Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2020 15:54 - "Разбрахте ли какво натворихте?" Нашият Симеон го каза преди Путин и оттогава е в немилост.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2020 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доживяхме.

Въпреки бясната съпротива на САЩ, днес вместо българския Южен Поток, се открива Турският. И ББ милостиво е поканен, но името му се споменава винаги последно, след младия президент на микроскопична Сърбия.

И това се случва в дните, когато САЩ воюват в съседство и Иран им праща балистични ракети. Уж си трагваха, а се оказа, че се връщат. А Путин е приет триумфално в Турция. Като че Тръмп не съществува.

"Господин вицепрезидент, надявам се, за Бога, че знаете какво правите." Това са думите на Симеон II към Дик Чейни на 20 март 2003г., когато вицето му съобщава за началото на войната срещу Ирак. Преведено от дипломатичен език, това означава "Вие не знаете какво правите". Не са ли знаели? 

Думите пред ООН на Путин "Вие разбрахте ли какво натворихте?" са риторични. Има ли промяна на политиката?
Отново война заедно с ислямисти срещу поредния "диктатор", сега в Сирия и Иран. Настъпи ли демокрация в Ирак и Либия след "диктаторите"? Просто спряха да броят жертвите. Докато беше жив Кадафи, всеки ден съобщаваха колко нови жертви е взел диктаторът.

Милиони и милиони хора от Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и т.н. от много години нямат нормален човешки живот. Те са се нагледали на разбомбени тела "от натура". А по телевизията гледат спокойни градове, мега-концерти, олимпиади, гей-паради... Много ли е трудно да се намерят 1000 самоубийци, 
жадни за мъст? Толкова са достатъчни, за да нямат и "виновниците" нормален живот.

Виновният?
Ами, кой има полза? Крайният печелещ едва ли ще научим скоро, но кой до тук няма вреда е ясно. Изчезна арабската военна сила (а, и нашата, да не забравя, а уж сме съюзници, явно не ни броят за такива). Бегълците от кървавия хаос са насочени далече в Европа, омразата им също...

А Симеон оттогава е в немилост пред Новите Братя. И един по един му взеха имотите, които "десняците" доскоро му поднасяха на сребърен поднос, както дедите им на дядо му. Общото управление на социалисти, монархисти и турци, беше оплюто. Омразата се върна с ББ. И оттогава, въпреки явната корумпираност на управляващите, ЕС и САЩ ги подкрепят безрезервно.

Щото спряха Южен Поток и АЕЦ Белене. Помни ли някой, че проекта Белене го поднови именно Симеон, като министър-председател? И изгуби следващите избори, щото ДВА ПЪТИ тръгна срещу САЩ. На посещение в Румъния, домакинът му казал нахално, че България ще купува и ще пренася РУМЪНСКИ ток. И царят веднага поднове идеята Белене. 

Днес в Турция се открива Турски Поток, кайто замени нашия. И се благославя строежът на турска АЕЦ. А по време на соца, Истанбул живееше с български ток и си плащаше с така ценната за нас валута.

Не е наша вината. Нито на ББ. Орешарски трябваше да осигури Южен поток и Белене. Той издържа мощната атака на US-посланичката, на европейските посланици, на протестърите на Сорос, на специална пратеничка на ЕС, но, НО, Н О капитулира пред ТРИМА американски сенатори, специално кацнали в София за целта. Щото иначе го чакаше съдбата на Виденов.

Турция успя да защити интереса си с много усилия, но тя има втората армия в НАТО. Могъща Германия се бори със сетни сили за своя Северен поток. А ние сме обезоръжени. И всякак обезсилени. И морално, като следствие от предното.
Тъжно е да гледаш нашия ББ, тоя БИВШ мачо, как се подмилква и на Ердоган, и на Путин, и на Тръмп... Щото и тримата има с какво да то пернат по главата. А той е мачо с вързани ръци и разголен... разголено подгърбие. До там ни докараха новите съюзници.


Тагове:   иран,   Ирак,   Путин,   ердоган,   Тръмп,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1945330
Постинги: 1153
Коментари: 3371
Гласове: 3564
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031