Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2019 11:10 - 19-ти февруари стана Поп Кръстюв ден. И по-лошо. Много по-лошо
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2220 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 05.04.2019 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Понеже от години има ВЪРХОВЕ в самохуленето на българите, ще започна с цитат от германец:

- И ние имаме прасета, но не ги прекарваме всяка сутрин през площада.

То и ние не ги прекарвахме през площада, но от 30 години ТВ  и всички медии ГЛАВНО ТОВА правят. Щото чужди съветници ги научиха, че това е "свободата на словото".

Пази Боже, талантът на един писател да умре преди него, ако няма друг занаят. Трябва да пише човекът. И пише МЪРТВИ НЕЩА, които могат да УМЪРТВЯТ душата на читателя. А ако пише за ТВ, става особено опасен. Жал ми е за писателя Кулеков, но за невинния зрител по ми е жал.

Няма да повтарям какво са изровили Кулеков и др. "сценаристи" на Шоумена, какво са изровили от боклука около името на Апостола. То не е ново. Както не е ново, че във всеки селски дом някога имаше кандило и икони в най-добрия кът, а в птичия двор имаше кочина и нужник. Кулеков и пишман-сценаристите се борели за "истината". И как се борят? Истината била, че освен икони, имало кочина и нужник. И се роват главно в нужника. Избор на хора без по-добри идеи...

Никоя сериозна държава не позволява обида на национални ценности. Има един христоматиен пример. На олимпиада в САЩ, някаква чавка беше нацвъкала челото на тенисиста Андре Агаси, грък който се състезава за САЩ. Желязна цензура не позволи да се публикува нито една снимка с гуаното.

А нашият президент Желю Желев сигурно до днес може да се види по сайтовете, как се търкаля по стълбите на правителствения самолет. Вероятно защото беше заплашил, че ако не се спомене спасяването на българските евреи на някакъв форум, демонстративно ще напусне залата (там било споменато, че само Белгия направила нещоси в защита на евреите.).

Понеже до тук не всеки ми е хванал вяра, ще напомня ДРУГИ ИСТИНИ.

До вечерта след обесването на Дякона, циганчетата се люлели на краката му. Само те. Не българчета, турчета, еврейчета, гърчета, арменчета, а само циганчета.

Поговорката "Преклонена главичка сабя не сече" не е българско слово, а СВЕТОВНА ПРАКТИКА. Завоевателите обикновено след обсаждане на град, са поставяли условие - или предаване, или клане. И обсадените, като преценят силите, обикновено са отваряли портите. Навсякъде по света. Ние най-рядко сме се предавали, затова имаме доста кланета. Като се започне от арабите на Каспийсканта Врата и се стигне до Батак и Перущица.

Някой да е чул, че французите са предатели? Не е чул. А те не само предават Жана Д, Арк на ФРЕНСКИ СЪД, но тоя съд я осъжда на изгаряни и палачът я изгаря пред ФРЕНСКА ПУБЛИКА. А "сценаристите на Шоуто" говорят как някойси Иванчо бил ОСЪДИЛ ЛЕВСКИ. Идиотщина. Тоя Иванчо е ФИГУРАНТ в съдебния състав, воден от истамбулски професионални садии. Ако Иванчо не подпише, няма да спаси осъдения, но ще се прости с живота, може би и семейството му. Сега е лесно да го съдим и да искаме да е герой. Децата му дали са искали това?

Колцина знаят например, че поетът лорд Байрон има дете от сестра си? Това е тема ТАБУ в Англия. А за гърците той е борец за тяхната свобода.

"Сценаристите" измислиха дилема. Понеже ние сме от тия 3-4-те народа на света, които са запазили хилядолетия името си и не са изчезнали, това било, защото не сме умрели за свободата, а сме оцелявали НА ВСЯКА ЦЕНА. Да не ходим далече. Братята албанци са били християни. Но приемат исляма от османлиите. До днес. Сега станаха големи влюбени в САЩ. А ние сме си православни, и затова също ни хулят до днес. А, да, наскоро Кулеков и "сценаристите" хулиха с най-долни думи нашата църква...

И накрая, не издържаха "сценаристите" да не прочетат цялото злощастно стихотворение на Петко Славейков "Не сме народ...". Имам кратък постинг ""Не сме народ а мърша..." доказва обратното". А Славейков го е яхнала партийна злоба на деня. Младите са били за въоръжена борба, а старите за освобождение чрез просвета. Ботев нарича весника на дядо Славейков "Баба Македония". Било е 1975г. и младите търсят пушки, а не книги. Затова запустява читалището в Цариград и Славейков казва мръсните думи. Но след година "мършата" се вдига на въстание. Тук ще напомня ДРУГИ  стихове на тоя поет, с обратния смисъл: 

ЖЕСТОКОСТТА МИ СЕ СЛОМИ

И рекъл бях, аз няма веч да плача
За тежките на тоз народ беди,.
Ожесточен пощада му не рачих,.
Да тегли, думах с яд, нъл тъй мъжди (нали така мъждука, свети едва-едва б.м.)
.........
Но майко, чух как Богу дух си дала,
Преследвана, и то за моя грях,
Размислих как невинно си страдала
Затуй, нали, че твой син ази бях.

