Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2016 03:24 - Българинът и завистта
Автор: krumbelosvet Категория: Забавление   
Прочетен: 1045 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2016 10:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Думите на шопа "Яз не сакам на мене да е добре, яз сакам на Вуте да е зле" са виц, да виц, готин ВИЦ, а не закон за българите. Да прощава уважаемият Елин Пелин, но не вярвам на "мисълта" му, че ако България роди гений, ше е гений на завистта.

И аз като българин
 трябва да съм завистлив, нали е такова  "общественото мнение". Но искам да споделя радостта си от успеха на един ресторант в краен столичен квартал, макар че не съм чест посетител. Няма да посоча адрес, да не е реклама.

Ресторантът е на никаква улица, между големи блокове. И успехът му се "пече" от 20-ина години. Но днес се радва на най-трудния пробив - постоянна клиентела от млади семейства с деца!!! А аз го избягвах, защото "никаквата" улица не ми харесваше. Случайно влязох веднъж с жена си и ме изненада добрия тон - публика, обстановка, сервитьори, кухня, ненатрапчива приятна музика. После влязох с внука си и започнах да си каня там семейни гости!

Не е било лесно за "мозъка" на пицарията (да, с това започнаха) да направи тоя пробив. Сега вече е прибавил около 500 кв. метра градина с големи дървета, сенници, люлка и пързалка. Келнерите, млади пъргави момчета (на това място келнерките щяха да събират друга публика и да провокират закачки и неприятности), сигурно са добре платени, защото са приветливи и весели, а някои са и едри, и не предразполагат към грубости. А кухнята вече предлага почти всички не-сложни лакомства, приготвени с талант (тук вече "мозъкът" е иомал и късмет, но не случаен).

Няма да продължавам с подробности. Искам да отбележа само, че не само аз от всички българи мога да ценя и да се радвам на успеха на друг българин. 

Пак ще кажа, да прощава уважаваният Елин Пелин, но не вярвам в неговата "мисъл", че ако България роди гений, той ще е на завистта. То, и по-достойни българи от него, са казвали и по-грозни лъжи и глупости за народа си. Уви, правили са го и Вазов (!!!), и Яворов, и дядо Славейков, и Хаджийски... Но това е дълга тема, по която съм писал не веднъж, например в поста ""Не сме народ, а мърша" доказва обратното"". Кратък е постът, а може много да се каже. Например, че селяните у Ги де Мопасан, имат същите "недостатъци" като нашите - стипцалък, груби обноски, груб бит и битова "религиозност", но нашите май са по-целомъдрени, без да са светци.

Та, думите на шопа "Яз не сакам на мене да е добре, яз сакам на Вуте да е зле" са си виц,
да виц, готин ВИЦ, а не общ закон за българите.



Гласувай:
2



1. batogo - !!!:)))
11.09.2016 07:27
Осъзнатият човек вижда и качествата, и недостатъците в себе си, в околните и в живота като цяло. Качествата поощрява и вдъхновява, но не си затваря очите пред недостатъците и неудобните истини, а работи за тяхното преодоляване.
цитирай
2. krumbelosvet - Дали помнят младите другите два бисера на шопа:
20.09.2016 16:37
- И никой да нема у трамваьо, я па че се бутам!
- И сите роднини да ми измрат, я па че ги съдим!
А уважаваният ни колега ботаго, не за първи път се дразни, ако (сакън!) се каже добра дума за българина или се зашити от лоша дума. Но това е общо свойство на всички русофоби. да прощават, но е истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1974967
Постинги: 1163
Коментари: 3399
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930