Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2020 17:02 - Western end eastern, уестърн и ийстърн
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 929 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.06.2020 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Вече 122 години, от зората на киното до днес, уестърнът шества по екраните на света и е гордост за американците. Национална епопея. Овладяване на "нов" континент, изтребление на местните жители и отстрел между бели герои. В това няма нищо лошо от уест гледна точка.

Но ако един друг народ има национална епопея за победа във война на смърт, започнала с немислими поражения и милиони убити и пленени, отнесла жертви от всяко семейство, стигнала до най-великата победа в историята и оставила невиждани през хилядолетията разрушения, това е много долно от същата уест гледна точка.

Епохата на завладяването на Америка носи фатални жертви сред местната популация и практически не засяга пришелците. Напротив. Безплатната и огромна девствена земя слага началото на прословутото богатство на Чичо Сам, на висока раждаемост и естествена гордост.  Джон, Том и Хари се грижат за долара си, а за гордостта - киното. Пазарът е огромен и богат, и кино-уестърнът процъфтява, тръгва по света и носи още пари, слава и гордост.

Разрушена след ВСВ Русия, под Дамоклиевия меч на чуждото атомно оръжие, гладна, гола и бездомна, не можа да създаде подобен кино-феномен. Почти го прави Титова Югославия, дала 2 милиона жертви, но не-разрушена, не-гладна, не-гола и не-бездомна колкото русите. Самочувствието на народите на бивша Югославия се корени в славните партизански "уестърни", толкова славни, че лично Пикасо рисува филмовите афиши. Но какво ставаше със сръбските партизани и всички други антифашисти без съветските победи? Кървави петна. Затова са издигнати паметниците, срещу които беснеят днешните лумпен-фашисти и чисти фашисти (и дадоха светъл пример на днешните мародери в САЩ и Запазна Европа).

За русите останаха кадрите от Парада на Победата, с хвърлените на Червения Площад купища фашистки знамена. И няколко военни драми и панорами. Затова повтарят парадите на живо и носят портрети на Безсмъртния Полк. Защото е жива болката и споменът от великата национална епопея.

ЗАЩОТО Е ЖИВ,  Ж И В  СПОМЕНЪТ И БОЛКАТА.

Русите отново трябваше да избродят неизбродната Разруха, по-голяма, отколкото след най-кървавата гражданска война на света. Днес са само 150 милиона и носят примка от чужди военни бази на шията си. И, понеже Хитлер вече е казвал, че русите, като всички славяни, са тор, сега използват друго име вместо тор - Путин. А на дело, тор стават  в с и ч к и  славяни, защото страшен е новият Дранг Нах Остен!

Привилегирована в сравнение с нас Полша,
според бившия президент Лех Валенса, е изгубила в прехода ПОЛОВИНАТА си икономика (колко сме изгубили ние, е "тайна"). И Гданск загуби корабостроителния гигант, люлка на цветната революция. И се ОБЕЗЛЮДЯВА. Да не стане пак Данциг? И Судетите да не станат пак германски?

Украина вече се ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРА и продава земя на чужденци. Кой купува "жизненото пространство" което Хитлер искаше да завоюва? И у нас чужденци купуват НЕЗАКОННО земя. И комисарят по регионалната, политика Йоханис Хан планира да засели у нас 10 000 000  западно-европци, за които усилено се строят като плацдарм "къщи за гости", далече от курорти но близо до запустяващи села и цили райони...

WESTERN на живо. Помни съдбата на индианците, славянино! И западният славянин - също. 

Ние може да се мислим за каквито искаме, но говорим славянски език и за уестманите сме същите и даже по-големи боклуци от русите.


Тагове:   хитлер,   сащ,   Русия,   Европа,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. morskipesni - Някъде бях прочел, че на всеки 2 часа изчезва един общностен език.
23.06.2020 09:26
Със сигурност изчезват и самите общности (етноси). За това изчезване/изтребление има доста причини, но ЕДИН ЗЛОДЕЙ СЕ ПЪЧИ НА ГЛАВНОТО МЯСТО сред "ГЕРОИТЕ" -ИЗТРЕБИТЕЛИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1971239
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930