Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 17:34 - Записки по българските въпроси - януари 2018
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
3



На 1 януари 2018г., точно след 11 години членство в Европейския Съюз, България получи правото да председателства Съвета на ЕС за 6 месеца. Безспорно това е най-важното събитие на месеца. Сега, ако някой смята, че протестите за повече пари в “Пирогов” или за “спасяването на Пирин” (Ама целия ли?) са по-важни, аз за това нямам вина. Но ще съм виновен, ако не напиша няколко реда за Европейския Съюз (Който бил на доизживяване според Венци от Трънско, а той знаел, защото баща му бил висш военен по Тошово време. Представяте ли си Довода?!):

Европейският Съюз е създаден в 1952г. от 6 държави: Белгия, Франция, ФРГ, Италия, Люксембург и Холандия. През 1973-та към него се присъединяват Дания, Ирландия и Великобритания. В 1981г. в Съюза влиза Гърция, а през 1986 – Португалия и Испания. Една година след падането на Берлинската стена, при обединението на Германия през 1990г., Източна Германия (ГДР) автоматично влиза в ЕС. Следващото разширение се случва в 1995-та – Австрия, Финландия и Швеция. В 2004г. идва редът на Естония, Литва, Латвия, Кипър, Малта, Полша, Словакия, Словения, Унгария и Чехия. На 1 януари 2007 година България и Румъния са приети в Съюза. През 2013-та Хърватия става последната 28-ма държава членка на Европейския Съюз. 

Препоръчвам ви линка https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7#/media/File:EC-EU-enlargement_animation.gif. Там ще видите нагледно разширението на ЕС през годините. Такава гледка не се забравя. Защото става безпощадно ясно какво е бъдещето на Новия Свят. И влиянието на Путинова Русия върху него.

На тази анимация ще видите едно бяло петно, тъкмо Западните Балкани!, което предстои да стане синьо: (Благодарение И на “КПЛ Бойко Борисов” - според Bosia луд и перничанина от бригада “Chavdar”.)

-       Черна Гора, започнала преговорите за членство на 29 юни 2012г.

-       Сърбия, започнала преговори за присъединяване на 21 януари 2014г.

-       Република Македония има статут, признат от 17 декември 2005г., но заради спорове за името все още не е започнат присъединителен процес.

-       Албания – статут на кандидат за членство от 24 юни 2014г.

-       Босна и Херцеговина и Косово са потенциални кандидати за приемане в ЕС.

Не отварям дума за Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Нито за Исландия и Турция.

И какво остана от “великия Съветски Съюз”? Следите ли мисълта ми? Krumbelosvet пак ще напише, че Западът и САЩ са виновни, тъй като “изкривили световния терен” и затова неговите състезатели загубили, горките.

На 17 януари 2018г. България пое официалното председателство на Европейския Парламент. Тогава в София за първи път дойдоха ръководителите на 28-те европейски страни-членки, за да се запознаят с българите, на старта. И точно същия ден – 17 януари в 17:30 часа, след като мисли почти 4 месеца по какъв повод да атакува правителството, БСП (сама!, защото Карадайъ се отказа в последния момент да застане до Нинова) внесе в деловодството на Българския Парламент искане за вот на недоверие на правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. Случайно било, каза Партията. Самият вот на недоверие се гласува в момента, когато министър-председателят Бойко Борисов беше в самолета на път към Давос, където се провеждаше Международния икономически форум. И това след като 15 години България нямаше поканен (в Давос така се отива – поканен!) българин за участие. И съвсем естествено правителството на ГЕРБ беше подкрепено дори от групата на Марешки -131 депутата общо. Само БСП на Нинова -79 и ДПС на Карадайъ - 23 (кога ли почетният Доган ще му духне под опашката на този) бяха против. Какво е това? След като по думите на самата Нинова “83% от гражданите смятат, че корупцията е проблем №1” !!!!

???? за сбърканата логика на “европейските партии” БСП и ДПС. И двете представени на най-високо ниво в ЕП, а искат да свалят правителството на Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България. Което от ЦЕЛИЯ Европейски Съюз, само ТЕ не признават. ????

Аз специално, доживотно съм учуден от това тяхно напълно безнадеждно глупаво поведение. Как си представят ТЕЗИ бъдещето на България? В Евразийския съюз на Путин ли след като дори Ердоган не иска там, а се натиска за Европейския Съюз?!

