Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2017 07:20 - Виденовата хипер-инфлация - доказателство срещу световните банкери
Автор: krumbelosvet Категория: Политика   
Прочетен: 1184 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 18.01.2019 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До днес е в сила това доказателство срещу супер-банкерите. И тук ще го научите и ще го приемете без съмнение, всички с глави на раменете, защото доказателството се случи пред очите на всички. Но пропагандата на същите банкери го затъмни. Кво ли ме чака, да пази Господ.

Сорос има и добри дела. "Отворено общество" преведе два американски учебника по икономикс. Наложи ми се да ги прегледам. И покрай много друго, намерих и тезата, че ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА Е ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЧЕСКО, отколкото икономическо явление.

В трескавите дни на хлебна криза, хиперинфлация и площадни изяви на 10 000 гневни жители и ГОСТИ на столицата, аз направих... графика. На книжен носител с размер на чаршаф, щото пикът на хипер-инфлацията не се побираше на формат А4 и даже на А1. Чаршафът съдържа (пазя го) три криви - цена на далара в лева; цени; заплати. Кривите започват от обща точка - 100% в началото на 1996г.

Първо тръгва нагоре даларът; Щото МВФ измени в движение правилата и отказа на Виденов договорен транш около милиард долари. Тоя милиард беше нужен за смекчаване на удара от плащането на 2 милиарда дълг. По повод плащането имаше карикатура, как Виденов дои умряла крава.

После тръгват нагоре цените. Щото горивата се купуват с долари, а в БНБ ги
 няма. Азбука - закон на търсенето и предлагането. Когато цените растат бързо, хлебарите например, ако прододот евтино, не могат да купят брашно. А брашнарите чакат цената да се дигне още. Започва надпревара за вдигане и БУМ! Хиперинфлация! Няколко дни трая тя, за които до днес пропагандата припомня, как пенсията била 3 долара.

А беше станало НАИСТИНА СТРАШНО. Щото заплатите изоставаха от инфлацията, неизбежно при тая скорост, и ще спомена само два примера. Един колега, за да има ХЛЯБ за децата, хапваше промишлено нишесте от завода. А едно семеиство студенти с едногодишно дете, купувало по кило сирене на месец. И при всяко кило сирене, на бебето пониквало по едно зъбче, Господи!

И ДОЙДЕ РЕД НА ДОКАЗАТЕЛСТВОТО. Скоропостижно Виденов падна, Дойде Софиянски, ДОЙДОХА СПРЕНИТЕ ДОЛАРИ и хипер-инфлацията свърши. Надявам се, всеки който има глава на раменете, разбра причинно-следствената връзка. Американският учебник се оказа прав. Чуждо ПОЛИТИКО-финансово решение СЪЗДАДЕ И РЕШИ проблема, без нашата РЕАЛНА ИКОНОМИКА да си мръдне пръста!

И днес йощ в Родината, щом избори зафащат, антите припомнят на комите КАК завършва ВСЯКО тяхно управление. Щото номера на МВФ, ЕНП го повтори срещу триглавата ламя - тройната коалиция. Спря парите поради СЪМНЕНИЯ за корупция, пусна пропагандната машинка, и докара ББ. Парите веднага бяха пуснати, НА ДОВЕРИЕ В АВАНС, щото ББ стана член на ЕНП, следователно е извън съмнение. И така до днес. И аз не гласувах на последните ДВА избори, макар и задължителни. Щото който и да спечели, банкерите управляват. СВЕТОВНИТЕ БАНКЕРИ.

Банкерите имат защо да преследват комунистите и техните партии-наследници. При тия червени престъпници НЯМА ЧАСТНИ БАНКИ.!!! Факт, прост факт е, че Империята на Доброто, този Главен Защитник на Човешките Права, НИКОГА не е нарушавала САМО ЕДНО човешко право - правото на човека да открие частна банка. Всички останали права, и най-вече правото на живот, са нарушавани безброй пъти от същите Защитници. Затова световните банкери са прави да преследват врага си с всякакви средства. Щото, преди да му измислят грехове на Виденов, икономиката беше тръгнала нагоре. За проклетата "Тройна коалиция" на Станишев-Кобурготски-Доган да не говорим. Нейното управление бележи върха на икономиката за тия прекрасни 27,5 години... Не ги е срам, комите, да се преструват, че могат да развиват икономиката.




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - ПП
16.06.2017 14:16
Какъв ден се случи за фундаменталния ми пост. 80-годишнина на последния български цар. И той е в немилост пред Господарите, като народа и страната си. Майка ми имаше добър спомен от него, щото 17-годишна е получила СЕДМИЦИ в бележника заради младенеца. И аз, след като прочетох автобиографията му, ПОВЯРВАХ на трагичния и ЧОВЕЧЕН цар. За многая лета.
цитирай
2. krumbelosvet - Как ни един
26.11.2017 07:58
Как ни един от подскачалите по митинги НЕ НАПИСА ЕДНА ДУМА срещу тоя пост, вече ПОЛОВИН ТОДИНА. Къде сте, братя влюбени в Америка, която е собственост на една частна банка?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1970774
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930