Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2017 15:58 - Българското нещастие. Част ІІІ - Бисмарк, Толстой, САЩ и др.
Автор: krumbelosvet Категория: Новини   
Прочетен: 1415 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 14.09.2018 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продължение от част ІІ

Вчера бяхме започнали да разглеждаме крадливостта, без да споменаваме крилатата фраза на Бисмарк за "конекрадците от долния Дунав", където сме и ние, горе-долу. И без да напомняме Лев Толстой, който в епопеята "Война и мир" слага в устата на Билибин думите "православното (руското воинство, б.м.) много краде". То май и немското воинство не е прощавало. По време на Английската революция, немският принц Рупърт изпуска да унищожи врага, защото кавалерията му, вместо да преследва бягащия противник, се втурва да граби...

Та моят познат миньор разказваше без теории и емоции:
В урановата мина край село Сеславци, бил заловен циганин да изнася шашки тротил. Разследването показало, че в бизнеса са всички „роми”. А било по време на „възродителния процес”. И се взело драстично решение – цялото малцинство е уволнено (турците не). И тук се случило ЧУДОТО. Изведнъж станало НЕУДОБНО ДА СЕ КРАДЕ.!!! А преди и българите също покрадвали разни дреболии. Моралната нечистоплътност е заразна, ако НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЛЕКУВАНИ ИЛИ НАКАЗВАНИ нечистоплътните. Можем ли днес да ги лекуваме или наказваме? И тогава можехме само донякъде. Разликата от хилядолетия еволюция, е проблем, пред който и Европа е безсилна. Да видим докога. Или „ав”, или „дав”.

Най обидно е обвинението "народ предател по душа", както преди няколко години ни нарече ББ.

Той, ББ, смята народа си и за мързелив. И като видял хубавата пролетна трева край Белоградчик, се възмутил защо местните не пасът стада. Той не се сеща, милият, че трева не расте всеки сезон, нито всяка година, а когато порасне, не винаги може да стане на сено. Животновъдът трябва да има посеви с различни храни, за да намали риска от глад и клане на стоката си. ББ ни смята за мързеливи, и заради растящите депозити в банките - демек, вместо да въртим бизнес, живеем от лихви. Само че, при толкова евтин внос, бизнесът е с вързани ръце, и дребният селянин също, заради "реалните граници" и циганския грабеж. Сега ние нямаме право да забраним вноса, както Фридрих ІІ е спасил Германия преди над два века, и както САЩ спасиха ФР Германия през 1953г.

Безброй са предателствата по света. У нас не са повече, нито по-големи, а най-голямото, на Левски, не е доказано и по-скоро е опровергано. За разлика от Жана д,Арк например, арестувана, съдена и ИЗГОРЕНА от французи, на които през ум не им минава, да се нарекат предатели. А наша репортерка изсъска пред Паметника Левски в София на 19-ти февруари "Левски е обесен защото е предаден”. Като че ли не знае защо е търсен, арестуван и осъден на смърт и за какво се е срещал с хиляди българи които не са го предали. С подобни груби манипулации израстна поколение, което "знае", че трябва да се срамуваме, че не сме като Ботев и Левски. А никой народ не е като героите си, иначе те нямаше да са герои.
(Между другото, и португалците имат комплекси с предателствата. Малкият народ по-често има военни поражения, и ако няма предател, трябва да се измисли, за да обясни поражението на героите.)

Да завършим поменлика на "нашите пороци" с най-известния сега стих на Петко Славейков "Не сме народ, не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша". Наскоро в някакъв форум прочетох и други мръсотии от същото стихотворение, написано през 1875 година, по повод липсата на кворум на едно събрание на Българското Читалище в Цариград! Българите са направили нещо хиляди пъти по-трудно от събрание, построили и обзавели читалището. Но времената се менят, вече се подготвя Априлското въстание. Нужно е оръжие, а не книги. Затова не се е напълнило читалището. Дядо Славейков, който заедно с партията на "старите" е против въстанието (заради сигурните реки от кръв и несигурния резултат), в пристъп на партиен бяс изпуска мръсните думи, но до края на дните си обича България и се труди за нея. Писаните мръсотии обаче остават и се цитират до днес. (Вж моя пост ""Не сме народ, а мърша..." доказва обратното"). 

Всички тия "изобличения" на нашия народ от наши писатели, само потвърждават силата на обяснения вече феномен, който можем да наречем "мътене на кукувичи яйца". Мътят и разумни родолюбци, особено ако са обладани от партийна омраза. В нашите партизирани дни, феноменът поразява независимо от образование и професия, от бедност и богатство. Затова авторитетът ни клони към нула и няма нищо чудно, че чух случайно веднъж как цигани ни наричат помежду си глупаци.

И други народи са имали периоди на презрение към самите себе си. Сигурно не очаквате, но между тях са били англичаните през 18-ти век. За тяхно щастие, това се случва преди тиражът на вестниците да стане масов, затова заразата обхваща тесни кръгове поети, журналисти и читателите им, и така може би се получава ефект на ваксина за обществото като цяло. Феноменът е документиран от Гьоте в автобиографичната изповед "Из моя живот: Поезия и истина", книга 13-та, където е обяснен с отровните стрели които си разменят партийни поети и журналисти. Не е възможно това презрение на образовани англичани към Англия, да няма влияние върху бунта на 13-те американски колонии и превръщането им в независими съединени щати в края на същия 18-ти век. И наистина, това не са били спонтанни бунтове на народните маси, а интелигентно планирани акции, обосновани предварително в програмни документи.
Роденият в Англия писател Томас Пейн например, ненавиждал английското общество. Той публикувал в 1776г., пет години преди победата на американските войски над английските, памфлета „Здравият разум”, в който твърдял, че „всичко правилно и разумно жадува да се отдели от Англия”. За три месеца били продадени 120 000 екземпляра, които сигурно са минавали от ръка на ръка. Това вече е масмедия.