Няма да споря с разните социалисти къде е по-доброто място за българите. Само да напиша, че Турция даде името си за Истанбулската конвенция и я подписа първа, а руската Дума я отхвърли. Как мислите – чия страна трябва да вземе българският народ?! Радев, Радев... даже вицето ти Йотова те остави сам на “антигейската барикада”. Може ли да иззлорадствам? – При един импийчмънт на президента, мястото му заема вицепрезидентът. Дали Илиана Йотова не си мисли нещо подобно? Кой ли ще победи – СерГей или Курнелия?

Нас пък това какво ни интересува?! Комунистите отдавна не са проблема на младото поколение българи. А пък Новия Свят се грижи съвестно да не им се дава оръжие в ръцете.

Следват някои от по-важните неща, които се случиха в България през месец януари 2018г. Не съм ги подреждал. Вие си ги подреждайте по значимост. Защото има нещо на порядъци по-важно от това! А то е да правите връзка кое събитие е причина и кое е следствие от тази причина. Аз ли какво мисля? - Председателството на България подлуди нашите разни социалисти и национал-социалисти. Защото това председателство е една огромна крачка за окончателната принадлежност на страната ни към европейското семейство. Защото то казва “Чао” (Чупи се, Ако Обичаш!) на болшевишкия евразийски съюз под калъчката на Путин. Оттук нататък на путинците им остава само да умрат от естествена биологична смърт като единствената им надежда е преди това да не бъдат съдени от Съда на останалите нормални хора. Пълни глупаци! Каква надежда е това?! Възмездието се раздава от Създателя и изобщо не е вързано с физическата смърт на подсъдимия. И триста години да минат, плащат наследниците му. Огледайте се, драги сънародници – не го ли виждате това?!

 

===================================================

Артилерийският огън за това колко лош е европейския избор за България не е преставал, вече колко? – 45+28 години и още колко? – зависи и от моите, и от вашите усилия, драги българи.

Да ви представя първата страница на блога от последните дни на декември 2017 и първите дни на Новата 2018 година.

25.12.2017 - БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2018 Г.: МИЗЕРИЯ, ГЛАД И ТОТАЛНО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ! / Автор: zahariada

“Хора, наистина ли продължавате да вярвате още в Капиталистическата Коледа?! Че то по-идиотска от нея е само играта на „руска рулетка“. 3-4 млрд. лв. търговски оборот за Коледа и Нова година със сигурност ще отчете статистиката още в първата седмица на януари. Бедни и богати – всички днес сме на юруш из молове и по-дребни търговски обекти. Пазаруваме като за последно. По касите са се извили такива опашки, сякаш по БНР са обявили военна мобилизация. Но така е само по Коледа. Щедростта по празниците си ни е национална черта, която успешно се съчета с рекламираната широко шопинг терапия на пазарната икономика.”

(Aз, добронамерено: Оня ден чух по радиото един да се разпява със същата опорна точка, ама отнесена за времето преди 10 ноември. Имало наистина опашки по магазините тогава, но това било защото хората имали много пари и социалистическата икономика се задъхвала да произвежда толкова много стоки. Долнопробни тарикати, не намирате ли?)

4.01.2018 - Проф. Боян Дуранкев:Времената крещят за радикални политици / Автор: 1997

Мъдрите политици мразят проклетата думичка "стабилност". Те произвеждат огромни количества "нестабилност", която да промени блатната застоялост. Вижте Тръмп, Макрон, Путин. Все личности, които променят статуквото! Вероятно под думичката "стабилност" нашите професионално издържащи се "политици" разбират следното: "Не ни пречете, не гледайте какво правим; ние знаем, че не сме наясно как да променим нещата към по-добро, но поне няма много да ги развалим". И, разбира се, да не се наднича в тайните им банкови сметки.”

(Аз, добронамерено: Този бил станал професор!? Ами от семето “ВенциВалери” какво друго да поникне?!)

24.01.2018 - Страховито Руско СУПЕР-ОРЪЖИЕ праща САЩ в… АДА! Янките в ПАНИКА! / Автор Иво Македонски, представен от koshava

“Всъщност древноримският Бог на войната винаги е помагал на Русия. По простата причина, че без значение от епохата, руснаците винаги са владеели изкуството да всеят страх и ужас в душите на своите врагове. Посланието е ясно. Русия предупреждава: Янки, вървете си у дома! Защото ще бъдете прогонени, така както Хитлер бе изгонен с огън и меч, от свещената руска земя. Страх и ужас сковават душите на щатските многознайковци и поради още една причина. Те разбират, че Русия отдавна е неуязвима за прехвалените американски роботизирани бойни системи. Паниката ги парализира и защото осъзнават, че РФ е толкова напред в най-важните направления на съвременните военни технологии, колкото те едва ли ще могат някога да си представят. Затова сега се ограничават само със санкции. И надуват мускули за пред света, белким подлъжат някой, че все още са първа суперсила. Че САЩ е имиджова държава с напълно куха имиджова икономика. И изгубят ли си имиджа, потъва и страната им. Затова сега бият фанфари и надуват мускули. Но през цялото време се молят на Бог да не направят нещо, с което да разсърдят Владимир Путин. Това е истината. Останалото са американски брътвежи за глупаци и наивници.”

