Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2016 09:35 - Яаа, световната пазарна икономика трови бедните държави.
Автор: krumbelosvet Категория: Новини   
Прочетен: 1134 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 17.06.2016 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Жителите на отворени пазарни икономики са го знаели, но кой да ти каже. Били са им нужни чужди купувачи на стари и лоши стоки. А ние, до болка запознати с опакото на плановата икономика, мислехме, че пазарната има само лице. То всяко лице има опако, но ние се лъжехме, че чуждото няма.

В кварталния супермаркет вече няма българско месо. Само вносно от десетилетните военни запаси. Лошият му дъх едва се усеща, "лекувано" е с нитрати и изглежда свежо, но при готвене липсва ароматът на истинското месо. Чудехме се тая година например, защо печем агнешко, а има лек аромат на мърша. После дълго го лекувах с кервиз и лютив пипер и го ядох само аз, като глава на семейство.

За колбасите да не говорим. Те са от отпадъка на отпадъка. Качественото родно производство се изнася на по-добра цена.

Преди 2-3 години си приготвях спагети. Бяха италиански. След сваряването се оказаха с непоносима химическа миризма. Вероятно са произведени от пшеничено зърно за посев, съответно обработено. И вместо да го хвърлят - хайде при простите българи. С такова име се ползваме там, откак един турчин среля по папата.

В годините на прехода съм купил 3 тоалетни чинии, производство на наш елитен завод,
всъщност чужда собственост. Две от тах се оказаха с пукнатини които не текат, но едната си беше с дупки на скритата част на дъното. Качественото е отишло за износ.

Да не говорим за найлоновия вид и вкус на почти всички вносни зеленчуци, а то наши почти няма. Полски домати и ябълки! Да се кръстиш по католически или да плачеш. И комшийските не падат по-долу, православни или правоверни. А бяхме световни износители на зеленчуци.

Пилешкото месо е помпано освен с вода, малкия дявол, но и с
женски полови хормони. В Централните Хали си бяхме харесали щанд за пилешко, уж чисто, и започнахме често да купуваме. Докато почувствах непознат сърбеж и лека болка около зърната на гърдите... А това месо го ядат децата в детските градини! Горките момченца, има да се чудят един ден... Нашия внук го записахме за алергичен от пилешко, но колко се спазва не знаем, а детето го обича. Пази, пази, пази Боже!

Бог помага, но в магазин не вкарва (качествена стока). 
Длъжни сме да защитим децата си! Проблемът не е просто на националната сигурност, а на
оцеляване. Мерките, за да са ефикасни, трябва да са твърди като при извънредно положение, даже ако временно доведат до принудително вегетарианство и купонна система (дано не е необходимо). Ако законът противоречи на жизнената необходимост, на боклука такъв закон! 



Гласувай:
7



1. mt46 - Поздрав!...
17.06.2016 22:10
Да, така е... Пазарът и парите стоят над обикновените хора, над живота и здравето...
цитирай
2. krumbelosvet - Вече е ставал въпрос.
20.03.2017 13:38
Уви, не толкова за пазари и за пари става дума, а за.живот и смърт. РАСОВА ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПА.!!! Всичко европейско, едно по едно се УНИЩОЖАВА - култура, държавност и самото население.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1974171
Постинги: 1163
Коментари: 3399
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930