Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2019 20:12 - Ох, не ми се пише, а трябва. За министър Каракачанов с двете уста.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 872 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 05.12.2019 06:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интервюиран преди малко от фурията Беновска, Каракачанов отбеляза, че само когато сме единни, "от пъдаря до царя", само тогава имаме успех. А ако се мразим... и т.н.

И моментално след тия думи, дебелеещият блондин изля отровата си срещу... Брежневските целувки, червените килими на летището "песните и танците на народите" (което сигурно се отнася за държавните химни и почетната рота съгласно нашия ДЪРЖАВЕН ПРОТОКОЛ), Спомена го така, като че има у нас идиоти, на които Брежневските целувки са харесвали. Не, НИКОИ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ не са се целували уста в уста. Това е било може би обичай на някое древно племе в днешните украинските зами, откъдето е Брежнев...

Тоя дребен детаил САМО МИ НАПОМНИ, че министър Каракачанов страда от Ванче Михайловски бяс срещу комунистите. Които държи отговорни за загубата на Македония. И ги обвинява в национално предателство, а предателите са достойни за СМЪРТ (а наследниците на комунистите са в най-голямата опозиционна партия в България). Изключително тъпа теза, базирана на някои епизоди и изключваща сто пъти повече събития.

Тук ще припомня две автентични изказвания - на Ванче Михаилов пред Кеворкян през 1990г, и на Христо Ботев през 1875г.

Запитан от Кеворкян дали се е занимавал с терор, Ванче отговори, че терор е да избиеш цялата фамилия, а той не го е правил. А мнението на Ванчето за комунистите беше, че той познава хората, и те не могат да са съзнателни братя, както си мислят комунистите (б.м., долни хора тия комунисти, такова долно мнение за хората).

Ето и целия последен абзац от статията на Ботев "Сръбската пропаганда между българското население и опасността от нея", в. Знаме, г.1, бр.7, 26.01.1875г.:

 " В Македония произлазят големи скандали както от страната на гръцката пропаганда, така и от последователите на католицизмът. Тая страна е станала арена на такава борба между всевъзможни глупости на фанатизмът, каквато произхождаше едно време в Тракия и в България, с тая само разлика, че тука борбата е приела твърде широки размери. Гърците и правителството на разбойниците действуват наедно, а българите по някои си места са достигнали до такова отчаяние, щото са захванали вече да приемат католицизмът. Рафаил се намира в Кукуш и секи ден почти приема депутации из околните села, които го молят да защити от фанариотите беззащитното българско стадо. Тие дни той е тръгнал за Полянин, за Воден, за Струмица, за Малешово и за Велес. А по тие места унията е готова вече да се осъществи. Но правителството и в това отношение помага на фанариотите. Една депутация из Малешово, която е отивала в Кукуш при Рафаила, е била биена и върната от цяла банда заптии, между които е имало и множество гърци или гъркомани. Българското население по тие места е заприличало на дойна крава, която дои секи, който завърне. Освен това тая крава е гладна, жъдна и убиена до такава степен, щото твърде скоро може и да издъхне. Но такава е, види се, участта и на сичкият български народ, и такава, види се, ще да бъде тя още дълго време, ако нашите патриоти не разберат, че единственото наше спасение е революцията и ако не употребят сичките свои сили за това свято дело. Аз ще да ви предскажа, че ако нашето положение се продължи така още пет години, то Македония е изгубена за назе."

Малко коментар:

Да хванем бика за рогата,
защото много е писано и се пише за разни откъслечни ДЕТАЙЛИ, според политическия интерес, КАТО ЧЕ Е НЯМАЛО гръцко и сръбско проникване преди Освобождението, нито Берлински договор, нито Междусъюзническа и Първа Световна война, проиграни от монарха доведен от ДЯСНАТА ИКОНА Стамболов, нито хитлеристка окупация с български войски, не само в Македония, която окупация ОСВОБОЖДАВА НЕМСКИ ДИВИЗИИ за Източния фронт...

"Обединена Европа" днес обявява открито, че ще се развива като "Европа на регионите". Значи НЕ Й ТРЯБВАТ по-големи съставни части. Както на всяка империя. Така и Бисмарк, и Британия, и Русия, и СССР не искат ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ. А щом по тая точка интересите на ВСИЧКИ ГОЛЕМИ съвпадат, значи НИКОГА не е имало шанс за нашето обединение. ОСВЕН КАТО ЧАСТ ОТ ЧУЖДА ИМПЕРИЯ. Но Европа, вече споменахме, и като ЧАСТ ОТ НЕЯ не ни иска обединени, щото ще става "Европа на регионите". Те тва е.

Но приказките на антикомите за предателството на комите, РАЗДЕЛЯТ СЕГАШНОТО ДЪРЖАВНО ОБЕДИНЕНИЕ и подготвят по-нататъшно дробене и изчезване. И медиите, които явно изпълняват същата разложителна задача, охотно дават гласност на всеки сеяч на омраза между българите.

Толкова за Ванче и Ботев.

Сега да разгледаме мнението на наследника на Ванчето за предателството на Коминтерна и Георги Димитров.

