Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11 08:22 - Отново пациенти мразят лекари, лекари презират пациенти
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 156 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 19.11 18:01


(второ издание след 23.03.2019)  

Накъде води лекарите това презрение, накъде омразата води пациентите? Плъзгане надолу, което се добавя към катастрофалното бягство на лекари, медицински сестри и санитари в чужбина.

Всичко започна отдавна. Винаги е имало отделни недостойни лекари, както във всяка професия. Винги е имало и пациенти, готови да ругаят и да ударят лекаря. ОБЩЕСТВЕНАТА АТМОСФЕРА обаче, е потискала недостойните наклонности на отделни индивиди. СЕГА, да, С Е Г А избуя взаимното неуважение. 

 В първата година на "прехода" бъх изумен от отровните думи на лекар в зряла възраст, около 50-те, на вид и разумен, и човечен. Той не се въздържа да каже в мое присъствие, макар и не по мой адрес, "няма по-увреден народ". Имаше предвид нравствено (беше след първите демократични избори, спечелени "с измама от лошите", после се оказа, че няма измама). Аз изпаднах в ступор и не реагирах. И как да реагираш срещу човек, в чийто ръце си слагаш здравето! Това тогава беше новост, да го чуеш публично. 

ОТТОГАВА ОБАЧЕ, ОБИДИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАПОЧНАХА ДА ТЕКАТ КАТО ФЕКАЛНИ ВОДИ ВЪВ ВЛАДАЙСКАТА РЕКА.!!!

Оправдано е да разкажа накратко един случай въпреки, че се пазя от старчески разкази за болести. Но не за МОЯТА болест е думата.

Трета градска болница в София, НАИСТИНА е елитна в сърдечно-съдовите заболявания. Там получих помощ от ИСТИНСКИ лекари - и компетентни, и човечни, в духът на Хипократовата клетва. 

Но на входа на същата болница, о, на входа, в "приемния" кабинет!!!
Не зная дали са си патили лекарите от некултурни и нахални пациенти, или това е ПОЛИТИКА за ограничаване на приема. Но там те посрещат като рецидивист, който хем е прост, хем лъже. Провеждат ти строг кръстосан разпит с възможното НЕУВАЖЕНИЕ.

Веднъж, доста след като бях лежал там три дни, се почувствах много зле, и "напипах" аритмия, която чудесно "улавям" на сънните си артерии. Чудех се какво да правя, щото Бързата помащ е претоварена и се бави, и кризата може да премине докато дойдат, и отново да бъда презиран. А и заради мене може да се забави помощта за някой МЛАД ЧОВЕК. Но сърцето, освен аритмията, започна да пропуска по един такт, и когато пропусна два такта, повиках такси и то ме стовари пред входа. Там има едно малко изкачване, което преодолях с голяма мъка, аз, довчера планинар.

Записах се и зачаках "с душа в зъбите". Излезе симпатична и самоуверена лекарка и започна да препитва чакащите. Като споменах думата "аритмия", тя се разгневи "Как разбрахте, че е аритмия?". А аз я гледам като извънземна и се чудя какво значи тоя въпрос. Щото аритмията е НАРУШАВАНЕ на равномерния ритъм и не се иска голяма музикалност, за да го усетиш. Но тя явно беше предубедена, че съм простак. "Ще чакате"! И понеже можеше да умра пред кабинета, реших, че ако изляза на чист въздух и се движа, ще е по-добре. И се прибрах.

На следващия ден в болницата на Чирков ми откриха "блокаж" - нарушение в електро-управлението на сърцето.  Предписаха ми точното лекарство, и аз от години съм добре с по една четвъртинка от хапчето и едно аспиринче дневно.

Простете, но не можеше по-кратко да се разкажуе, за да СЕ РАЗБЕРЕ за какво става дума.

По-кратко ще спомена оплакването на един познат. Бил подигран от кожно-венерична лекарка, която даже повикала колежка, да сподели с нея смешната случка. А това е интелигентен човек, който говори немски и френски...

Няма да привеждам повече примери. Мното са, и всеки помни такива.

Още по време на социализма, един импулсивен познат се заканваше как ако чуе, че майка му охка по време на операция от сливици, ще влезе и ще хване доктора за яката. Заканваше се, но НЕ Е ПОСМЯЛ, щото СЕ ЗНАЕШЕ какво ще се случи на оня, който нападне лекар. А сега, о сега. Циганите през ден млатят лекари, учители, полицаи. За самотните стари хора по селата да не говорим...

Накъде води лекарите това презрение към пациентите, накъде води пъциентите тая омраза към лекарите? Плъзгане надолу, което се добавя към катастрофалното бягство на лекари, медицински сестри и санитари в чужбина.