И поменах горката си невеста, 
що прави с мойте крлети две деца, 
Без теб, без мен, неволница злочеста,
Как страда от безжалостни сърца

И в твойта смърт и нейното страдние
познах теглото аз на тоз народ.
Развредиха се мойте вехти рани
за негов,ът и наш злочест живот

Жестокостта ми се сломи, аз клюмнах,
заплаках пак и зинах та ПРОКЛЕХ (шрифтът мой б.м.)
Проклех аз тази в мене страст безумна
Да бъда горд и жесток както бех

И вслушах се, и близо и далече
все пак тоз глас"Ах, помощ иде ли?"
Въздъхнах аз и толкоз само рекох
- О, спи ли бог, о Бог не види ли!

НИКОЙ от народите в Османската Империя НЕ СЕ Е ОСВОБОДИЛ САМ.!!!
Кюрдите още са поробени и ги избиват.
А Марк Твен, в първвата си книга, забравената днес "Глупаци в чужбина" свидетелства, че сирийците, подложени на СЪЩОТО КАТО НАС дивашко иго, СЪЩО питат чужденците, няма ли кой да им помогне...

Ако Господарите решат да заменят ББ с хора на Слави, само идиоти ще ги послушат.
То, който и да изберат Господарите от наше име, няма да е за добро, но поне да не са избрани от шоумен.



Тагове:   левски,   българофобия,


Гласувай:
8



1. barin - Здравей, krumbelosvet. В овеч са ...
22.02.2019 07:00
Здравей, krumbelosvet. В Ловеч са убедени, че поп Кръстьо е невинен и името му, станало нарицателно за български предател трябва да се изчисти.
Поздрави!
цитирай
2. krumbelosvet - И Хайтов
22.02.2019 20:28
беше заключил, че НЯМА ПРЕДАТЕЛСТВО. Какво по-естествено, тоя който е търсен години наред и непрекъснато обикаля пътищата, да бъде заловен накрая.
А преди това се е срещал с ХИЛЯДИ хора, богати и бедни, учени и неуки, и НИКОЙ от тия хиляди не го е предал!!!
цитирай
3. kens - И едва ли Истините са точно такива. . ...
24.02.2019 09:28
И едва ли Истините са точно такива... Историята се пише от поробителите, а не от поробените. Ако поп Кръстю е НЕВИНЕН, не са ли виновни ВСИЧКИ българи, които са научили, че дякон Левски е заловен и НИЩО не са направили, за да го освободят?!!!
цитирай
4. krumbelosvet - Ох, тая измислица на мазохисти или папагали.
25.02.2019 06:38
Драги колега kens, когато нападнеш конвой на пленник, първата работа на конвоя е да утрепе пленника. И тогава няма радио и ТВ, та да се знае от "всички българи", че Дякона е заловен. А страшния провал на Общия, неутрализира комитетските хора в околностите на Арабаконак...
Но това е пропагандата от 30 години - българите са виновни, че не са били като Ботев и Левски. Ама КОЙ НАРОД Е КАТО ГЕРОИТЕ СИ?!?!? Н И К О Й .!!!
цитирай
5. jelezov - Споделям напълно негативното о...
27.02.2019 11:45
Споделям напълно негативното отношение към "сценаристите".
"Ама КОЙ НАРОД Е КАТО ГЕРОИТЕ СИ?!?!? Н И К О Й.!!!
Като познавателно, цитираното съждение е истинно, но, като ценностно, е коварно. С него всеки страхлив мерзавец може да се оправдае пред хората и пред собствената си съвест, ако все още е останало нещо от нея.
цитирай
6. krumbelosvet - Поласкан съм, уважавани колега Железов,
01.03.2019 18:54
Поласкан съм, уважавани колега Железов, че ме четете понякога.
Аз пиша кратко понеже знам, че не съм Толстой, та хората да ми четат дългите умувания. Затова прескачам някои неща, които ми изглеждат очевидни. А ми изглежда очевидно, че СЛАБИТЕ ДУХОМ (не обичам думите мерзавец, страхливец, предател, защото НЯМА такива хора, има такива ГРЕХОВЕ), та тия хора няма да се повлияят от моите думи, защото ги НАСИЛВАТ със страшна сила НАСЪЩНИ ЖИТЕЙСКИ НУЖДИ.
Естествено, аз се боря с ГОСПОДСТВАЩАТА днес М О Д А, да се винят българите за това, че не са като героите си. Нали героите затова са герои, че НЕ СА КАТО ВСИЧКИ.!!! Затова напомням грозното предателство на славните френци спрямо Жана д,Арк, което предателство е ИСТОРИЧЕСКИ Ф А К Т, за разлика на догадките около Левски.
ПП: У португалците СЪЩО има самообвинения за предателство като национална черта. Има логика. Малките народи имат повече поражения, а пораженията водят до предателства. Освен това, едно измислено предателство удобно оправдава героичната армия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1970785
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930