за робство, а САЩ, Микробритания и Франция докараха робството в Либия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755643
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031