Става неудобно да се соменава Христовата любов и Хипократовата клетва...Гласувай:
7
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Де да беше само това
19.11 08:34
Вече трудно се намира майстор за домашен ремонт, водопроводчик или строител. Трябва да надплатиш, а майсторът освен това се застрахова, като приема поръчки от два и повече адреса, и освен че ще почакаш, ремонта може да бъде изпълнен с прекъсвания...
Здравите и квалифицирани майстори работят в чужбина, за много по-добро заплащане.
Пазар!!!
И като е пазар, бедните народи обират трохите и боклуците на по-богатите...
Ето ти повод за издигане на стени...
цитирай
2. kvg55 - krumbelosvet,
19.11 08:47
Това е, търговски отношения между лекари и пациенти.
цитирай
3. morskipesni - Добро утро!
19.11 09:03
30 години РАЗСИПВАНЕ на държавата, смачкване на здравеопазването, психичен и физически геноцид над лекарите, липса на европейки ред и път, брутални грабежи на средства- е, какво искате? Тук (в немско) лекар специалист получава заплата колкото Меркел! Но не е само това, а са създадени ЗАКОНОВИ И МАТЕРИАЛНИ ПРЕДПОСТАВКИ за качествена и отговорна работа! Българите заслужават всички злини, които им се струпват ! Искате Боко и Тиквите му- получавате всичко в комплект!
цитирай
4. krumbelosvet - Драги морски песни
19.11 09:11
Не ние, а Европа и САЩ искат ББ и ни го избират с изборни хватки и технологии. И си го командват в свой интерес.
Отворете си очите. Кой вече 10 (десет) години неизменно подкрепя ББ? "Е""Н "П и САЩ.
Когато имахме държава, ББ си беше на мястото и беше полезен на тая държава - достоен каратист и пожарен офицер.
цитирай
5. morskipesni - Съгласен съм!
19.11 09:30
Унищовението на България Е ПЛАНИРАНО и върви с бодри темпове. Но защо само няколко човека го виждаме, а не скочи цял народ?
цитирай
6. krumbelosvet - Къде
19.11 10:40
Къде да скочи тоя народ? Да дебаркира до Паметника на Свободата ли?
Европа умира. Не, убиват я. Не зная в кой град сте, та не го усещате.
НИКОЙ НАРОД не е скочил спонтанно. Требе ОРГАНИЗАЦИЯ. Само Сорос има такава. Нашите партии се неутрализират взаимно. Резултат от ЧУЖДО социално инженерство...
цитирай
7. morskipesni - Тук сме на различно мнение.
19.11 10:51
В Мюних има колкото брадати мангасари, толкова и брадати цивилни ченгета. И жени полицайки също. Акциите им се провеждат мълниеносно. Мангалят само си мисли, че има свобода-демокрация и пр. булшит. Няма обаче. Има РЕД, законен немски ред! Следят те по много начини, проверяват те, вербуват те. Институциите са нащрек и все по-малко чернилка цоца от фондовете на държавата без да работи. Аз съм в тази финансова сфера и съм отлично мотивиран да бъда безкомпромисен с източните и африкански навлеци.
цитирай
8. krumbelosvet - Морски, вярвам ти
19.11 11:49
и слава Богу. Дано и нашите се поучат. Но Европа умира не само от мигрантите… Дълга тема, а специалисти май няма...
Ние излишно мъчим децата си 11 години да учат средно. После висше още 4-5-6. После кариера и за жените. Отложено раждане. Проблеми със зачеването. Инвитро. Увредени деца... И НИЗХОДЯЩАТА спирала си върви надолу. И която девойка се усети по-рано, по-вероятно е да я одруса някой полу-цветен полу-грамотен...
цитирай
9. krumbelosvet - Драги моряко,
20.11 08:31
След като се доверих на вас, morskipesni, ми попадна в блог.бг статия от АВСТРИЙСКИ автор, който обосновава тезата, че Германия върви към ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА! Нещо което според мен се виждаше и от България. Щото години преди да покани мигрантите, Меркел беше признала, че НЕМСКИЯТ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ НЕ РАБОТИ.!!! Турците не се интегрират, а немците бягат от "турските" квартали.
След Франция, където вече се раждат ПОВЕЧЕ НЕ-ФРЕНЧЕТА, и Германия върви натам.
И ние, но по-бързо, щото си имаме туземни не-българи.
Изчезването ни е ПОЧТИ предрешено. И Холивуд работи в тая посока. Наскоро попаднах на филм "Урок по турски", в който европейски мухльо и мухла, са съпоставени с достойни и самоуверени турски мюсюлмани. И турската дама с гордост казва на европейския мухльо "Аз съм мюсюлманка!".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 369043
Постинги: 414
Коментари: 1370
Гласове: 1578
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031