Списъкът на изчезналите народи и държави е много по-дълъг от списъка на сега съществуващите и продължава да се пише. Ние не сме застраховани. Днес светът обменя информация по-бързо, отколкото жителите на едно село до не отдавна. Ако не престанем сами да се каляме с долни думи, преди да изчезнем ще получим в света ролята, която на село изпълнява селският идиот. Май почти сме получили тая роля, дори в очите на циганите. Затова езика си отхапи, но лоша дума за народа си не казвай! Ако друг казва лоша дума, направи го смешен, това не е трудно, защото истината е, че (нека повторим) за нито едно от приписваните на нашия народ долни качества не е доказано, че е само наше, или че го имаме повече от други народи в подобни условия. Това трябва да се запише със златни букви в моралния кодекс на журналисти, сценаристи и писатели.

Ето, на 9-ти август 2017г, в Пловдив въвели глоба за плюене на семки в парковете. Интервюират граждани. И една нискочела пловдивчанка мъдрува „Така е, на БЪЛГАРИНА ако не му бръкнеш в джоба, не разбира”. А на света няма държава без глоби!!! Но не е виновна нискочелата. Журналето, което я ТИРАЖИРА е виновно. Когато гледаме интервюиране на граждани в САЩ или Русия, например, те говорят като отракани писатели, което може да значи ЕДНО ОТ ДВЕТЕ – или са подставени лица, или са подбрани от голямо множество интервюта. А СЕГА нашите журналета мазохистично тиражират и най-тъпите бръщолевения.

Например, след случая с нашия циганин, който изрита жена в берлинското метро, нашите журналета не се усетиха и тиражираха щироко две ромски инсценировки. Разказ от възрастна ромка, как в трамвая скинари тормозели ромско момиченце, като му викали циганка и го плашели (някой някога да е виждал или чувал такова нещо?) И после как един "българин" в Испания нокаутира и рита паднал човек. И двата случая останаха непотвърдени и угаснаха "само" за два-три дни, колкото да смекчат ефекта от ромското зверство.

И още един знаменателен пример. При една олимпиада в САЩ, някаква чафка беше нацвъкала главата на Андре Агаси, американски тенисист от гръцки произход. И НИТО ЕДНА МЕДИЯ не публикува опасната снимка. Желязна, СВЕТОВНА цензура! А нашият президент ЖЖ, беше показван безкрай как се търкаля по стълбите на самолета след случайно падане. 

Да повторим. Можеш да изчистиш лошата карма, доколкото си разбрал причините. А за да се изчисти национална карма, цялата нация трябва да узнае причините. Такава „смяна на чипа” е нужна, възможна и даже лесна за масмедиите. Но ако господарите им го желаеха, или поне го позволяваха, досега да е станало...

ПП : Г-н ramone прави два "коментара", с обем наполовина от поста, кой-знай защо с... прозападно и антируско съдържание. КОЕТО Е ИЗВЪН ТЕМАТА на поста. Това не е коментър, а превземане на поста. Заслужаваше да го изтрия и го изтрих. Има в блог.бг такива завоеватели и отровители на постинги.



Тагове:   България,   англия,   сащ,   ББ,


Гласувай:
6



1. krumbelosvet - "Без намесата на английската преса..."
15.08.2017 11:27
Благодаря, че не сте гласували отрицателно.
Колега ramone, та аз за ИНТЕРЕСИ говоря, а не за чувства, НИТО ДУМА ЗА ЧУВСТВА не сам казал, откъде ГО ИЗМИСЛИХТЕ? И защо?
Колега ramone, Мак Гахан НЕ ЕДИНСТВЕН ДАЖЕ НА ЗАПАД. Да спомена само Виктор Юго. А Русия има консул в Пловдив. И има РЕШИТЕЛНО УЧАСТИЕ в избухването на въстанието, толкова явно участие, че един Бенковски, който даже не е бил апостол, го знае. А ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ имат консули в София...
Но от вестникарските статии до войната пътят не е пряк, и Бисмарк не е единственият западняс който мисли, че "източният въпрос не струва кръвта и на един немски войник". СТАТУКВОТО е УДОВЛЕТВОРЯВАЛО ЗАПАДА, който е водил Кримската война срещу Русия. САМО НАС и днякъде другите балкански народи, не е удовлетворявало статуквото, и Русия, на която Турция, със западна подкрепа, всеки момент може да затвори проливите, въпреки разни договори. Договор незащитен със сила, е парче хартия.
цитирай
2. kvg55 - Той Б2 ни смята и за прости. Другите ...
25.08.2017 23:16
Той Б2 ни смята и за прости.
Другите нации не са по-възвишени от нас.
Но да не ги гледаме тях, а да гледаме себе си. Народните умотворения показват, че народът ни добре познава живота.
Задачата на медиите поставена от господаря е да ни затъпяват и опростачват.
цитирай
3. kolevn38 - .I.
29.08.2017 00:43
.I.
цитирай
4. krumbelosvet - Най-после
30.08.2017 15:30
Най-после г-н 38 написа нешо ново.
цитирай
5. kvg55 - - Каква е вашата сексуална ориен...
30.08.2017 16:00
- Каква е вашата сексуална ориентация?
- Католически свещеник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952922
Постинги: 1157
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031