Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2019 13:32 - Пещер-капитализъм, пещер-комунизъм и пещер-блогери
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 807 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 23.01.2020 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пещерният капитализъм в Англия, роди "Капиталът"  и "Манифест на комунистическата партия" на Маркс.

За оня който не знае нищо за тоя пещерен капитализъм, ще напомня само как тогава "овцете изядоха хората".

Промишлената революция и парната машина, правят английските вълнени платове много по-качествени и по-евтини от целия останал свят. Печалбите от износ са фантастични. Цената на вълната расте.

Лордовете собственици на земята, имат интерес да развъждат овце, а не да дават земята под аренда за земеделие. А овцевъдството има нужда от сто пъти по-малко работна ръка. Лордовете прогонват арендаторите, те мрат по пътищата и в градските гета. А които не умрат, стават наемни работници на 12 и повече часа работен ден, и децата в т.ч. Нямат обедна почивка - хранят се от кутии окачени на вратовете. И получават колкото да не умрат от глад и студ. Така се появяват думите "овцете изядоха хората".

Защо и как се смекчава пещерният капитализъм?

В армията, вместо яки селски момчета, започват да постъпват дребни и хилави пролетарии. И тук се проявява английската мъдрост. Държавата назначава т.н. "фабрични инспектори", които следят заплатите, спазване на работното време, обедна почивка и наемане на малолетни. Тоя ход сработва чудесно, защото се намират достатъчно ЧЕСТНИ и ЧОВЕЧНИ джентълмени, които биха могли да затънат в корупция, ако не са честни и човечни.

ТАКА ЗАПОЧВА ЗАЛЕЗЪТ НА ПЕЩЕРНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ.
С държавна намеса са спасени държавата и нацията!!!!!!).
И в САЩ, поне допреди 20-ина години, има 82 000 звена на органи за държавно регулиране. според американски учебник по икономикс. Но в други страни, дълго още властва пещерният капитализъм.


ЗАТОВА ВЪЗНИКВА ПЕЩЕРНИЯТ КОМУНИЗЪМ - смърт на капиталистите, диктатура на пролетариата! Но опитът на Руския Октомври бързо показа, че и работниците не са ангели. А за да има производство, трябва да има дисциплина. НА ВСЯКА ЦЕНА. Иначе - смърт и за революционерите, и за държавата, и за нацията. И възниква такава "диктатура на пролетариата" която е диктатура и НАД пролетариата.

Диктатура НЕ от "жажда за власт", "жестокост", "садизъм" и др днешни пропагандни дивотии, а от желязна НЕОБХОДИМОСТ. И тая диктатура оцелява ИМЕННО заради очевидната си НЕОБХОДИМОСТ. Необходимост, забелязана даже от Айнщайн, който никога не посещава СССР, въпреки поканите, защото не е съгласен с потискането СВОБОДАТА на СЛОВОТО, ДАЖЕ В НАУКАТА (от което съветската наука претърпя огромни загуби, но това е друга обширна тема).

ТАКА ЗАПОЧВА ЗАЛЕЗЪТ НА ПЕЩЕРНИЯ КОМУНИЗЪМ.

И ДНЕС  Н Я М А  ПЕЩЕРНИ КОМУНИСТИ, с малки патологични изключения, без реална сила и значение. Чат-пат и в блог.бг се появява някоя такава пещерна мисъл.

НО ПЕЩЕРНИЯТ АНТИКОМУНИЗЪМ  П Р О Ц Ъ Ф Т Я В А до днес, защото е на въоръжение на най-могъщата пропаганда в историята. След американския фашизъм на сенатора Макарти, който успя да пречупи ДО ДНЕС комунистическата идеология и обаянието на социализма и Сталин в САЩ, СВЕТОВНАТА ПРОПАГАНДА на САЩ  си остана Макартистка и по цял свят ВЪЗПИТА ПОКОЛЕНИЯ МАКАРТИСТИ, т.е. - ПЕЩЕРНИ АНТИКОМУНИСТИ-РУСОФОБИ, като самият Макарти.

Пещерни комунисти-русофили НЯМА, пещерни антикомунисти-русофоби ИМА!!! И те ВСЕКИ ДЕН ИЗМИСЛЯТ образа на някакъв пещерен "путинист", който се кланя на джуджето и люби идиотски примитивната Рус.

И в блог.бг се подвизават поне дузина подобни особи. Тия клети български жертви на една пропаганда, която е и АНТИБЪЛГАРСКА, но и това е друга обширна тема.




Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Прословутата "хибридна война"
29.12.2019 08:45
Странно, но терминът "хибридна война" всъщност се употребява САМО за РУСКАТА ПРОПАГАНДА. Тая пропаганда НЯМА нито киловатите в ефир, нито световните печатни медии на англосаксите. Давид срещу Голиат. Голото овчарче Давид с прашката, срещу Голиат с тежка броня и копие дебело колкото кросно. Само че пропагандният западен Голиат, опиянен от мощта си, започна да си служи главно с ЛЪЖИ, а за дребната руска пропаганда остана по-голямата част от ИСТИНАТА...
И лъжците писнаха с всичките си киловати, Ройтерси, БиБиСи-та и тути кванти "Ужас, Путин води хибридна война".
цитирай
2. krumbelosvet - Пак арестуван пост
29.12.2019 17:55
Ако
цитирай
3. krumbelosvet - Пещер-капитал
30.12.2019 13:50
Пещерният капитализъм в Англия залязва С ДЪРЖАВНА НАМЕСА!!!!!! И така държавата и нацията са спасени!
Според американски учебник по икономикс, в САЩ има 82 000 държавни регулаторни органи!!!
А на нашите сини обожатели на Запада беше внушен свръх-либералния лозунг "колкото по-малко държава, толкова по-добре". И сринаха държавата само за половин мандат на Фил Кенеди. И сега "Нема такава държава". Ама и ауторот на това лого, и той е подскачал по сините митинги. Защо си мълчаха новите съюзници при това безумие на своите хора? Защото ТОВА СА ИСКАЛИ - да си сринем САМИ (УЖ) държавата. За да я купят за жълти стотинки, и даже без свои стотинки, а с наши пари. И успешно я купуват. Не курортни апартаменти, а ЗЕМЛИЩАТА НА ЦЕЛИ СЕЛА, като с. Волуяк, на 9 км от центъра на София и на ДВА км от околовръстното. И аз се принудих да продам дядови 3 и половина дка за 82000 (осемдесет и две хиляди) евро! Само на такава цена беха продали ВСИЧКИ потомци на славните някога шопи.
И си строят "къщи за гости", без да се интересуват от печалбата, щото тия къщи НЕ СЕ СТРОЯТ по курорти, а край обезлюдени села. Готови пунктове за първоначално настаняване на новите жители. Щедро обзаведени. Това лято посетих един такъв пункт. В пустошта до южната граница, след 10км път осеян с дупки, оазис със собствен водоизточник, с футболно игрище и с ДВА спални блока. Ш вътре се мъдри само персонала. Но за няколко гости на персонала и за нас, две двойки, кухнята маментално приготви поръчаното. Нищо курортно няма в околността, но има ЗАПУСТЯВАЩО СЕЛО.!!!! Готово за новите жители.
цитирай
4. vaquero - krumbelosvet,
02.01.2020 18:20
Точно и интересно си го написал.
цитирай
5. krumbelosvet - Драги vaquero,
02.01.2020 18:30
почти ме разплака с добрата си оценка.
Откога не съм чул една добра дума!
Само глупостите на фашетата от блога, глупости, ама мноооооого злобни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979962
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930