(Аз, добронамерено: Смехории! Същите като онези, дето прочетох оня ден също на “първа” – думи отправени към световните лидери, събрани в Давос: “Събудихте мечката. Сега се молете.” Кой “надува мускули за пред света”?)

11.01.2018 - МУТКАТА МУ ПАЙНА на всичкооо / Автор: kunkata

“КОПНЕЯ ЗА ОНОВА ВРЕМЕ/МНОГО ОТДАВНАШНО/, КОГАТО........... можех да приема Елтън Джон за велик без да съм толерантен или за това да не изпитвам расизъм заради останалите трима... Правех го защото така аз разбирах нещата, защото така ми харесваше... Но СЕГА ПО-ПИЯНИ И ПО-ПРОСТИ ОТ МЕН ДА МИ НАЛАГАТ КОЕ Е ТАКА И КОЕ НЕ..............МАЙНАТА МУ. ОЩЕ СИ ИМАМ МОЕТО .АЗ.
ВЪН НА ВСИЧКИ НАЛАГАЩИ БЕЗМИСЛЕНИ КАТЕГОРИИ И ПРАВИЛА!!! ПИСНА МИ ОТ ВСИЧКО ИМИТИРАЩО ДОБРОНАМЕРЕНОСТ........”

(Аз, добронамерено: Простак, нали? По-голям от Ок3223.)

 

===================================================

После: 3 дни преди Нова Година някой стреля из засада насред София срещу данъчен инспектор. В новогодишната нощ един избягал от правосъдието побъркан (бивш военен!) уби 6 души и когато полицията го приклещи натясно, се самоуби. В края на първата седмица от годината някой застреля виден бизнесмен, бивш съдружник на Поли Пантев и вероятно издал бандата на Наглите. И като скокнаха т.нар. “бойкови медии”, като ни заляха с предупреждения “Мутренските времена се завръщат” и “Ама така е като Бойко и Цв.Цв. управляват страната”:

10.01.2018 - 8 трупа в 1 седмица (без да става дума за кучето) / Автор: kuzmo
”Лично на мен ми трябваха 10 мин. за да разбера какво не е наред във версията на МВР с шесторното убийство в Нови Искър . Иии, наградата Дарвин за най-тъпо самоубийство печели... убийството на Росен Ангелов! Всъщност труповете в тая Новоискърска любовна история + кучето са 8. Не знам защо но на намерения в реката му се обръща внимание колкото на найлонова торбичка довлечена от вятъра край пътя: - Добре, стана, че убиха няколко души, че покрай тях намериха и Пешо. - А. кво стана с него, бе? - А, нищо, удавил се. - Ааа, добре. Разбирате ли, не може някой така да се разлага в реката и властите да не се интересуват и да не знаят нищо.”

10.01.2018 - Треперите ли, г-да кметове, депутати, министри, престъпници драли и крали народ и държава десетилетие? / Автор: zahariada

”КАК ТАКА бизнеспартньора на половината ръководство на ГЕРБ, изведнъж стана обикновен симпатизант“?! Как така, след като бе убит, човека олицетворявал (и консумирал) мутровластта на Буда и компания в търновско и региона изведнъж от „нашият спонсор и верен приятел“ стана симпатизант?! Да чухте дори една дума от Буда за убития Петър Христов? А от Велчев, Фандъкова или Цачева? Когато свинете се бият помежду си, мишките биват стъпкани. Сега вие сте бронежилетки за Буда и Цветанов, вие ще поемате куршумите. И защита за вас няма да има! НЕ РЕВЕТЕ СЕГА, г-да министри, депутати,кметове от ГЕРБ, шефове на фирми от обръчите на Буда и тн. престъпници, когато крадяхте заедно и пълнехте гушите на дебели не ревяхте! А НАРОДА РЕВЕШЕ И НЯМАШЕ КОЙ ДА ГО ЧУЕ! Идва Видовден и това е деня, в който гражданите ще излезем на площадите в битка за справедливост и възмездие.”