По
време на Балканската война, европейската преса е обсъждала сериозно възможността България да превземе Константинопол. Сигурно е обсъждала и какво ще става след това. В едно писмо от същото време Максим Горки споделя "Дали на мощна България не е съдено да обедини Балканите, както Пиемонт обедини Апенините?" Това е близко до ума и Горки, роден в българските райони на Русия, едва ли е бил изключение с тия мисли.

А какво означава обединени Балкани със столица Константинопол? Означава нова империя вместо Турската. Естествено, великите сили настръхват. Русия също, макар че другите велики смятат България за руски проект и сателит. Понятно - едни обединени Балкани ще имат силата да защитят повече независимост и от Русия. По онова време всички смятат Турция за "болният човек", за пътник. Но тя се оказва по-изгодна за Запада като преграда за Русия, отколкото би била една нова, жизнена и амбициозна империя, по-вероятен съюзник на Русия отколкото османлийте, разбира се.

Обединените Балкани или поне обединена България се оказаха невъзможни - старите империи имат интереса и средствата да не го позволят, и не го позволиха. Русия също, и Съюзът в т.ч. - преди Сталин, при Сталин и след Сталин. Ролята на Димитров по този въпрос е пренебрежима.

Коминтернът е съветска структура, фактически подчинена на Сталин. Инакомислие или съпротива са невъзможни - мнозина чужди комунисти в СССР са репресирани, в т.ч. и Лайпцигските колеги на Димитров - Попов и Танев. Димитров не си е правел илюзии какво го чака, ако опита солова игра. И наистина, когато вече като премиер на България, Димитров се изказва за Балканска федерация, на другата сутрин вестник Правда остро го критикува, а всички знаят, че това е гласът на Сталин. Димитров публично признава, че е сгрешил. По онова време никой на света не може да отмени решение на Сталин за Източния блок.

Като че ли сега някой може да отмени решение на САЩ в НАТО.

На каква цена цар Борис 3-ти, с риск за главата си, не прати войски на източния фронт? Прати окупационни войски на Балканите, позволи за немците да печатат левове, обяви война на Англия и Америка и докара бомбардировки на София и провинцията. Това сега се нарича "обединение на България" от царя обединител. 

Накрая, да напомним Макиавели. Той съветва владетелите, когато искат да завладеят една земя, да подкрепят втория по сила в нея срещу първия. Така вторият ще победи и ще бъде принуден да служи на чуждия владетел. Това беше направено срещу България от Великите Сили. Беше създаден вторият по сила - Югославия, но когато тя реши, че може да не служи на Запада, беше раздробена. Сега първа локална сила е Турция...

Махленските страсти на Ванче Михайлов е време да си починат в историята.

А братята сърби е време да се сетят, че ЕВРОПА ИМ ПОДАРИ ЮГОСЛАВИЯ, всъщност им подари Велика Сърбия, като противовес на България. Иначе, те никога на бойното поле не са видяли гърба ни, а ние го видяхме още през 1886г, само 8 години след нашето Освобождение и половин век след тяхната автономия... Ако не беше австро-унгарската спирачка за нашата войска, след Сливница можеше и Белград да се върне в България...



Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Мой постинг с най-много прочити, над 5400,
01.12.2019 21:38
Мой постинг с най-много прочити, над 5400, е "Позоренето на българското име по света и у нас" от 22.11.2018г. Там се разглежда сръбската агресия от 1886г, нашата блестяща победа и превръщането на НАШАТА СЛАВА В ПОЗОР от една забравена днес комедия на Бърнард Шоу.
цитирай
2. krumbelosvet - Ачик далавера (явно-нечиста сделка) с Турски Поток?
04.12.2019 22:14
Случайно включих "Лице в лице" на Ризова по БТВ, в разгара на вдъхновеното слово на премиера за високата оценка на рейтинговата агенция "Стандарт енд пуърс" за България. Такова хвалебствие за България не бях чувал от времето на социализма. На това отгоре - от американска агенция. Бая (пак турцизъм) се учудих на тая ДОКУМЕНТАЛНА тирада, със силата на картечен откос и 21 оръдейни залпа едновременно. Над 10 бяха похвалите, но в патакламата запомних една - за някакъв период, май година, външният ни дълг намалял. И ББ изпадна в екстаз, как враговете му ЛЪГАЛИ, много Л Ъ Г А Л И, че неговото правителство е вдигнало дълга, а ето, черно на бяло, дългът е намален. И сме с най-нисък дълг в Европа.
Да обяснявам ли колко ни заблуждава премиерът? 22-та милиарда заем той взе отдавна. А намалението им е отскоро. А ниският дълг е още по-отдавна, и беше още по-нисък...
Но след 2 часа погледнах нета и ето - Путин счита, че България под чужд натиск бави отклонението от Турски Поток за Сърбия.
И аз, човек мнителен, си помислих, че има връзка м/у посещението в САЩ на ББ, снимката пред камината, похвалите на рейтинговата агенция и забавянето на Потока. Няма чудно, тя Германия вижда зор (пак турцизъм) със северния поток, та какво остава за нас. Но любимият за 10% българи премиер, защо ни прави на ахмаци? Намалил дълга, лъгали враговете. Хайде холън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979154
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930