Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2019 22:13 - Девизът "Съединението прави силата"
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3351 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 19.06.2022 19:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да не забравяме, че тоя девиз не е универсална философска абстракция, валидна във всички случаи. Тоя девиз е рожба на Съединението, а то е въплъщение на народния порив към ИЗБАВЯНЕ НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ ОТ ЖИВОТ ПОД ЧУЖД ГНЕТ. След Освобождението, тоя чужд гнет взима хиляди и даже милиони жертви. Значи, ИМАЛ Е СВЕЩЕНО ПРАВО нашият народ да иска обединение. Но то се оказа НЕВЪЗМОЖНО - всички велики сили и всички съседи са против.

Лишени НА ДЕЛО от възможността за обединение, нашите партии градят НЕВЪЗМОЖНИ стратегии и се обвиняват ПОМЕЖДУСИ за това, че са невъзможни.

За Ванчето и за Каракачанов вече ЦЯЛ ВЕК  са виновни Коминтернът и "предателите комунисти", например. Стамболов крои дуална империя с османлиите, но султанът трева не пасе, да си вземе чужда беля на главата. Но Стамболов си знае своето, и бие и убива русофили. И понеже те са мнозинство от народа, започва гражданската война която трае вече 133 години. С две национални катастрофи във войните против Русия, за разнообразие.

А Бисмарк го е казал мъжки на Берлинския конгрес, с жестока откровеност: "Ние, господа, не сме се събрали тук да обсъждаме щастието на българите, а да осигурим мирът в Европа".

НАШЕТО ОБЕДИНЕНИЕ И ЩАСТИЕ ЗАСТРАШАВАТ МИРА В ЕВРОПА.!!! ДО ДНЕС.

Нека си стои девизът на фасадата на парламента. И да ни напомня ИСТИНАТА - липсата на съединение между депутатите, е плод на НЕВЪЗМОЖНИЯ национален идеал. Дай Боже лек за тая жестока болка.

ЛИПСАТА НА ЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ ДЕПУТАТИТЕ, Е ПОРОДЕНА ОТ НЕВЪЗМОЖНОСТТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ.

ДАЙ БОЖЕ ЛЕК И ЗА ТАЯ ЖЕСТОКА БОЛКА.



Гласувай:
7



1. freeoldmen - За съжаление, в момента /30 годишния ни момент/,
11.03.2019 23:06
депутатите са ни доста обединени. С незначителни изключения.
Как иначе можем да обясним жестокия погром, нанесен на България?
Припомням, че де юре нашата страна е парламентарна република.
Което ще рече, че каквото реши Народното събрание, туй ще е.
И какво решаваше НС през годините? Все същото.
Как пък веднъж не взе работещо и разумно решение за съдбата на България?
Въпреки сърцераздирателната борба между властващи и опозиция.

Те са си обединени. Не се залъгвай от привидното противостояние.

