Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2019 09:24 - НЕВЪЗМОЖНИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ поражда партийните бесове у нас вече 133 години
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1070 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 21.10.2019 06:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Когато на една група хора - семейство, друга общност или нация - им се случи непозната беда, хората започват да търсят изход. И, понеже нямат предишен опит (бедата е нова), различни хора намират РАЗЛИЧНИ изходи, неприложими най-често . Различните проекти за изходи обаче, са еднакви в едно - ЦЯЛАТА общност трябва да впрегне усилия или поне да не пречи на ЕДИН от изходите.

И тук се отваря кутията на Пандора. Всеки или почти всеки счита своя проект за единствено спасителен. А положението иска бързи действия. Страстите се нажежават и всеки "проектант" започва да счита паддържниците на другите проекти за глупци, предатели, подлоги, гадове, престъпници. Може да се пролее и кръв, даже много кръв. Това напомня НАШИТЕ политически бесове, от Стамболовите побоища и убийства, през 9-ти юни и Септември 1923-та, описан от Гео Милев, до възмездието след 9-ти 1944г.

Най-показателен пример е Ванче Михайлов, с неговото ВМРО, най-мощната конспиративна организация на света.. Той започва убийствата в Македония, срещу македонци които са на различно мнение от неговото. После пренася убийствата в цяла България и в Европа. И до ден днешен за неговия наследник, преяждащият блондин Красимир Каракачанов, комунистите са виновни за Македония. А Ботев, САМИЯТ БОТЕВ, пише още през 1875г., че сръбската пропаганда и гръцките действия са довели до там, че ако така продължи още 5 (пет) години, Македония е изгубена за нас...

Ванче Михайлов живя дълго и на 94 години, малко преди смъртта му, беше интервюиран през 1990г от Кеворк Кеворкян. На въпроса дали се е занимавал с терор, ВМ отговори, че терор е да избиеш ЦЯЛАТА фамилия, а той не го е правил. А по адрес на комунистите каза, че познава хората, и че те не могат да са съзнателни братя, както си мислят комунистите. Долни хора тия комунисти...

Колко съвременници знаят, че след Освобождението русофобът Стамболов отива да преговаря с... ТУРСКИЯ СУЛТАН, да основем с османлиите дуална империя, нещо като Австро-Унгария. А В А Н Т Ю Р А като проваленото Старозагорско въстание, оглавявано от Стамболов, като проваленото Априлско въстание в Търновски окръг, пак оглавено от същия, като ГЛАВНИЯ И СЪДБОНОСЕН ПРОВАЛ, признат от самия Стамболов - довеждането на Фердинанд за княз. Как може да изглежда ортаклъкът на малка България с безкрайната империя, освен като ново ПОГЛЪЩАНЕ на България...

Симеон Радев (1879-1967), авторът на знаменитите "Строители на съвременна България", подробно описва пренията по "Общенародния въпрос"  в търновската черква "Св. Никола", преди официалното откриване на Учредителното Народно Събрание на 10.02.1879г., и след откриването, до 14-ти март.

Това е въпросът за българските земи в Тракия и Македония, останали под чужда власт след Освобождението. Над 40 дни Събранието не може да започне работа върху конституцията, която неизбежно би дала нова ЮРИДИЧЕСКА сила на РАЗДЕЛЕНИЕТО на народа и земите на България..

Тук ще цитираме накратко Уикипедия:

"Учредителното събрание
в Търново (10 февруари 1879 – 16 април 1879) е първото Народно събрание на България след Освобождението на страната от османско владичество през 1878 година, вследствие на Руско-турската война от 1877 – 1878 година.

Свикано е на основание чл. 4 от Берлинския договор между Великите сили и Османската империя[1].

Състои се от 229 български народни представители: избрани от гражданите, назначени от Временното руско управление (ВРУ) и по право като висши администратори на ВРУ, както и представители на няколко обществени организации – Рилския манастир, Одеското българско настоятелство, Виенското българско общество „Напредък“, Българското книжовно дружество и Кишиневското българско общество. Задачата му е да изработи основния закон на Княжество България. Открито е от руския императорски комисар княз Александър Дондуков-Корсаков."
...
"Народните представители в Учредителното събрание не са случайни хора: значителна част от тях са с висше образование, получено в Русия и Западна Европа, 2/3 от всички депутати владеят френски, а половината – френски и друг език, около 70 души са активни участници в национално-освободителното движение преди Освобождението[8]. Като професионално занимание най-много са представителите на възрожденската интелигенция: учители, прависти, духовници, публицисти, издатели, лекари, но има и търговци, занаятчии, селяни[9]. Налага се изводът, че въпреки дългото османско владичество българският народ е в състояние да излъчи достойни и способни представители, които показват далновидност в непозната за тях дейност – парламентарната, и стават първите строители на съвременна България." 

 Ораторите са наясно, че РАЗДЕЛЕН народ НЕ МОЖЕ да има нормален живот. За да не се провали събранието, се прибягва до върховния авторитет тогава - Царят-Освободител, за да повярват депутатите, че обединена България в момента е невъзможна! Да припомним историческите думи на канцлера Бисмарк, при откриването на Берлинския конгрес:

"Ние, господа, не сме се събрали тук да обсъждаме щастието на българите, а да осигурим мира в Европа." Излиза, че нашето разделение и НЕЩАСТИЕ осигуряват мира в Европа!!!

Такава рана зараства ли?

В С И Ч К И български дейци си блъскат главите за решение. И понеже ВСИЧКИ велики сили, и ВСИЧКИ съседи са против, и задачата е НЕВЪЗМОЖНА, мнозина "намират" своята надежда-утешителка в невероятно-дръзки планове. Плановете са РАЗЛИЧНИ, но всеки от тях се нуждае от ОБЩО подчинение за общо ДЕЙСТВИЕ. И всеки търси да наложи своя план. Които не харесват неговия план, са "предатели" "подлоги" и др. видове долни престъпници.

Не е ли така до днес?

А КОРЕНЪТ НА НАШИТЕ ПАРТИЙНИ БЕСОВЕ, е Н Е В Ъ З М О Ж Н И Я Т национален идеал. Не обичам думата помирение, защото е близка с ПРИМИРЕНИЕ. Ключовата дума е ОБЕДИНЕНИЕ. 

Историята ВИНАГИ предлага решение на тоя, който знае какво иска, поддържа готовност и УМЕЕ КАКТО ДА ИЗЧАКВА МОМЕНТА, ТАКА И ДА ДЕЙСТВА В ТОЯ МОМЕНТ.

ДА ПОМАГА БОГ!!!
НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО ДЕЛО.


Тагове:   Стамболов,   Путин,   Тръмп,   Бисмарк,


Гласувай:
7



1. krumbelosvet - Чърчил признава
20.10.2019 11:58
Чърчил признава нашето право на обединение, за съжаление го признава в един кратък период, когато му трябваме като съюзници в завладяването на Цариград от Англия в Първата Световна Война.
Тоя рядък исторически шанс е пропуснат.
А България можеше да бъде в ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА роля на БАЛАНСЬОР в световната война. Тя щеше да приключи бързо, победителите Англия, Франция и Русия щяха да получат своето (ако не се скарат), и ние щяхме да получим своето, можеше да няма Октомври и даже ВСВ. У нас нямаше да има Владайско въстание, земеделско управление, гражданска война и реки от кръв...
Светът и България щяха да са други...
цитирай
2. bojil - Тук съм съгласен с теб!
14.11.2019 03:57
Тук съм съгласен с теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1945205
Постинги: 1153
Коментари: 3371
Гласове: 3564
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031