Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 13:01 - ШАЙКА РОДООТСТЪПНИЦИ ЛИ СА ГЕРБ? Вестник ЗОРА
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ШАЙКА РОДООТСТЪПНИЦИ ЛИ СА ГЕРБ?    image

Нов позор за ГЕРБ! Какво направиха министрите по заповед на Борисов!

Министрите от кабинета “Борисов 3” се скриха позорно и не уважиха традиционния прием в Националния исторически музей по случая Деня на славянската просвета и култура и славянската писменост, на който домакин е българският президент.

На приема присъстваха представители на всички партии, зам.-председателят на парламента Явор Нотев и тези политици, които имаха покани и се чувстваха българи. Там бяха експрезидентът Петър Стооянов, експремиерът Огнян Герджиков и други стари и нови управляващи и бивши министри.

Приема уважиха и представители на Българската православна църква.

На събитието пристигнаха и много дейци на културата и творци, сред които актрисата Гинка Станчева, Николай Априлов известни майстори на четката и перото, народни любимци от екрана, хора, оставили дълбока следа в българската култура. Наред с тях на бала присъстваха абитуриенти и учители, млади хора, на които бе даден шанс да се докоснат до най-известните българи.

За учудване на всички не се появи нито един министър, дори и просветният, нито пък председателката на НС Цвета Караянчева.

Явно напрежението между президентството и правителството е достигнало връхната си точка, щом министрите демонстративно бойкотираха традиционния прием в най-българския ден – 24 май. Част от медиите замазаха гафа, като изобщо не го отразиха. Те се съсредоточиха върху тоалета на президетшата и се обединиха около мнението, че е стилен.

Самият премиер Бойко Борисов пък е на посещение при папата във Ватикана. За пореден път.

На 6 май пък се скри в български манастир в Атон, само и само да не присъства на едни и същи събития с президента Радев и хората да не направят сравнения върху изказа и държанието на единия и другия. И най-вече да не свири втора цигулка, тъй като обича да е първа и никога няма да застане на втори план.

Номерата му започнаха малко да се изтъркват, защото дори на 3 март не се качи на Шипка.

Война ли е това, или пълно безхаберие на премиера? Щом и министърът на културата и просветният не уважиха събитието, значи е просто война.

Невежеството няма празник, но то заема всеки сантиметър, който е опразнен от културата, каза президентът по време на речта си за 24 май.

Политическата злоба също няма празник, тя ражда все по-голямо безверие и отчаяние у народа, бихме допълнили ние.

А политическа злоба плюс невежество, вече става страшно!

Четеш ли това, Борисов?

Накарай твоите хора да ти го прочетат, ако си забравил как се чете и как се уважава народ и родина!

*Не знам защо "Родина" пишат с малка буква? Всичко,което тя съдържа,като географски понятия например,градове, села,реки,местности и пр.,се пише с главна буква,а тя освен това е натоварена и с още  важни емоционални,обвързващи,неща, даващи топлота,легитимност,съпринадлежност.  И с малка буква!И това се търпи и приема! Аз не мога! Н.М.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4397662
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031