Иначе поста ти е вълнуващ и ме накара да се замисля.
цитирай
2. krumbelosvet - Драги freeoldmen, комент 1
12.03.2019 08:54
Вие наистина ли мислите, че сме свободни от ВЪНШЕН натиск и пряка принуда? Не помните ли, че Орешарски устиска да градим "Южен поток" след недопустимото изказване на американската посланичка, че не е време за бизнес с Русия и след като я подкрепиха няколко водещи европейски посланици. Трябваше да дойдат на крака ТРИМА американски сенатори. Тогава стана ясно, че ако не отстъпим ни чака нов Виденов сценарий. И Орешарски отстъпи. Не бяха единни депутатите по въпроса. Имаше и референдум за АЕЦ Белене и какво? Тя Меркел със сетни сили едва опази Северния поток. Засега.
Не отхвърлихме ли Истамбулската конвенция и решението на ООН за бежанците? Борисов не се ли осмели да иска мирно Черно Море?
И вие, човек интелигентен и изкушен в словото, сте се поддали на анти-парламентарната пропаганда, ЧУЖДА пропаганда, която ни подготвя да приемем ЧУЖДО управление, даже на Ердоган. Тия турски сериали за кво са? В тях всички държавни чиновници и полицаите са образцови джентълмени, и даже в затворите цари семейна атмосфера, виж ми окото...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
12.03.2019 15:11
Този девиз е остарял и се нуждае от промяна Взет е от Белгия, откъдето идва и конституцията Буквално е-Съюзът прави силата! Това за Белгия е действащо и има резултат, защото е изкуствена държава, създадена с благословията на Англия, съюз между френско- и немскоговорящи!?
При нас е призив към обединение с останалите извън територията ни ,населени с Българи територии! С признаването на Македония, с погърчване и посръбчване на останалите, а и румънците пипат здраво в тази област, това може да стане само във фантастичен роман
Не виждам на какво основание парламентаристите са наречени от тебе" наши", след като 30 години те демонстрират нагло, че за тях ние сме им напълно "чужди"!? И като им е изтъкано от нас платното, ритат кросното!
Спасението е в президентске република, кому са нужни 240 празнодумци и хрантутници?
По модел на САЩ Иминистър-"предател" не ни трябва, председател имам предвид, но колко мисли за нас,това е отделен въпрос От 30 години насам!Да ни информира, че" Пари няма ли"? За такова нещо се подава оставка!
И ако все пак длъжността остане, да се назначава от президента!
Какво излиза, президента ,избран с пряк вот, няма власт, а министър -председателят се посочва от партия, реално нямаща повече от 50% от гласовете И той управлява?
Един от двамата е излишен и ако останат все пак, президентът трябв а да има власт над него!
Това е моето скромно мнение
цитирай
4. krumbelosvet - Драги leonleonovpom2,
12.03.2019 18:15
Може би трябваше да изтрия коментара ви, защото е ПО-ДЪЛЪГ ОТ МОЯ ПОСТ и е писан така, като че ли НЕ СТЕ ПРОЧЕЛИ поста който коментирате. Вие просто цитирате МНОГОГОДИШНАТА АНТИ-ПАРЛАМЕНТАРНА пропаганда у нас.
За да не пиша ре-комент по-дълъг и от поста ми и от вашия комент, ще се спра само на ЕДИН ВЪПРОС.
"Президентската република" на САЩ е доста особена. Президентските избори са изключително СКЪПО ШОУ. И ги печелят милиардери. А главните милиардери на САЩ и на света, са тия които ПЕЧАТАТ ДОЛАРИТЕ... Една власт, която НИКОЙ НЕ ИЗБИРА, ВЛАСТ, МНОГО ПО-АБСОЛЮТНА ОТ КРАЛСКАТА. САЩ са тоталитарна държава. Не можем да ги копираме. Ние сме във ВАЛУТЕН БОРД. А тяхната ФРС печати световната валута...
цитирай
5. barin - Здравей, krumbelosvet. Старият ...
14.03.2019 05:39
Здравей, krumbelosvet. Старият деви е бил"Съединението- то прави силата". Имало го на стари марки и монети малко след 1885 г. Едно тире прави разликата не толкова незначителна, колкото изглежда на пръв поглед.
Подрави!
цитирай
6. krumbelosvet - Драги барин,
16.03.2019 15:04
при неукрепналия правопис някога, някои списатели са слагали тире между членуваната дума и члена. Май такова е положение-то.
цитирай
7. betweentwoworlds - Империалисти
17.03.2019 23:41
Едните искат с американските империалисти, другите - с руските. Страхотно. За съжаление СССР го няма и на негово място е една фашизоидна държава, която се нарича Руска Федерация, управлявана от реакционери
цитирай
8. krumbelosvet - Няма симетрия между империите, драги колега с комент 7
18.03.2019 00:10
Понеже сме ПРИНУДЕНИ да се подчиним на победителите. Сега победители са САЩ. Със съюзник Турция. И САЩ ни РАЗОРЪЖИХА в интерес на Турция. Значи, че ТЕ ни броят за ИСТОРИЧЕСКИ ВРАГОВЕ.!!! А Русия ни беше продала най-добрите си ракети, Тппол М, с които държахме в шах Истанбул...
А ако Русия е фашизоидна и реакционна, какво да кажем за смъртните й врагове, които са я оградили с военни ЯДРЕНИ бази. Всичко което прави Русия, е да се бори за глътка въздух от примката на тия бази и санкциите (санкции за това, че не е позволила американска база и в Севастопол, откъдето Москва е на "пистолетен изстрел").
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954052
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031