Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2020 12:16 - Бог с нас. Да заровим топора на нашата 133-годишна гражданска война. Част първа.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 863 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 10.03.2020 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    От шест десетилетия нашата 133-годишна гражданска война е СТУДЕНА. Но смъртната омраза, възродена от ВНОСНАТА "ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ", виси над главите ни като Дамоклиев меч. И ни пречи тая омраза да се обединим, за да направим възможното.

(Да напомним, че около 1995-та в Добруджа беше заловен чужд гражданин, който на терен внасяше уточнения във военни топографски карти. А това се прави пред военни действия. Нашите служби заловиха шпионина и успяхме да предотвратим пожара. С отстъпки, доколкото мога да съдя. ПРИНУДЕНИ, НЕИЗБЕЖНИ отстъпки, а не гърбо-давство, какъвто е припевът от политическата кръчма. Докъде можем да отстъпваме?)
 
За да стане възможно обединението, трябва да разберем, че забраненият, НЕВЪЗМОЖНИЯТ национален идеал е коренът на нашите партийни бесове.

Колко ли съвременници го знаят?
След Освобождението русофобът Стамболов отива да преговаря с... ТУРСКИЯ СУЛТАН, да основем с османлиите дуална империя, нещо като Австро-Унгария.!!! А В А Н Т Ю Р А като НЕЗАПОЧНАЛОТО под негово ръководство Старозагорско въстание, НЕЗАПОЧНАЛОТО пак под негово ръководство Априлско въстание в Търновски окръг, както и ГЛАВНИЯ И СЪДБОНОСЕН ПРОВАЛ, признат от самия Стамболов - довеждането на Фердинанд за княз, довело и ДВЕ национални катастрофи и до прага на ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Как може да изглежда ортаклъкът на малка България с безкрайната империя, освен като ново ПОГЛЪЩАНЕ на България? Добре, че султанът се е пазил от чужди дертове. Сигурно се е осведомил, че идеята не е консултирана с Русия.

Симеон Радев (1879-1967), авторът на знаменитите "Строители на съвременна България", подробно описва пренията по "Общенародния въпрос" в търновската черква "Св. Никола", преди официалното откриване на Учредителното Народно Събрание на 10.02.1879г., и след откриването, до 14-ти март.

Това е въпросът за българските земи в Тракия и Македония, останали под чужда власт след Освобождението. Над 40 дни Събранието не може да започне работа върху конституцията, която неизбежно би дала нова ЮРИДИЧЕСКА сила на РАЗДЕЛЕНИЕТО на народа и земите на България..

Тук ще цитираме накратко Уикипедия:

"Учредителното събрание в Търново (10 февруари 1879 – 16 април 1879) е първото Народно събрание на България след Освобождението на страната от османско владичество през 1878 година, вследствие на Руско-турската война от 1877 – 1878 година.
Свикано е на основание чл. 4 от Берлинския договор между Великите сили и Османската империя[1].

Състои се от 229 български народ: избрани от гражданите, назначени от Временното руско управление (ВРУ) и по право като висши администратори на ВРУ, както и представители на няколко обществени организации – Рилския манастир, Одеското българско настоятелство, Виенското българско общество „Напредък“, Българското книжовно дружество и Кишиневското българско общество. Задачата му е да изработи основния закон на Княжество България. Открито е от руския императорски комисар княз Александър Дондуков-Корсаков."
...
"Народните представители в Учредителното събрание не са случайни хора: значителна част от тях са с висше образование, получено в Русия и Западна Европа, 2/3 от всички депутати владеят френски, а половината – френски и друг език, около 70 души са активни участници в национално-освободителното движение преди Освобождението[8]. Като професионално занимание най-много са представителите на възрожденската интелигенция: учители, прависти, духовници, публицисти, издатели, лекари, но има и търговци, занаятчии, селяни[9]. Налага се изводът, че въпреки дългото османско владичество българският народ е в състояние да излъчи достойни и способни представители, които показват далновидност в непозната за тях дейност – парламентарната, и стават първите строители на съвременна България."

Ораторите са наясно, че РАЗДЕЛЕН народ НЕ МОЖЕ да има нормален живот. За да не се провали събранието, се прибягва до върховния авторитет тогава - Царят-Освободител, за да повярват депутатите, че обединена България в момента е невъзможна! Да припомним историческите думи на канцлера Бисмарк, при откриването на Берлинския конгрес:

"Ние, господа, не сме се събрали тук да обсъждаме щастието на българите, а да осигурим мира в Европа." Излиза, че нашето разделение и НЕЩАСТИЕ осигуряват мира в Европа!!!

Такава рана зараства ли?