(Аз, добронамерено: Ами, излизайте на площадите, де. Като гледам и като броя ... двама, цифром 2, души маратонци си правят тренировка от Бургаз до София, а на площада пред Министерския Съвет в София ги посрещнаха 30, представени любезно от BulgariaOnAir за участници в бягането, какво да си мисля? Направо се разревавам. Отивам за кърпичка да избърша сълзите, избликнали в очите ми.)

 

=====================================================

09.01.2018 - Илияна Йотова със Скандално Разкритие: БОРИСОВ Е ВЗЕЛ ТАЙНО ПАРИ ОТ ЕС ЗА ОЩЕ 3 БЕЖАНСКИ ЛАГЕРА! Смята да Наводни България с Мигранти! / Автор: nikikm

“Щом Борисов нагло лъже народа за милионите, без да му пука, че лъжата му със сигурност ще лъсне, само можем да предположим какви още подлости и мръсотии е замислил за клетата ни родина. Как ни е прЕдал и прОдал, за колко ни е харизал и какво ужасии тепърва ще се стоварват на главите ни…Само едно е сигурно.

БОРИСОВ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО БЕДСТВИЕ В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

ПО-ВРЕДЕН ОТ ГМО, СЕТА, ТПТИ И ПО-ПРЕЗРЯН ОТ ДЖИХАДИСТИТЕ! ЗАЩОТО Е ТЕРОРИСТ И ДИКТАТОР, КОЙТО РАБОТИ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!”

10.01.2018 - ИНСУЛТ ИЛИ ИНФАРКТ-КАКВО ЩЕ ИЗБЕРЕ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНОТО ЛИЦЕ БОЙКО БОРИСОВ / Автор: bosia

“Тези неща действат много мощно върху крехката психика на криминално проявеното лице Борисов и той трупа тежки психически напрежения. Той е на границата на срива. До дни това ще се прояви в здравословното му състояние, още повече, че на него му е ясно, че всички проблеми, които волю или неволю е създал на българските граждани, бизнеса, неправителствените организации и малкото останали читави медии ще се изправят мощно срещу него и бандата му и той не може да мине на оправдателен режим, защото трябва да подаде оставка. Подаде ли оставка, ГЕРБ приключва. Приключва и живота му, защото неговите кукловоди няма да го оставят жив. Това е допълнителен шикан за психиката му и той ще изпадне в истерия.”

11.01.2018 11:45 - ГЕМИЯТА НА ГЕРБ ПОТЪВА / Автор: bosia

“Гемийката на ГЕРБ потъва. Тя е направена от червени трески и и цепеници и при строежа и са останали доста дупки, а в треските има и червей. Както се очакваше, криминално проявеното лице Борисов даде заден ход, т. е. тръгна със задника напред. Така изложи анатомията си на показ. Вчера се оака с билбордовете. Днес отпусна 100 млн лева на МВР без да е съгласувал тази цифра с парламента. След обяд трябва да умува как да обещае нещо на еколозите, на антиеколозите, на истамбулската конвенция, на антиистамбулската конвенция, на критиците на съдебната система, на искащите оставката на главния прокурор Грухчо Кратунков и на кого ли още не. Борисов има десет пръста и един задник. Като се има предвид, че поне един пръст трябва да му остане, за да си чеше маясъла, възможностите му не са особено големи. Като се има предвид, че коалиционният му партньор е много нервен и тънкообиден нещата хич не са добре за гемийката. Ами сега?”

(Аз, добронамерено: Ех, ако “главният прокурор Грухчо Кратунков” прочете тези думи, какво ли би следвало да направи с Босия?! Започвам да си мисля дали пък някоя по-мощна от “Подкрепа” организация не стои зад “Босия”. Обута в кубинки, естествено.)

 

=================================================

А къде го сърби следващия “автор”? И защо “се чеше” така неистово непредпазливо, ако всичко, което е написал, е вярно?

