Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2020 11:03 - Няколко лично познати антикомунисти и Народният Съд
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 548 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 07.02.2020 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Властта след 9-ти спазваше АБСОЛЮТНО правилото ДА НЕ СЕ РЕПРЕСИРАТ участници във войната срещу нацистка Германия. Лично познавах двама такива АНТИКОМУНИСТИ..

Единият от тях, роднина по сватовство, е бил някакъв шеф на младежката организация на Легионерите в София. Нашето участие във войната го заварило в казармата и е воювал. После завършил медицина и работил в елитна болница. Представителен, интелигентен и духовит, внук на цариградски търговец. Антикомунист и в червата. Знаеше, че е защитен, но не злоупотребяваше с това - наистина умен човек. Знаеше, че баща ми е лежал в затвора преди 9-ти, затова пред нас не е казал и една лоша дума за комунистите. От вуйчо ми знаех, че е слушател на Западните радиостанции. Дребна риба за мрежата на Народния съд, но без участието на фронта, трудно щеше един шеф на легиона да бъде приет да следва. 

Другият е воювал като млад "царски офицер" и работеше на едно бюро зад мене във военния авиоремонтен завод срещу Аерогара Враждебна. Подполковник, чакаше пенсия, бял, строен, приветлив, работеше съвестно. Само веднъж се изтърва да каже С КАКЪВ КЕФ след 9-ти отговаряли на обръщението "другарю"
- Какъв другар си ми ти, бе! 
Имал е късмет или нюх, да не го каже на буен човек. Щото ако такъв човек е изгубил близки от фашистите, ако му е палена къщата, ако е инквизиран той или негови близки, като нищо ще го удари, а може и да го гръмне. Болката на жертвите на десния терор, е била още много ЛЮТА. И омразата, съответна на ПОЗНАТАТА ни до Д Н Е С дясна омраза.

През прословутите "45 години", и болката, и омразата бяха стихнали до ИЗЧЕЗВАЩО равнище. Първата работа на вносителите на цветната (синя в България) "революция", първата им работа беше да възродят тая болка и омраза. Помните ли картата с черепите, която допринесе СДС да загуби първите избори? Мнозинството още се бунтуваше срещу ЗАБРАВЕНАТА ОМРАЗА. После полека-лека тя се разгоря такава, каквато я знаем днес.

Такива са причините за ПИСЪКА тия дни на роднини на пострадали в ония смутни месеци, че са "НАКАЗАНИ БЕЗ СЪД за усмивка, за дума или жест".

Баща ми
бързо е бил освободен от фашистки затвор, чрез ходатайство на роднина военен прокурор. Но краткият му престой е бил достатъчен, за да усетят нещо от царския рай и той, и майка ми. Политическите затворници не били отделени от криминалните. Тия им казали, че има агенти, които нощем влизат да бият затворници, без да имат право. И ги посъветвали, на такъв бияч да направят "мечка" (завиване през глава с одеало) и да го отупат здраво. Той няма да смее да се оплаче. Така и станало.

Майка ми, като идвала на свиждане, първо виждала във "фоайето" на Централния Затвор БЕСИЛКАТА. И често се шушукало кого са обесили наскоро. Там видяла и жената на Никола Ботушев, преди да го обесят, как с бебе на ръце сновяла като сомнамбул и потръсквала детето, макар че не плачело. Затворниците с разрешено свиждане, връзвали носните си кърпи на някакъв парапет като знак, че ще се появят. Веднъж майка ми видяла кърпичката, чакала, чакала, а татко го няма. Престрашила се да попита един полицай, "мержав" (кривогред). Той й отвърнал злобно "Кърпичката може да е тука, но него вече да го няма". На връщане тя за първи и последен път в живота си припаднала. В трамвая. Макар че беше вярваща и имаше иконостас и кандило вкъщи, до края си в 2000г остана "безпартиен комунист" по собствените й думи. Такъв е бил и Вапцаров...

Народният съд, както и НОМЕНКЛАТУРАТА на подсъдимите, е бил ЗАДЪЛЖЕНИЕ  пред СЪЮЗНИЦИТЕ - САЩ, СССР и Англия. Нашите десни безсрамници често сравняват тоя наш съд с Нюрнбергския. Колко повече били нашите осъдени. Не може да не знаят тия наши безсрамници, че Нюрнбергският съд, като МЕЖДУНАРОДЕН, е съдил само ПРАВИТЕЛСТВОТО на Райха. Не може да не знаят още, че по онова време в правителството има САМО ТРИМА комунисти.

За останалите нацистки престъпници е имало МНОГО съдилища, и в Германия, и във ВСИЧКИ окупирани страни, с МНОГО ПОВЕЧЕ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ от нашите към 2800 произнесени и към 1200 изпълнени.. А ние сме изпълнили задължението пред Съюзниците, защото иначе Югославия е искала София, а Гърция - Пловдив, а България е била във ВОЙНА С ЦЕЛИЯ СВЯТ - царското правителство обявило война на САЩ и Англия, а СССР - на нас, преди да пресече Дунава, защото немски части спокойно се изнизвали през наша територия... ТОВА СТАРИТЕ ДЕСНИ БЕЗСРАМНИЦИ ГО ЗНАЯТ, НО БЕЗСРАМНО   Л Ъ Ж А Т   Д Е Ц А Т А.




Гласувай:
9



1. krumbelosvet - Споменах само ПОЛОЖИТЕРНОТО за първия познат антикомунист.
05.02.2020 07:11
Държах да се види, че имам ЧОВЕШКО отношение към него. Но той страдаше от жесток ЕДИПОВ КОМПЛЕКС срещу баща си. Чел съм негови ругателни стихове за баща му. Баща му го проклел да не види деца, и НЯМАШЕ деца. Май заслужено, защото обрал килограми книжни пари на баща си, не го поздравявал, удрял с топката на племенника си вратата му...
Познавах отблизо още двама РЕДОВИ антикомунисти. Единият - сребролюбец и подлец. Другият работлив и честен, но не разбиращ нищо освен работата си. Не се стесняваше обаче да краде от кооперативните ниви, защото "му взели земята", А беше от средно селско семейство и преди 9-ти в лоши години са оставали без пари за сол и газ (за лампата). Просто в казармата преди 9-ти му обяснили, че РАВЕНСТВОТО което искат комунистите означава, да получават като него и тия които не работят. И той се възмутил веднъж завинаги...
цитирай
2. krumbelosvet - Имахме и роднина по сватовство в Белене.
05.02.2020 23:51
Тоя роднина, мъж на бабина сестра, собственик на максималните по закон 200 дка земя, е бил голям чешит. Първи богаташ в селото, си е позволявал да тероризира кого ли не, даже с пушка, и жена си е биел. От многото му подвизи ще спомена само, че веднъж стиснал за челюстта сина на баба така зверски, че палецът му пробил гушата. Такива подвизи никой комунист в селото няма. Затова хората оплакваха Георги Димитров.
По време на задължителните "държавни доставки на зърно", заплащани под пазарната цена, той беше укрил 8 тона жито. Беше съден на селския площад, пълен с цяло село неприятели. Не помня колко е лежал в Белене, но се върнал жив и здрав. И тия зверове комунистите, го назначили пазач на селския зарибен язовир. Длъжност мечта. Разполагал с къщичка за почивка и черпел гости с прясна риба. И семейството на брат ми в т.ч... Тия зверове комунисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953742
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031