Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 13:36 - Путин в стила на Горби. Това краят ли е?
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2351 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 17.12.2016 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък публичните изяви на Путин все повече напомнят Горби. Напоителни банални речи, банални апострофи, грозно слагачество от сорта "да изпълним указанията на другаря Путин"... Зловещо. А не беше така. Какво се случва? Преумора или болест, или изчерпване, или ХАКВАНЕ на мозъка? Нали от САЩ му бяха обещали "подарък"- отмъщение за предполаганото хакване на предизборния шаб на Хилъри. Дали и мозъкът на Горби не беше хакнат? 

На Изток смяната на водача ВИНАГИ е била опасна. В Османската империя например, след смъртта на всеки султан има кървави метежи. И в Персия, и в Китай, и при монголите... Всъщност, постоянната смъртна заплаха от чужди и от свои в тия райони, налага жестока държавна дисциплина. Може би в Западна Европа нравите са ДОНЯКЪДЕ смекчени от властта на Папата, ако не от християнството.

В историята на Съюза само безпрекословният авторитет на Ленин и после здравата ръка на Сталин, са пазели от анархия. Иначе - имало е много идеолози, "по-гениални" даже от Троцки, готови за дворциви преврати и смъртоносни за държавата резки движения. З А Т О В А  Сталин не е смеел да мисли за абдикация (а не от "жажда за власт", и Путин също). З А Т О В А  до края
 никой не посмя да пипне някои остарели тези на Маркс и Енгелс, върховните водачи. Защото ако ги пипнат, такива спорове ще избухнат, че държавата си заминава. До края се намираха учени-слагачи, които пишеха, че РАБОТНИКЪТ прави техническия прогрес!!! Чел съм го това, пиша го сега, и пак не вярвам на очите си!

И научно-
техническият прогрес замина на Запад, (без космоса и някои оръжия). Замина почти целият прогрес, заедно с IT технологиите и кибернетиката, науката за УПРАВЛЕНИЕ НА ВСИЧКО - и на човешкия мозък, и на ВОЙНАТА...

В края на краищата, МАРКС СЕ ОКАЗА ПРАВ - социализмът не можа 
да победи в една отделно взета страна! По-точно, два гения стигнаха за 50 години победи плюс 20 години застой, общо 70 години живот. А трети гений не се роди. Тогава с електромагнитни импулси им взривиха Чернобил и им заслепиха ПВО, и приземиха чужд самолет на Червения Площад... Нататък е ясно - таен ултиматум и отчаяно отстъпление, маскирано като "перестройка". 

Малко "библейска мистика". Не знам откога и защо съществува мнението, че в книгата "Псалтир" на Библията, 150-те псалми са пророчества за всяка от 150-те години , от 1901 до 2050. Спорно е това мнение, но е интересно какво пише например за 1945 и 1989г. - краят на Втората и на Студената война:

Псалом 45 : (9) Елате и вижте делата на Господа - какви опустошения направи Той по Земята: (10) Прекратявайки войните до край-земя (б.а., няма световни войни в беблейските времена) строши лък и пречупи копие, колесници с огън изгори.

Псалом 89 : (9) Всички наши дни преминаха в Твоя гняв; годините ни се губят като звук. (10) Дните на нашия живот са седемдесет години (б.а., СССР?), а при по-голяма сила осемдесет години (б.а., може би Китай, 1949-2029 ?); а най-доброто време от тях е труд и болест...

Е, не пише Хирошима, нито танкове, нито социализъм - нямало ги е тия думи преди 3000 години...

Не мисля, че немощта на Путин е за радост, даже за враговете на Русия. Защото без него започва турболенция с неизвестен изход. Защото кой ще гарантира, че като се видят пред физическо унищожение, руските военни няма да натиснат копчето?
ПП : Добре, че при посещението в Япония вчера, 15.12.2016, руският лидер беше във форма, Като изключим стойката на срамежлив самбист. Няма кой да се престраши да го научи на поне малко по-светско поведение.



