Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 15:52 - Като англичаните - ВЪН КАМЕРИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА !!!
Автор: krumbelosvet Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1413 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 10.02.2017 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На Острова парламентаризмът се заражда преди 950 години. А поне от 300 има парламент. Щастлива страна! По онова време ПРЕЗ УМ НЕ Е МИНАВАЛО на държавните мъже, да си говорят пред драскачи! Само по онова време ли? Едва няколко години има, откакто ЗА ПЪРВИ ПЪТ в историята имаше кратко предаване  НА ЖИВО.

КОЙ НИ ЗАКРИ ОЧИТЕ ЗА ТОЯ ЗЛАТЕН ОПИТ?

Може ли парламентът ЕДНОВРЕМЕННО да работи по уреждането на държавата, и да разменя партийни плюмки за пред избирателите? Абсолютно НЕ МОЖЕ. Ами що го правим, като не може? И ето, всеки прост устатник си мисли, че става за депутат. И наистина става за ТАКЪВ РЕД  в парламента. Щото, ако не плюеш, само ти ще си плют и изхвърчаш на следващите избори.

И се яви великият дълъг шоумен, и успя да излъже колко е по-умен от депутатите. И почти успя да прокара демагогския си референдум. За който се разбра, че обслужва главно ГЕРБ. Което сигурно е скритата цел.

Не е пре-сложно за разбиране. Отговорността на парламента е огромна, отговорността е НЕЧОВЕШКА, а вътре са живи хора. Може да се разсеят, може и да задрямат за момент (това са ЧАСОВЕ на стола, а не всеки е специалист по темата), да изпуснат непремерена дума. да кажат нещо на съседа, даже да погледнат вестник, ако знаят какво ще каже оратора. А АВТОРИТЕТЪТ на парламента е РЕАЛНО УСЛОВИЕ за добро функциониране на държавата. Затова мъдрите островитяни не щат камери там.
 
Дълга и широка тема. Но българинът е умен и няма да обяснявам повече. Все пак защо, мислите, до днес съдиите на Острова носят бели перуки? Само традиция? Виж ми окото! АВТОРИТЕТЪТ на съда също е по-важен даже от правотата му! И на тоя авторитет се крепи държавата, въпреки неизбежните съдебни грешки. За грешките има адвокати, има три инстанции, има нови обстоятелства, които дават право за ново дело...

А наши "държавници" с удоволствие плюят съда. И чужди тиквеници, пардон, посланици, наливат масло в огъня. И докторите са ругани, и полицията, и военните. Казано е за военните от мъдър държавник (Наполеон, който е повече държавник, отколкото генерал) "Който не уважава своята армия, ще е принуден да уважава чуждата". Това важи и за лекари (все по-често се срещат лекари от развиващите се страни, които пишат рецепти с речник в ръка...), и за учители, и за полицаи. Но все пак, ДЕПУТАТЪТ е най-руган в медиите. И от парламентарна република, ставаме ОПЛЮТА република, готова да поздрави и ЧУЖДО управление, което може и да е целта.

Накрая - накратко. СТИГА предавания на живо от парламента!!! СТИГА !!! Нека да има журналисти БЕЗ ЖЪЛТИ ПЕТНА В БИОГРАФИЯТА. Но да проучим английския опит и за това, КАК работи парламентарната журналистика, за да не пречи на работата.



Гласувай:
6



1. barin - Здравей, krumbelosvet. Много може ...
21.01.2017 09:34
Здравей, krumbelosvet. Много може да се поучим от англичаните по отношение на политика, структура, държавност, интереси.......
цитирай
2. krumbelosvet - Да, барин,
21.01.2017 11:56
Но от кого се учим? Май от чужда ПРОПАГАНДА! Т.е, учим се от нещо, което не цели информиране за истини, а МАНИПУЛИРАНЕ в чужд интерес.
Няма на кого да задам КЛЮЧОВ въпрос. Колко се гледат в Израел американски детски филми, има ли в САЩ еврейски канали за деца и те колко и от кого се гледат. Защото детските филми които гледат нашите деца, с малки изключения, подготвят, как да кажа, само НЕ достойни синове, дъщери и граждани. Може би подготвят убийци - престъпници или военни.
цитирай
3. pvdaskalov - * ! *
28.01.2017 12:37
Ей затова няма да прокопсаме! Щом не вникваме в написаното, а гласуваме с червени палци.
Поздрави!
П и е р
цитирай
4. krumbelosvet - Пиер, не се коси.
29.01.2017 21:14
Или модерацията е тайна за тебе? Има по-лошо от червен пръст. Нула пръсти с дни. И нула мнения. Но аз съм на кяр. Мога да реагирам на вбесяващото ме българохулене, кпето ме разтоварва. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954604
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031