Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2017 13:16 - Естествен и неизбежен произход на банкерската глобална конспирация
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1909 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 22.12.2018 07:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От дълбока древност до наши дни, историята подгатвя банкерите за днешната им роля на глобализатори. И понеже са НЩОЖНО МАЛЦИНСТВО, и плановете им не са за пред хората, те нямат друг избор освен конспирацията.

Независимо дали е по-вярна „принадената стойност” на Маркс или „спестяванията” на Кейнс, в някои банки се натрупват пари, които доближават стойността на Глобуса, и банкерите НЯМАТ ИЗБОР КАКВО ДРУГО да си купят. А Глобусът струва колкото тайните свръх-науки, свръх-технологии  и въоръжените сили, необходими за завладяването на тоя Глобус.

Изглежда просто – банките дават чужди пари с лихва и печелят. Но не е просто. Първите съвременни банки имат над 5 века история, но и Соломоновият храм преди 3000 години е бил банка, и други преди него. Страшна сила е тоя ВЕКОВЕН ОПИТ със злато и пари, с депозити, кредити, спекулации, грабежи, войни и кланета. Опит положителен и опит отрицателен, еднакво ценни.

Библейският Йосиф (Битие, гл.41-47) не е банкер, а продаден в робство син на Йаков-Израил, издигнал се с разум и ясновидство до пръв съветник на фараона. Той тълкува един сън на фараона като пророчество, че предстоят 7 плодородни и после 7 гладни години (такива 7-годишни цикли са познати на науката). Съветът му е, да се въведе данък 20% от зърното, то да се събира в държавни хамбари, и да се продава през гладните години. Настъпва глад, само фараонът има зърно и започва да продава. Първо срещу сребро, като свърши среброто – срещу земя, а като свърши земята – срещу самопродаване в робство.

Без държавната въоръжена сила, хамбарите просто щяха да бъдат разграбени. И повечето зърно – похабено или изядено набързо. След тази 14-годишна операция, фараонът става собственик на повечето египетска земя с нейните жители. Но след време заслугите на Йосиф са забравени и евреите, заради опасно-бързото им размножение, са подложени от нов фараон на геноцид – избиване на всички новородени момчета. Могат ли евреите да не се сетят, че ще е добре не само парите, но и СИЛАТА да е в ТЕХНИ РЪЦЕ? А са малобройни. Но е природен закон, че ВСЯКА ЗАДАЧА може да се реши с ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ.

Тази история прилича на приказка, но приказка по действителен случай, като се знае, че не един чужд владетел по-късно е използвал предприемчивостта и финансовите умения на еврейски съветници. Знаят се и многото погроми над евреите по света (богаташ и лихвар без въоръжена защите, са лакома лесна плячка). И те са принудени да се учат на самоотбрана. И каквото са научили, го пазят в тайна, иначе няма да „работи”. Ето ти съдбовен исторически опит в КОНСПИРАЦИЯТА. Но тук ще разгледаме по-конкретно произхода на СЕГАШНАТА глобална конспирация.

Споменахме в резюмето, че в някои банки се натрупват пари, доближаващи цената на Глобуса. Чии са тия пари и зашо животът си върви без тях? Ще избегнем историческата рязходка до Маркс и Кейнс. Но трябва да отбележим, че ЦИКЛИЧНИТЕ КРИЗИ на капитализма НАИСТИНА се дължат на НЕПОХАРЧЕНИ от капиталистите ТЕХНИ пари (да оставим спорния въпрос защо са техни, но спестяванията на останалите граждани са незначеителни). И тук държавата може да напечати пари и да наема безработните за осъществаване на какви да е проекти. Плимерно - египетски пирамиди или грандиозен язовир в Северна Америка. Това е по-дибре за всички, но като „страничен ефект” расте паричната маса, и много по-бързо расте тая в банките. Простете за куцото обяснение, но иначе трябва да се пишат томове. И те сигурно са написани, но са ТАЙНИ, иначе НЕ-банкерите ще се разбунтуват. Остава само да добавим всеизвестното, че една частна банка печати и дава с лихва (и на държавата с лихва) валутата на същата държава.

Тук трябва да отворим скоба.

Наполеон и Хитлер си имаха артилерийска атака и блицкриг, номера с които биеха наред, докато битите усетиха номерата, и ги биха с предимството на мнозинството. Вече близо 30 години Щатите бият на ред и господстват на планетата, но не успяха да угасят последните огнища на ОТБРАНА (НЕ съпротива). И даже обикновени хора започнаха да се усещат за номерата им, МНОЖЕСТВО НОМЕРА, така многоходово планирани, че пораждат предположения за свръх-компютър, за ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ. Това е възможно, десетилетия след епохалните трудове на Норберт Винер, положили основата на науката за УПРАВЛЕНИЕ НА  В С И Ч К О – машини, човешки разум и психика, общества, война, даже за изобретения, открития и проектиране на многоходови каскадни операции със СВЕТОВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ЦЕЛИ, невъзможни в един ход.

