Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 19:11 - Спор няма - 7-ми ноември не сбъдна "Държавата и революцията" на Ленин, но направи и революция, и държава.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 985 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 08.11.2017 06:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Продължение.
Връщаме се към ключовите думи от предния пост: Има ли някой който да мисли, че революцията се е развила както е била замислена? Защото, да, 7-ми ноември не сбъдна съчинението на Ленин „Държавата и революцията”, но направи и революция, и държава. Ако беше просто, щеше да се случи по-рано. С Парижката Комуна, например.

Открояват се ДВА основни извода. 1. Ленин не е сгрешил в главното – че е възможна победата на революцията и ЧИСТО НОВА ДЪРЖАВА. И 2. Поне Ленин и приемникът му Сталин, са от РЯДКАТА ПОРОДА на ДЕМИУРЗИТЕ, основателите на нови държави. Нещо повече, не просто нова държава подобна на предишните, а ЗА ПЪРВИ ПЪТ на планетата държава без непоклатимия от хилядолетия фундамент на частната собственост и религията.

От позицията на отминалите 100 главоломни години, можем да добавим и трети извод: Толкова е било НЕЧОВЕШКИ ТРУДНО да устои на вътреиша и външна съпротива тая държава, че след смъртта на демиурга Сталин, напредъкът продължи по инерция само десетина години, след което започна упадък на ИДЕИТЕ, от това - застой на развитието, а после и КАПИТУЛАЦИЯТА пред другите ДЕМИУРЗИ – тези основали САЩ и развили СВРЪХ-НАУКИ и СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИИ, много от тях СЕКРЕТНИ до днес. СССР до края не можа да яхне научно-техническата революция така могъщо, както го ноправи Западът. Мисля, че СЕГА вече причината е ясна, но това е друга тема. Китай дава ЧАСТ от отговора.

Преди две години ми попадна прашна брошурка на „Държавата и революцията” от Ленин. Зачетох се и ми падна шапката. Невероятен пример до къде може да се заблуди един блестящ мозък БЕЗ КАПКА ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ. Но във вихъра на събитията се разкрива НА КАКВИ ЧУДЕСА Е СПОСОБЕН тоя блестящ мозък, способен ДА СЕ УЧИ В ДВИЖЕНИЕ.

Тук е нужно да отворим скоба.
За да караш велосипед, трябва да се научиш как се пази равновесие чрез кормилото. По-трудно е да управляваш кораб и самолет, не може с придобити рефлекси, трябват знания и УМИНИЕ ДА СЕ ПРИЛАГАТ тези знания. Това се учи години на теория, след това е нужен стаж ПОД РЪКОВОДСТВО на опитен човек. Да се управлява държава е хиляди пъти по-сложно. Правили са го и го правят и НЕПОДГОТВЕНИ ХОРА, но, НО, НО крепени от съветници, закони, традиции, институции...

Ленин и Сталин са САМОУЦИ в държавното управление, изправени срещу целия останал свят и важна част от съгражданите си, ПО-ОБРАЗОВАНАТА, ПО-ЕРУДИРАНАТА, ПО-ОПИТНАТА, ПО-БОГАТАТА част. Простете, но НЯМА друга дума, само ГЕНИАЛНОСТ може да обясни успеха, или Божията подкрепа.

Не зная как е възникнало мнението, че 150-те псалми от Библията са ПРОРОЧЕСТВА за годините от 1900 до 2050. Може би това са по някакъв начин „последни години”, неизвестно преди какъв ОБРАТ. Така или иначе, едва ли от ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ е дошло мнението. Нека да видим знакови думи от псалми 17 и 45:

Псалом 17 (28)„защото Ти спасяваш угнетените люде, а надменните очи унижаваш.” (30)„С Тебе войска разбивам, с моя Бог на стена възлизам.”

Псалом 45 (7)”Разфучаха се народите; дигнаха се царствата; (Всевишният) даде Своя глас и земята се разтопи.” (9)”Елате и вижте делата на Господа, - какви опустошения направи Той по земята: (10)”прекратявайки войните до край-земя, строши лък и пречупи копие, колесници с огън изгори.” (Б.м. В библейските времена няма сведения да е наблюдавана вулканична лава, а и за нея не би прилягало „земята са разтопи”. Това стана в Хирошима и Нагазаки. По онова време няма и световни войни „до край земя”)

Ако има пророчество, то като всички библейски пророчества става явно ПОСТФАКТУМ, и с недомлъвки. Иначе светът щеше да е много прост и нямаше да е нужна НАУКАТА, която е призвана за сигурни знания и конкретни предвиждания.

Продължава в следващи постинги, живот и здраве.


Тагове:   сащ,   Русия,   7-ми ноември,


Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - За пет-шест души ВОСР е най-важното събитие на света,
06.11.2017 20:20
аз ги поздравих по случай тази годишнина:

http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2017/11/05/chestita-100-godishnina-na-vosr.1575838

Не успях да поздравя Профессор гиндеВ, той много избърза с химнословския си постинг.
цитирай
2. krumbelosvet - Към комент 1
07.11.2017 09:22
Благодаря за учтивостта. И аз НИКОГА не забравям, че десните са ми СЪНАРОДНИЦИ.
Най-важно за света май е СЪТВОРЕНИЕТО, с Адам и Ева като венец. Следващото май е ПРОКЛЯТИЕТО заради "първородния грях", който не е в секса, а в употребата му без да се знае КАКВО СЛЕДВА. А следва размножение, от което могат да се изведат ВСИЧКИ ЗЛИНИ в историята.
Не знам "най-важното събитие на света" но за последните 100 години СПОР НЯМА. Като изключим планинарството (и аз съм планинар, но по-скромен от вас), и ВАШИЯТ ЖИВОТ целият и под знака на това събитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953465
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031