Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 16:12 - Ботев през 1875г.: - Ако продължи така още 5 години, то Македония е изгубена за нас
Автор: krumbelosvet Категория: Новини   
Прочетен: 1308 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 03.08.2017 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ох, и тая сутрин чух от ТВ, че отродяването на Македония от нас, започва с Каминтерна и нашите комунисти. А според Ботев, загубването на Македония е висяло на косъм още през 1875г. Ще цитирам целия последен абзац от статията на Ботев "Сръбската пропаганда между българското население и опасността от нея", в. Знаме, г.1, бр.7, 26.01.1875г.:

  В Македония произлазят големи скандали както от страната на гръцката пропаганда, така и от последователите на католицизмът. Тая страна е станала арена на такава борба между всевъзможни глупости на фанатизмът, каквато произхождаше едно време в Тракия и в България, с тая само разлика, че тука борбата е приела твърде широки размери. Гърците и правителството на разбойниците действуват наедно, а българите по някои си места са достигнали до такова отчаяние, щото са захванали вече да приемат католицизмът. Рафаил се намира в Кукуш и секи ден почти приема депутации из околните села, които го молят да защити от фанариотите беззащитното българско стадо. Тие дни той е тръгнал за Полянин, за Воден, за Струмица, за Малешово и за Велес. А по тие места унията е готова вече да се осъществи. Но правителството и в това отношение помага на фанариотите. Една депутация из Малешово, която е отивала в Кукуш при Рафаила, е била биена и върната от цяла банда заптии, между които е имало и множество гърци или гъркомани. Българското население по тие места е заприличало на дойна крава, която дои секи, който завърне. Освен това тая крава е гладна, жъдна и убиена до такава степен, щото твърде скоро може и да издъхне. Но такава е, види се, участта и на сичкият български народ, и такава, види се, ще да бъде тя още дълго време, ако нашите патриоти не разберат, че единственото наше спасение е революцията и ако не употребят сичките свои сили за това свято дело. Аз ще да ви предскажа, че ако нашето положение се продължи така още пет години, то Македония е изгубена за назе.

Да хванем бика за рогата,
защото много е писано и се пише за разни откъслечни ДЕТАЙЛИ, според политическия интерес, КАТО ЧЕ Е НЯМАЛО гръцко и сръбско проникване преди Освобождението, нито Берлински договор, нито Междусъюзническа и Първа Световна война, проиграни от монарха доведен от ДЯСНАТА ИКОНА Стамболов, нито хитлеристка окупация с български войски, не само в Македония, която окупация ОСВОБОЖДАВА НЕМСКИ ДИВИЗИИ за Източния фронт...

"Обединена Европа" днес обявява открито, че ще се развива като "Европа на регионите". Значи НЕ Й ТРЯБВАТ по-големи съставни части. Както на всяка империя. Така и Бисмарк, и Британия, и Русия, и СССР не искат ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ. А щом по тая точка интересите на ВСИЧКИ ГОЛЕМИ съвпадат, значи НИКОГА не е имало шанс за нашето обединение. ОСВЕН КАТО ЧАСТ ОТ ЧУЖДА ИМПЕРИЯ. Но Европа, вече споменахме, и като ЧАСТ ОТ НЕЯ не ни иска обединени, щото ще става "Европа на регионите". Те тва е.

Но приказките на антикомите за предателството на комите, РАЗДЕЛЯТ СЕГАШНОТО ДЪРЖАВНО ОБЕДИНЕНИЕ и подготвят по-нататъшно дробене и изчезване. И медиите, които явно изпълняват същата разложителна задача, охотно дават гласност на всеки сеяч на омраза между българите.




Гласувай:
7



1. alchemist - Политиката, политиката...
28.07.2017 18:04
Ако не са великите сили, ще са извънземните или дядо Боже. То ест, все някой трябва да е виновен и да опере пешкира. Политиците на т.нар. велики сили, са също хора и всичките със своите слабости и недостатъци, следователно може да бъдат подкупени или завербувани за наша полза. От 19 век, когато е живял Ботев са изминали много години, в които години е трябвало да се мръдне много повече и да се направят изключително много неща от тогава. Но ако оставим свръхестествените сили на мира, ще можем да открием,че вината а нашият хал е на милите ни политици. Кой се заблуждава, че милеели за благото на България? Всъщност те милеят за собственото си благо, за пари, за жени и др. Народа пък е виновен, че ги търпи и не им спретва бунтове отвреме-навреме.
цитирай
2. krumbelosvet - Г-н алшемист,
28.07.2017 18:57
Не помните ли, че народът беше РАЗДЕЛЕН още в първите дни на цветната "револяция", която е американска технология, и само Русия и Китай успяха да се отскубнат от тая мъртва хватка? Ние, поради горчивия исторически опит, и с РАЗУМА на забележителния ни народ, поне не проляхме кръв, както проляха много от жертвите на зловещия "цветоцирк".
Вашето мнение повтаря това, което по цял ден тече от екрана. И стоваря вината от болната глава на здравата. Наистина, и свръхестествени сили няма да са достатъчно силни да се преборят с ТВ за вашето мнение. Нашият народ е правил и невъзможното. И нашите политици, и генерали, и писатели, доколкото са били наши. Виж, сега политиците ни са чужда селекция, медиите управлявани отвън им печелят изборите, а ако някой се опита да играе за България, му се спретва хиперинфлация като на Виденов, или спиране на фондовете като на Тройната коалиция. Виж, ББ, и най-вече ЦвЦв, са стабилни, щото ЕНП и САЩ са изцяло зад гърба им. С такава могъща външна подкрепа, пров е ББ, и магаре ще се избере, и даже Ро.Пл.
О, алшемист, толкова ли е трудно да се досети човек, че е МНОГО ПО-ЛЕСНО и много по-често се случва, ГОЛЕМИТЕ да си постигат целите, и да подкупват малките, отколкото обратното. За обратното не помна ни един пример, а и да има тъкъв, то е изключение, без значение за ТРЕНДА на историята.
цитирай
3. kvg55 - Това е нещо не много познато. Ботев ...
03.08.2017 10:31
Това е нещо не много познато. Ботев говори за заплахата от погърчване, което е било разпространено и в останалите части на България, в по-големите градове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952913
Постинги: 1157
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031