Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2018 07:43 - Човек работещ като патриарх, се изпусна
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1526 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2018 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвършено независимо от това дали и доколко са точни разсъжденията на тоя човек работещ като патриарх, поведението  му е АЗБУЧНО недопустимо.

Сега президентът Радев се пече на идиотски огън. Кофти работа, да се изпусне висок гост в Главния Кабинет на републиката, охраняван от гвардейци. Както и да отговори президентът, с думи или не, отговорът ще бележи ВАЖНА ТОЧКА ОТ ИСТОРИЯТА  на българо-руските отношения. Стискам палци.

Когато през 1959г., във военното поделение под връх Папия в Странджа, един руски матрос се изпуснал да каже пред брат ми "Здес (тук, б.м.) советская земля", нашият преди да помисли дигнал дясната си ръка от лакътя, турил отгоре лявата в неприличен жест и рекъл "Нааа съвецкая земля!".  Брат ми бил матрос там, а командирът на поделението бил българин (ако че е имало съветски матроси и офицери, оператори на радарите). Тоя жест предизвикал българо-съветско комсомолско събрание, на което  въпросът бил приключен мирно, без наказания. А брат ми си беше русофил. Истински русофил, което ще рече родолюбец преди всичко, а не некъв коленопреклонник, къвто описват нашите янко-влюбени "руфоби", дълбоко презиращи страната и народа си. (Те не са виновни. Жертви са на "гласът на Америка"...)

Уви, малка е разликата между изпусналия се руски матрос през 1959г. и човекът работещ като патриарх 59 години по-късно. За мене няма нищо ново. И при русите, както при всички големи народи, има дръвници, които по липса на лични качества се големеят с големия си народ. Я да си спомним КОЛКО ПЪТИ американски посланици са давали ЧРЕЗ МЕДИИТЕ указания на нашето правителство? Последния път беше жена-посланик и напомни на Орешарски, че сега не е време за бизнес с Русия. И "Южен погок" стана "Турски поток". Но не заради свинството на посланичката, а след като ТРИМА АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОРИ си напровиха труда да дойдат лично. И Орешарски разбра, че ако на послуша "новия брат", ще стане страшно като при Виденов.

Да, Виденовата хиперинфлация е доказателство срещу световните банкери (имам пост за това). Колкото и да е СРАВНИТЕЛНО малък нашият дълг, вече сме в дългова спирала (това е целта на кредиторите) и всеки ЗАБАВЕН ПРЕВОД  на заем (или договорин друг транш), МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, явна при Виденов,а сега скрита зад "валутния борд". Което означава буквално ГЛАД за населението, бунтове, барикади и т.н. Позната картина от 1997г., когато за броени дни доларът стигна 3000 лв, настъпи глад и 10 000 души докарани от цялата страна изтърбушиха парламента. Дойде Софиянски, дойде отказаният на Виденов транш от 1 милиард, и ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА СВЪРШИ. Което е доказателството какво я предизвика.

Та така. Спамням си едно жестоко указание на Борис ІІІ към държавните ни мъже, как се преговаря с много по-силния. Няма да го цитирам, щото има и млади читатели...



Гласувай:
5



1. germantiger - Гласувах ЗА поста
10.03.2018 08:04
1. Поздрави за постинга и позицията, както и за това как е реагирал брат ти - да ти е жив и здрав, а ако не е между живите Бог да го прости!

2. Лично аз ако германец се изтърве така - бих поговорил категорично с него, а ако продължи ще бъда агресивен вербално или дори физически, но германец се изтърва рядко, виж руснаци и подобни източно-европейци вкл. българи се изтърват нон-стоп за какво ли не.

3. Американците също се изтърват често навсякъде по света, вероятно руското самочувствие е сравнимо само с американското надуто его или с френския шовинизъм, но тия трите плюс англичаните и поляците са култови изтърващи се от Европа и света.
цитирай
2. germantiger - +
10.03.2018 08:06
Бъди честен докрай и не обиждай интелекта на четящите, като обясняващ изтърването на руския патриарх с някакво негово хрумване или лична грешка - не.

Естествено той е направил това изтърване неслучайно, когато и както трябва и то е позиция не негова лична, а на всички стоящи до него, пред него и зад него в Московата.

Същото е с всички посланици в бг, които давата акъл и се разпасват в бг - без съмнение.
цитирай
3. krumbelosvet - Малко ми е трудно
10.03.2018 09:36
Малко ми е трудно да си представя, как Путин ще инструктира П-арха кво да каже, кога и как. Думите на Радев едва ли са били съгласувани и П-архът е трябвало да решава сам. По най-лошия руски начин - по чувство. До сега не съм забелязал НИТО ВЕДНЪЖ да се изтърве Путин. Даже се чудя на хладнакръвието му. И сдържаността му носи дивиденти, както е писано в Библията, впрочем... А за немците е вярно, че не се изпускат често, но когато ВОДАЧЪТ се изпусне, като Меркел и др. например, пази Боже.
А думите на Борис ІІІ, как се преговаря с много по-силен, са "ако искат да ви онодяват, първо да ви скъсат гащите, не вие да ги сваляте..." Вярвам, че точно така е казал. Той е събирал цветисти народни думи и изрази и ги е употребявал на място...
цитирай
4. germantiger - ...
10.03.2018 10:13
Този Борис спроед вас руснаците и бугарите 45 години не беше ли гаден монархо-фашист пак с гадните германци и немецки сволочи?!

Разбира се, че хората около путин нареждат на такива като кирил, както и тези оиколо тръмп нареждат или около макрон или меркел, въпроса е какво нареждат

Путин не се изтърва в стил тръмп, но онова с ракетите, което не съм гледал, но много се коментира е мега изтървация

Аз НЕ съм против изтървациите, напротив - трябва да ги има в политиката и ги уважавам, въпроса е от коя страна си - от тоя дето е оноден или онождащия

П.С.
Германия няма да се изтърве върху никого защото я няма, виж всеки може да се изтърва върху германия нон-стоп било на 9 май, на 9 септември, на 22 юни, на 4 юни и винаги по всяко време с оглед гавра с история и достойнство на германското
Германия има право да се изтърва само когато убива сама себе си, това е желано от господарите на света
цитирай
5. krumbelosvet - Бе колега
10.03.2018 13:04
Кви "вас руснаците и бугарите"? Кви гадни работи? Тва е Бойково - "тЕа гадове". Солдафон, човека. А аз се опитвам да съм обективен. Борис не е Фердинанд а почтен, сериозен, отговорин владетел. Но силно зависим от офицерския съюз, единствените непоколебими монархисти. И не може да спре ЗВЕРСТВАТА им.
Колкото за Германия, мисля, че се е изпълнила мярката на унижението й. Голямата ни близост с немците е позабравена тема, но я има. Немаме сметка да загива Германия, щото със сигурност требе да я изпреварим, пази Боже.
Да живее Европа на Възраждането, Просвещението и Индустриалната революция. Не на колониалистите, осакатителите на държави и народи, и завладения от либераст-глобалистите Брюксел, унищожител на Европа, с нас начело.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953179
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031