В С И Ч К И български дейци си блъскат главите за решение. И понеже ВСИЧКИ велики сили, и ВСИЧКИ съседи са против, и задачата е НЕВЪЗМОЖНА, мнозина "намират" своята надежда-утешителка в невероятно-дръзки планове. Плановете са РАЗЛИЧНИ, но всеки от тях се нуждае от ОБЩО подчинение за общо ДЕЙСТВИЕ. И всеки търси да наложи своя план. Които не харесват неговия план, са "предатели" "подлоги" и др. видове долни престъпници.

Стамболов търси решение с връщане в Османската империя.

Русофилите го виждат в подкрепата на Русия.

След разстрела на офицерите русофили, военните и царят са за съюз с Германия.

Ванче Михайлов яхва терора. Първо трепе в Македония, после в цяла България и даже в Европа.

Всички са готови за освободителни войни, но търпим две национални катастрофи. Как се печели война срещу ВСИЧКИ съседи и ВСИЧКИ велики сили?
Поне ЕДНА трябваше да е на наша срана.

След катастрофите, левите виждат обединението на България чрез обединението на света...

А КОРЕНЪТ НА НАШИТЕ ПАРТИЙНИ БЕСОВЕ, е забраненият, Н Е В Ъ З М О Ж Н И Я Т национален идеал. Невъзможни планове за постигане на идеала, скарват до смърт привържениците на тия планове.

Легендарният ВОЕНЕН ГЕНИЙ и НЕНАДМИНАТАТА ХРАБРОСТ, ни бяха дали чудесни шансове ДА ПОСТИГНЕМ НЕВЪЗМОЖНОТО в Балканската и ПРЕДИ Първата Световна, но не би.

ДА ПОМАГА БОГ!!!
НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО ДЕЛО,



Гласувай:
7



1. morskipesni - Има и винаги ще има ЕДНА сила на наша страна
09.03.2020 13:48
За щастие. Това са родните ни братя и сестри от велика Русия. Затова все още ни има, понеже те устояват на мъките и се борят за правда и Православие , ВЪПРЕКИ перманентната измяна на българските антинародни правителства. Щурмовак Косев да си наляга скудоумията.
цитирай
2. krumbelosvet - Дълго мислих
09.03.2020 14:01
Дълго мислих дали да пиша за ЕДНАТА велика сила.
Ще премахна тия думи. Защото при определени условия, са възможни компромиси от другите. Но тия условия трябва да бъдат грижливо подготвяни.
цитирай
3. radostinalassa - morskipesni е прав
09.03.2020 14:51
И ние като русите сме православни, имаме една кръв и сме братя. А новите ни братя искаха да дадат една част от нас на Турция. Сега ни крадат непрекъснато, искат да ни натресат ядрено оръжие , за да се бият с РФ с чужди ръце. Хитреци.
цитирай
4. krumbelosvet - Стамболов - широк размах на неудачник.
18.03.2020 06:48
Стамболов - широк размах на неудачник.
"Ако някой ни попита какво правят днес българите, ние, като туриме ръката си на сърцето, отговаряме му тия две думи: стоят и чакат. И наистина, тия са думите, с които най-добре може да се определи и охарактеризира нашето днешно положение. Ние всинца българите, тука и отсреща, само стоим и чакаме, а нищо не предприемаме, за нищо се не готвим." Пише 23-годишният Стефчо през 1877-ма.
И няма срам да го пише!
Той две години по-рано така "организира" Старозагорското въстание, че не пуква пушка.
Пак той преди година в Търново така "организира" Априлското въстание, че ПАК не пуква пушка. (Бачо Киро действа на своя глава.)
Може би се записва опълченец? Не. По време на Освободителната война пише дописки в Петербург и търгува с жито за армията.
Но СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО се развихря. НЕЗАКОННО става депутат, тъй като няма нужната възраст. Но той НА ДУМИ е силен. И остава в политиката.
Избухва Сръбско-българската война. Студенти се завръщат от чужбина и гимназисти се записват доброволци. Не и Стамболов. Той РАЗСТРЕЛВА офицери участвали във войната...
По думите на Буров, той е един лаком негодяй.
Наистина, че ЛАКОМИЯТА го движи цял живот.
Като млад - нарцистична лакомия за подвизи и слава. После - за власт. После за жени, пари и имоти. Такъв е края на автора на "Не щеме ний богатство, не щеме ний пари". Бездарно стихче, но пък лъжливо.
Той си признава, че довеждането на Фердинанд е грешка. Грешчица, която струва ТРИ национални катастрофи.
Но това не му стига. Той ПЪРВИ извежда войската от казармите срещу политическите си врагове. И така поставя началото на 133-годишната ни гражданска война! На НЕГО я дължим!!!!! Той създава и САДИСТИЧНИЯ ДЕСЕН СТАНДАРТ на политическа борба, предизвикал накрая и отмъщенията на враговете му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953943
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031