Гласувай:
7



1. jelezov - Гласувах положително, въпреки ...
23.12.2016 12:08
Гласувах положително, въпреки несъгласието с някои от тезите на автора. Например тази: „В края на краищата, МАРКС СЕ ОКАЗА ПРАВ - социализмът не можа да победи в една отделно взета страна!” Това съждение се е превърнало в популярна сентенция, повтаряна често от марксисти и антимарксисти. И в двата случая тя е свидетелство за непознаване или за повърхностно познаване на Марксовата историософия. В Марксовото учение съществува аксиома, според която комунизмът (комунистическата обществена формация) е световно явление. Тя може да победи и съществува само глобално. За всеки образован и надарен със способност за разумно мислене човек (като различно от разсъдъчното) абсолютната истинност на тази аксиома е несъмнена.
Маркс не ни е оставил рецепта за социализъм, за разлика от Енгелс и други негови следовниции. Според логиката на неговата икономико-философска теория, социализмът е необходим (закономерен) строй на съществуващата ИКОНОМИЧЕСКА ОБЩЕСТВЕНА ФОРМАЦИЯ, който ще се отличава от капитализма главно чрез господството на различни форми на обществена собственост върху „условията на общественото производство” и определеното от това обществено присвояване на принадения продукт.
Разбиран така, социализмът може да победи в глобален мащаб само постепеноно – в отделно взети страни. Невежите смятат, че все пак Маркс е сгрешил, като е смятал, че процесът ще започне от развитите капиталистически страни. А реално и тук той не е сгрешил, защото, като създател на една нова теория за социалната детерминираност, е разбирал, че е невъзможно предвиждането на конкретния ход на историческия процес. Сега човечеството е изправено пред дилемата: или постепенна победа на социализма в световен мащаб, като необходима предпоставка за преход към КОМУНИЗМА, или физическо унищожаване на човешкия род. Трето няма.
цитирай
2. krumbelosvet - Аз съм прочел ВЕДНЪЖ Капиталът
26.12.2016 23:01
и не се смятам за голям познавач. Но помня, че победата на Октомври се считаше за принос на Ленин и РАЗВИТИЕ на марксизма. Нека не се боим, че най-великият ИКОНОМИСТ има слаби страни. В наше време не е трудно, и е задължително да не премълчаваме. Аз разбирам от научно-технически прогрес и твърдо ЗНАМ, че ЛИПСАТА на теория направи невъзможна конкуренцията с капитализма в тая област. Още малко беше нужно, но ни биха преди да го направим.
цитирай
3. bojinkata - Съгласен! Поздрави!
02.01.2017 19:07
Съгласен! Поздрави!
цитирай
4. zaw12929 - Бъди по смел- стани му съветник!
12.01.2017 18:36
"...руският лидер беше във форма, Като изключим стойката на срамежлив самбист. Няма кой да се престраши да го научи на поне малко по-светско поведение."
Преди чечи- отговори на въпроси по 6 часа - без да има пред него лист, химикал, да записва въпросите и дава ма момента отговор- изключителен ум и мъдрост и вие... изпитвате удоволствие да му намирате кусури- Браво! Продължавай!
Ленин не е между живите от столетие; Сталин погребахме 1953 год. а те едва ли нещо добро или лошо ни правят.
Успех!
цитирай
5. krumbelosvet - Драги колега зав,
14.01.2017 11:41
С вас имаме любопитното свойство да се разбираме криво. Аз оценявам качествата на Путин не по-малко от вас. И май точно за това ми боде очите походката и стойката на срамежлив самбист. Тия неща СА ВАЖНИ за държавника, макар и не най-важни, защото носят ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТИ популярност (по-лесните проценти), а това е РЕАЛНО предимство. Кой ще си даде сметка, че физическият облик на Путин носи трагични следи от Ленинградския нечовешки глад? Дай Боже, И ТОВА да му дава сили и дързост за великото дело, СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА от новия фашизъм, много по-силен от Хитлеровия. А третокласният артист, манекен на президент, Рейгън, до ден днешен мнозина смятат за велик победител, само заради холивудската фасада. Фасадата на държавника помага, даже когато липсва съдържание.
ПП: Освен това, не искам путофобите да мислят, че не забелязвам това, което за тях май е най-важно - липсата на светска школовка и "американски ръст" у Путин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979558
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930