Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2018 08:47 - Имал съм съседи цигани в блок на българи
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1058 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 09.03.2018 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Младата и засукана майка на ромчетата припечелваше добре в Италия. И купиха апартамент за 20 000 лв. (в провинцията). Ремонти, мрамори, роднини, гуляи, велосипеди, но бизнисът на майката явно замря, а бащата е отвикнал да работи. И децата започнаха да гладуват в очакване ва запис. Бащата спря да връща заемите на съседите.

Това бяха български цигани от съседно село, никога не крадат и вкъщи се карат на български, макар че кавгата им си е циганска, с истерични викове.

Веднъж децата, две момчета на 8 и 10 години, бяха оставени сами и малкото дойде една вечер да иска ДВА ЛЕВА. И лъже, как утре ще ги върне. Явно са гладни. Какво ще купят за два лева? Дадох им 5, и след 5 минути ги видях навън да хапват нещо. А на ситринта им занесох 5 топли банички с кремвирш, уж за рождения ден на внучето, което не беше с мене...

Но, НО,
Като изхвърлят боклука,
те си спестяват 15 метра до контейнера, и го хвърлят в двора. Никакви забележки не вървят. "Не съм аз" и толкова. Гледат си кучета и котки, разбира се, но ги хранят с кокали и мръвки пред вратата си на мозайката, и сталбището от тяхната врата до входа на блока почерня от мазнината, и аз го мия със сода каустик, щото с веро не става.  Веднъж една стара съседка им казала да не пикаят през деня по двора, и на другата сутрин намерила лайно пред вратата си. Отмъстителни и без милост към по-слабия. Имат много роднини, идват им на върволица, водят деца, а децата на българите от блока са в Сафия или по чужбина. А за циганина старецът е по-малко от нула.

Какво ни чака? Веднъж мургаво момиченце на 5-6 годинки, докато се возеше на дворната врата, ми каза усмихнато "А аз ще ви вземам стотинки да минавате". Сетило се! Във Франция още преди години, африканци бяха спирали съседи на входа, докато не дадат бакшиш!!! Това ни чака! Засега се случва само това - като се прибирам и няколко циганета са седнали на входа, не се сещат да ми направят път, та трябва да им напомня. Не ги е страх от крадци, външната им врата си стои отворена, и оттам излиза цигарен дим на кълбета, и тръгва по стълбището. Мога да разказвам цигании до утре.

Но на края на градчето вече има ново село от цигански къщички, поне хиляда души са. "Някой" беше подпалил исторически параклис край градчето, и ако им направиш скандал, ще те подпалят и тебе, щото полицията не ги закача...

И в последния си брой великият вестник Уикенд дава цяла страница на млада незряща ромка, която реди ПЛОСКИ ГЛУПОСТИ,  как нямало да ни претопят, щото било мит, че раждат много, но пък живеели до 50 години и т.н. Те до 50 години дочакват по 10-20 правнуци, а аз, един от малкото многодетни българи, на 75 нямам още правнук, и най-малката ви внучка е на 3 и половина. Щото децата ми са учили и са раждали късно. И по-големите ми внуци са в университета...

Още в зората на промените, един американски посланик ни предупреди, че циганският въпрос НЯМА ДА СЕ РАЗРЕШИ ОТ САМОСЕБЕСИ. Ами как? "Европа" мълчи по въпроса. Във франция вече се раждат повече НЕ-френчета. И ние вървим натам, ако не сме стигнали. Но това е тема табу. За това вестниците НЯМА да отделят цяла страница... "Някой", кой ли, не позволява да се повдига въпроса.  Кой ли? Дали не тоя който организира нашествието на мигрантите? Докато пиша сега, чета в ъгъла на екрана, че във Виена има нападения с нож, един е загинал, а един афганец е заловен. Колко талибани минаха границите заедно с "бегълците от войната"?



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Болна тема, сляп цирей
09.03.2018 10:24
"Някой" забранява и мисъл да има за противодействие на демографската агресия. Деца раждат деца, ние им плащаме "детски" пари. Ми те дали затова не раждат, да имат СОБСТВЕН доход? А още в Библията, преди над 3000 години, пише (не съм сигурен дали Соломон или Исус Сирах) "Не давай на нечестивия, да не би с това да ти надделее". И ни надделяват. По численост.
Прокурорът заяви за "лекърят убиец", че бил "променял показанията си". Веднъж казал че е нападнат с нож, после с друго... А сега става ясно, че атлетичният рецидивист започнал да замеря доктора с откраднати железа, не едно и не две. И прокурорът "не се е сетил", че в тъмнината и напрежението докторът не е можел да прецени какво точно лети към него, освен че е железно и ръбато. "Не се е сетил" или има "директива" за това? Никой ли не се сеща, че след тоя случай ще се увеличат ПОБОИЩАТА НАД ЛЕКАРИ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954890
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031