Тук ще разочаровам читателя. Заглавието е за ПРОИЗХОДА на глобалната конспирациа, а не за кокнретните й „хватки”. Вече споменах, че множество хора се досещат за тия хватки. И в блог.бг има материали по темата, които показват по-висока компетентност от моята. Затова спирам до тук. Бих се опитал да отговоря на конкретни въпроси, ако постъпят такива, стига да не са обидни. Аз до тук май никого не обидих.




Гласувай:
3



1. jelezov - От края на 19 в., когато започва с...
12.12.2017 17:17
От края на 19 в., когато започва сливането между промишления и банковия капитал, и се ражда т. нар. финансов капитал, става модерно, за всички кусури и злини на капитализма, да се обвиняват банките и банкерите. За това има поне две причини: първата – те са материални, веществени, достъпни за всичките ни сетива, формиращи представи. А буржоазното мислене е по принцип разсъдъчно, т. е. обработка на информация, въплътена в представи. Така че тези обвинения са плод на илюзия. Без банки човечеството, в най-добрия случай, все още би пребивавало в условията на ранното средновековие. Втората причина е преднамерена идеологическа диверсия, целяща оневиняване на един друг феномен, наречен КАПИТАЛ. Той е истински фантом, не е вещество, нито енергия, нито информация, не е протяжен, съществува извън времето. Той е отношение (релация).
„Независимо дали е по-вярна „принадената стойност” на Маркс или „спестяванията” на Кейнс, в някои банки се натрупват пари, …”.
Една част от тях са „спестявания”, т. е. отложено потребление на „необходима стойност”. Основната част обаче е натрупана „принадена стойност”, т. е. КАПИТАЛ. Нека сравним Маркс и Кейнс!
К. Маркс е хирург, патолого-анатом, който нарязва трупа на капитала, за да открие неговата същност: натрупана принадена стойност.
Д. М. Кейнс не е нищо повече от коафьор, който с козметични средства се опитва да излекува нелечимите недъзи на капитализма.
цитирай
2. krumbelosvet - Благодаря, колега Железов
12.12.2017 18:09
Мисля си, че може би малко прибързвате. Добре, капитал и принадена стойност, т.е. ТРУДОВ произход на капитала. От ОГРАБЕН труд. Не случайно избягвам тоя въпрос, както избягвам и да кажа, че Кейнс е бездарен плагиат на Маркс. Не го казвам, защото за разглеждания въпрос това е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
Вярвам, че помните класическото определение на Димитров за фашизма, като власт на ФИНАНСОВИЯ капитал. КАПИТАП, да, но ФИНАНСОВ капитал. Умишлено не споменавам и фашизма, не че няма основания за това, а защото СЪЩО е излишно отклонение от РАЗГЛЕЖДАНИЯ ПРОБЛЕМ, обявен в заглавието. Банката КОНЦЕНТРИРА капитала на множество капиталисти, а най-ловките банкери (да не ви подразня с простото съждение, че както от колибата, така и от банката, може да израсне ГЕНИЙ, и даже е по-вероятно), та най-ловките банкери успяват с десетилетия и столетия да "присвоат" пари, немислими за индустриалеца. И за това ЛИЧНИТЕ КАЧЕСТВА, колкото и важни, не са на първо място. Често съм си мислил, че един шлосер-матричар, влага в работата си не по-малко интелект от един банкер. Но единият работи с МЕТАЛ, който НЕ МОЖЕ да присвои, А другият работи с поток от ПАРИ, от които законно присвоява значителна част (ако не греши често и особено ако проявява ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ, каквато елитните банкери притежават).
Още веднъж благодаря за коментара.
Днешните световни банкери НЕ СА Марксовите капиталисти, водени от едната лакомия. Те, по всичко личи, разполагат с ТАЙНИ СВРЪХ-НАУКИ И С ТАЙНИ СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИИ, и са се изхитрили за ръководят В СВОЙ ИНТЕРЕС най-силната държава в света, с нейната АРМИЯ, РАЗУЗНАВАНЕ, МОЗЪЧНИ ТРЪСТОВЕ...
цитирай
3. krumbelosvet - Уви
30.01.2018 08:28
Уви, рядко ми се случват ерудирани коментари, като 1, от разумни автори. И изобщо малко коментари имам, за разлика от някои поет(ес)и. Но това се търпи. Тук в блога МОЖЕШ ДА СИ КАЖЕШ БОЛКАТА, пък ако ше би и без читатели. Пък то не се знае. И бръснарят на царя с козите уши казал тайната в кладенец, но тя се разчула...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953285
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031