Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2017 10:54 - БГ-корупцията - НПО, медийно торнадо, а ФАКТИ НЯМА
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.11.2017 08:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно сравнение с Турция показва РЕШАВАЩАТА рола на медиите в създаването на УСЕЩАНЕ ЗА КОРУПЦИЯ у нашенци. А това усещане е ЕДИНСТВЕНИЯТ "аргумент", че сме най-корумпирани. Но да започнем поред.

Организацията „Прозрачност без граници”,
Transparency international на английски, е НПО, да, Н П О, т.е неправителствена организация, която си е ПРИСВОИЛА ПРАВОТО да оценява ДЪРЖАВИТЕ по корумпираност. Оценките се публикуват и цитират широко, но се основават на АНКЕТИ между гражданите. И с право се оспорва тяхната обективност. Защото кой създава общественото мнение? Медиите.

Последната годишна класация по корупция, за 2016г, започва с отличниците от скандинавието. Ние сме на 69-то място. Всички европейски страни са пред нас. И Турция е пред нас, и дели 66-то място с Македония.

Имало полза от турските сериали у нас. От тях научихме, че ВСИЧКИ турски полицаи и държавни чиновници са ОБРАЗЦОВИ ДЖЕНТЪЛМЕНИ. Виж ми окото. Даже затворническите килии в Турция са пълни с хора културни, възпитани, чисти, тихи. Виж ми другото око. Но и медиите в Турция поддържат тая ВЪЗПИТАТЕЛНА линия, и Ердоган нарича турците „моят прекрасен народ”. А по нашите медии всеки ден побоища и скандали. Корумпирани полицаи, съдии, министри и чиновници. Даже корумпирани попове, парцали гнусни, има в нашите сериали. И премиерът нарече народа си „лош материал”. А прекрасния народ го видяхме около проваления преврат - „Аллах е велик” и „Ще умрем за Ердоган”.

Турските сериали и медии украсяват народа си, нашите го позорят (с малки изклячения), а определени НПО-та утвърждават позора. Защо ли? Турция от десетилетия е главен съюзник на САЩ. А според пропагандата на САЩ, ние сме били „най-робски покорни” на главния им враг СССР. Щом при това КОРЕННО РАЗЛИЧНО ОБЛЪЧВАНЕ от медиите, сме почти наравно с Турция по усещане за корупция, това си е доказателство, че там е много, много по-зле, а нашите самообвинения са силно преувеличени.

Медиите ни бяха проглушили ушите, как за ЕДНО И СЪЩО (уж) престъпление, френският съд осъдил френския участник, а нашият съд не осъдил нашия. И френският пишман-посланик обиди нашия съд на „гнили ябълки”. И заедно с пишман-посланика, НИТО ЕДИН журналист не се сети, че осъденият французин е бил ПРОДАВАЧ по сделката, а нашият – КУПУВАЧ. Значи НЕ Е едно и също. Но „Европа” ни трие сол на главата, че „има корупция, а няма осъдени”.

Ама чакайте бе, братя нови, демократични и цивилизовани. Имате ли други ДОКАЗАТЕЛСТВА за нашата корупция освен АНКЕТИТЕ? Н Я М А Т Е.!!! А анкетите НЕ СА доказателства. Следователно, „демократична” и „цивилизована” „Европа” по мнения от анкети осъжда съдилищата български. И държавата българска осъжда, че има такив съдилища. И всички българи осъжда, че търпят такава държава. И ние започнахме да се самоосъждаме. Че сами сме си виновни за всичко.

Даже ФИЛМ ще се появи наскоро по темата „сами сме си виновни”. Любен Чаталов изпълнява една от ключовите роли в „Дамасцена”. Най-силно го развълнували заключителните думи на главния герой, - че на човек никой за нищо не му е виновен – нито държавата, нито семейството, нито общественият строй, нито децата, нито банките, нито парите. Галимация. Толкова елементарно е НЕВЯРНО, че не си заслужава оборване. Но е много удобно за Господарите, щото снема от тях ОТГОВОРНОСТТА за това, че злото по света и у нас очевидно се отприщи и ни заля. За ТАКЪВ филм пари са се намерили. 

Заради тия висящи обвинения в корупция, ЕС всеки момент може да спре парите за нас. И го е правил. За да даде властта на свои хора, приети спешно в „Европейската” „Народна” Партия. Повод винаги се намира. Като повтаряната милиони пъти история за „батко и братко”, в която съдът, не го е срам, НЕ НАМЕРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И наистина, може ли един брат да си зареже бизнеса, защото брат му е станал министър? Или по тая причина конкурсът не трябва да е обективен, а да отхвърли брата, даже да е с най-добра оферта? Но и тоя случай се записа на сметката на съда. При такъв съд, и полиция, и лекари, и учители, какво остава на циганите (и не само), освен да бият де кого срещнат? Щото сите българе заедно са долни корупници.

Други НПО-та оценяват банковата система на страните, и с тия два лоста СЕ УПРАВЛЯВАТ ВЪНШНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. НПО-та управляват световното разпределение на инвестициите!!! И само това ли? У нас НПО-тата са десетки. По света са хиляди. Ами че това са готови органи на ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА! Остава да има и една Главна Световна НПО. Ми то я има май.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954009
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031