30.01.2018 – ББББ / Автор: lazarlalev

“Съдено ни е този човек да ни е вечен спътник в живота. И най– накрая, на 10–та година от управлението му, да го усвоим на ниво домашно животно. Не домашен любимец, защото, и да има харизма за избирателя, няма чар за стопанина на дома, а именно ЖИВОТНО, самонастанено в дома ни – нито да го обикнем и направим член на семейството, нито да го изгоним, защото няма да бъдем порядъчни. Та нали имаме съвест, колкото и ущърбена. И така: ЖИВОТНО - Първо, няма структурирана и артикулирана реч. Тя е не е превод, и то не много грамотен, на наш език лая на кучето, мяукането на котката, ехидния смях на чакала. Второ, като домашно животно, той е нарцистичен, суетен, държи постоянно да му се обръща внимание, вре се навсякъде по къщата, навсякъде оставя следи: като куче опикава любимите си места, като бълха застава на връх челото ви. Винаги той, той, той. Трето, не важно какво говори, защото то не е реч, а поток първосигнални реакции – не за човешка публика, а за специализирани естествоизпитатели. Четвърто, като самонастанило се домашно животно, диктува пложението. Задължава стопанина да му слугува, да му прощава изгъзиците, да му чисти фашкиите и пр. занятия, с които той се укрепва в ролята си на автор, постановчик и актьор едновременно. В този смисъл той е КОМЕДИАНТ. Но постмодерен: с влизане в залата, със заяждане с публиката, с просташки питания и още по просташки отговори, с празни обещания и още по-нескопосни обяснения за тяхното неизпълнение. Затова, скъпи колега, няма защо да мислите толкова дълго върху първосигналните му изречения. Помислете за първото, което ви дойде на ум И ОТГОВАРЯ НА НЕГОВИЯ ЖИВОТИНСКИ НАРЦИС. Докато той, майсторът на първосигналната реч, го е изразил с една дума: ВОЙНА!”

(Аз, не съвсем добронамерено: Ако намерите в речите на ББ - търсете не само от вчера, а още от изгрева му през 2009 година – думата “ВОЙНА”, ще ви почерпя. Няколко пъти! Обаче КОЙ каза: “Щом искат война, ще я получат”? Не беше ли онзи, чиито инициали са РР, а не ББ? Комунисти! Обикновени, Имам предвид ЛЛ.)

Именно комунистите са БЕЗЧУВСТВЕНИ ЖИВОТНИ. Ето веднага един конкретен пример. По повод нелепата гибел на 4-годишния син на министър Ивайло Московски на ски-пистата на Боровец едно безчувствено животно написа:

3.2.2018 - НА ЕДНИ ДЕЦАТА ИМ УМИРАТ ОТ МОТОРНИ ШЕЙНИ,НА ДРУГИ ОТ ДРОГА?! / Автор: chavdar01

“НА ВРЕМЕТО БАЙ ТОШО БЕШЕ ЗАБРАНИЛ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАВАТ НАРКОТИЦИ В БЪЛГАРИЯ И ПРИБИРАШЕ ЗА УСЛУГАТА САМО КЕШ!!! А КАКВО ПРАВИ ГЕРБ? ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ОФИЦИАЛНИТЕ НАРКОМАНИ БЯХА ДВЕ ХИЛЯДИ,А СЕГА ОФИЦИАЛНИТЕ НАРКОМАНИ СА ТРИСТА ХИЛЯДИ!!! КОЙ ПОВЕЧЕ СТРАДА??????????????????????????????? ИСТИНАТА Е ЧЕ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД (ОСВЕн ПЛАТЕНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ) МРАЗИ ГЕРБ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЯХ И ТЕХНИТЕ МЪКИ!!!”

а едно друго безчувствено животно се разписало отдолу  В АНОНИМЕН КОМЕНТАР

Анонимен: Да подава оставка веднага! Няма нормален човек, който да качи 4 -и годишно дете на моторна шейна и да се понесе като вятър.

Ще кажете: Рязък си, а уж си добронамерен. Е, какво да направя? Не обичам извратените типове. Като следващия:

(Слави, прощавай. Тебе да те оправя оня сексуален маниак от екипа ти, дето поне по два пъти седмично ти сяда на диванчето. А никого не съветвам да тръгне да се оправя с оная “осморна” хигиенистка, нейния “приятел за Хуйкенда” и “Голия” му. Цапат. Много.)

2.2.2018 - ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК ВЕСЕЛИ ГЕРБ-ЕРАСТЧЕТА И НА ТЕБЕ ДР.БОЙКО!!! /

Автор: chavdar01

ВЗЕМЕТЕ СИ ТОПЛИ ГЕВРЕЧЕТА И ТИЧАЙТЕ КЪМ БАНЯТА НА ГОРНА БАНЯ!!! ОБАДЕТЕ СЕ И НА ВАШИ КОСМАТИ ПРИЯТЕЛИ ОТ АНАДОЛА! ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ! :)”

 

=========================================================

Навлязох както виждате в месец февруари. На 5-ти февруари се откри Зимната Олимпиада в Южна Корея. Един огромен шамар за световния Комунизъм, по-голям от шамара за нашите комунисти – българското председателство на Съвета на Европа. Но понеже мястото, което ми остава, е много малко за онова, което следва да напиша за това събитие, ще го оставя за следващия месец – февруари.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872415
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031