Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2020 11:34 - Нещо ново в отношенията Израел - Русия. Бифуркация.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 619 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 10.02.2020 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Израел рискува сигурността на чужд ГРАЖДАНСКИ самолет над Дамаск, за да изпробва под негово прикритие ПВО и да удари градът с ракети въздух-земя. Преди месеци при подобно участие на израелски самолети, в Сирия беше свален руски самолет с военни на борда. Има нещо подобно и в сваления птнически самолет над Донбас и наскоро над Техеран.

Да напомням ли последните съветски години, когато над Тихоокеанското крайбрежие американски разузнавателен самолет използва за прикритие корейски пътнически самолет, последният се опита да избяга от изтребителите и беше свален? Което даде повод на Рейгън за мощна медийна атака...

Но този път това се случи след приятелското посещение на Путин в Израел и разменените пресилени любезности. Дали ласкателството не е подготвяло нов позор за Русия?

Терминът бифуркация има абстрактно-математическа дефиниция, и разнообразни приложения в множество области на познанието. Според уикипедия, в обществените (социални) науки терминът се ползва предимно като синоним на МОМЕНТ (точка, миг, б.м.) на дестабилизация (рязка, б.м.) на системата. Акцентът се поставя върху НЕОБРАТИМОСТ и НЕПРОГНОЗИРУЕМОСТ на процеса след точката на бифуркация.


Позволих си да използвам непопулярния термин (вместо просто "обрат" например), защото последиците от ОБРАТА на отношенията между Русия и Израел, ще имат широки и сложни последици в многоъгълника Русия-Тръмп-Путин-хазари-юдеи-САЩ-Израел-Палестина-Сирия-араби-Иран-Европа. И България, разбира се.

Толкова за бифуркацията.

Преди дни Путин посети Израел. Беше посрещнат с ПОКАЗАТЕЛНО уважение и тържественост. Гледах на живо и бързо ме обзе съмнение за УМИШЛЕНО ласкателство със скрити цели. А имаше и нескрита подигравка. Когато Путин трябваша да среже лентата на колоната-паметник на Ленинградската обсада и победа, някакъв служител на протокола започна да мести президента като мебел или като първолаче.  Нервите на Путин издържаха, но едва ли не е забелязал това, което скромният аз забелязах. Наглото юдейско ПРЕЗРЕНИЕ към гоите, като че ли УМИШЛЕНО демонстрирано в тоя момент.

Дали е единодушно това презрение? В тоя момент? Натаняху знаел ли е? Неизвестно. Но от тая неизвестност, не става по-малко опасно. Защото НЕ Е изолиран случай.

Вече писах в блога за откритата подигравка на шефа на еврейската автономна област в Русия. Писах и за други подигравки в медиите. Например, как при среща на Путин с 20-30 граждани в провинцията, за няколко секунди на цял екран се появи лицето на представителен мъж с открито подигравателна усмивка, без да е ясно това монтаж ли е или част от присъстващите. Но снощи, на запис от подобна среща, поне двама-трима младежи гледаха президента със същата подигравателна усмивка. И аз съм бил млад, като че вчера беше, и помня колко "компетентно", но пък самоуверено, съм съдил за някой личности.

Путин с желязна ръка спря свободното падане на Русия. Срази тероризма, пресече военните апетити на САЩ към Крим, осигури заплатите на армията (дотам се беше стигнало, военните да чакат заплата по 2-3 месеца), съживи военно-промишления комплекс и НАУЧНОТО му обезпечение. А БЕШЕ ПОСТАВЕН КАТО СЛАБА ФИГУРА, за да продължи Елцинския разпад! Велика е била досадата на САЩ от тая неочаквана съпротива срещу скоротечния срив. И бързо организираха контра-мерки. Санкций, нови военни бази и ПРОПАГАНДНА ВОЙНА. Която доведе до бяс русофобията. А фрагментите от истината, които Русия успяваше да излъчи по света, бяха обявени за "хибридна война  на Путин". И някои руски медии бяха направо ЗАБРАНЕНИ на Запад...

Но и в самите руски ТВ канали, се изявява мощна ПЕТА КОЛОНА. Това е ежедневие, не, а ежеминутие. Позната картина от НАШИТЕ ТВ - новините са не просто криминални хроники, но с акцент върху разни гадости. Няма да ги цитирам, който има памет ги помни. Карикатурене на Путин (което не е особено трудно при неговото ИГНОРИРАНЕ на елементарни правила за светско поведение).

Напоследък тече напрекъсната атака срещу... болшевиките. Кървавата гражданска война дава обилен материал за това. Достатъчно е да се "забравят" главните причини - икономическия и военен ПРОВАЛ на царска Русия в Първата Световна и рухването на авторитета на монархията, довело до абдикация и до Февруарската революция. Надвисналият Г Л А Д , над градското население, и над Петроград в т.ч...

Всичко това се "забравя" и се заклеймяват болшевиките. Справедливо, на пръв поглед. Но, повтарям, ако се "забравят" изброените обстоятелства. 

А като оплюваш 70 (седемдесет) години от историята на Русия, ти й отнемаш  ДОСТОИНСТВОТО, спечелено с кървави лишения и Т Р У Д на няколко поколения, отнемаш и славата на победител в най-страшната война в историята, отнемаш й мъчителния но ВЕЛИК път от РАЗРУХАТА, до една от двете СВРЪХСИЛИ на света. Пращаш Русия в МЪРТВОТО МИНАЛО на царизма, с неговата аристокрация, уви, до голяма степен ИЗТРЕБЕНА. И затова е още по-мъртво това менало. Да връщаш Русия в него, си е УБИЙСТВО! УБИЙСТВО СЪС СЛОВО.

Много пъти съм цитирал библейският автор Исус син Сирахов:

"Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши... Мнозина са паднали от остър меч, но не толкова, колкото са паднали от език... Люта смърт е неговата смърт и самият ад е по-добър от нея."

ГОЛЯМАТА ВОЙНА ЧУКА НА ВРАТАТА. 

Изглежда, че САЩ имат значително превъзходство в изкуствения интелект и компютрите. Както и в електромагнитното оръжие, в безбройните му приложения. От възбуждане на определени чузства, до умъртвяване чрез сърдечен инфаркт или парализа, заслепяване на ПВО, взривяване на АЕЦ и ракети в силозите.и т.н., почти до безкрай.

А Русия има неуловими (засега) ракети. И Путин предупреди
- За какво ни е тоя свят, ако Русия я няма в него?

Да пази Бог.




Гласувай:
6



1. oia - Ласкателството е атрибут на сат...
10.02.2020 12:44
Ласкателството е атрибут на сатаната. Особено, когато евреин ласкае някой--
знайте, че злото се удвоява и още нещо---евреин започне ли с ласктелствата,
значи той предварително е подготвил капана. Който си няма работа---да вярва на евреите, а който има работа---да се пази от тях.....................
цитирай
2. pando - PRIVET
10.02.2020 12:52
Ot PANDO.
цитирай
3. elenkokoschkov - Игрички !!
10.02.2020 15:51
Мръсни!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955506
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031