Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 17:42 - Софтуер за реставрация на древна и по-нова история.
Автор: krumbelosvet Категория: История   
Прочетен: 1157 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.12.2016 04:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мощните държави, може би не повече от 4 - 5, със сигурност имат Главни Компютри, които не само съхраняват информация, но и предлагат "ОБХОДНИ" МНОГОХОДОВИ КАМПАНИИ за постигине на цели, непостижими иначе. Една такава цел, например, може да е провала на Европейския съюз и еврото, което май се случва. Но целта на тоя пост е много по-скромна.

Някои тълкувтели на Библията проявяват, според мен, не просто феноменална памет, но и феноменална УСЛУЖЛИВОСТ на паметта, което ми се струва непостижимо без специален софтуер. А такава задача не е много по-сложна от внасянето на библейските текстове в паметта, което отдавна е направено, май и на български.

 Освен прословутото оскъдие на документи за нашата история, има и друг проблем - те са на различни древни и изчезнали езици, от различни времена и библиотеки, с различна степен на достоверност. По закона на всемирната гадост, произлиза баналното - изследователи, прочели и повярвали различни неща, са готови да се хванат за гушите, и читателите им след тях, и ние с Вас, уважаеми читателю, също.

Както изглежда, БАН няма на едно място всичката историческа информация, тъй като откак това стана технологически възможно, учените там имат други проблеми. Но сега правителството ще отпусне целеви средства, за млади, и не само, ученни, за приоритетни проблеми. А подобен софтуер би бил полезен и за Външно Министирство, за да може бързо да се изготвят тематични справки , необходими за дипломацията ни. Едва ли ще е по-скъпо това от някой фирмени проекти.

Ако е дошло време, както изглежда, един нов Паисий да създаде "История трако-славяно-болгарская", това ще е безнадеждно бавна работа без специален софтуер. Струва си да се създаде такъв, защото трудът на Новия Паисий ще има световно значение, особено съдбовно за нас. Слава Богу, имаме способни историци, а Факултетът по математика и информатика към СУ, продължава да кове
прекрасни кадри, захранван с таланти от прекрасните ни математически гимназии. 

Дано се заинтересуват първо нашите блогери историци и информатици, и да им помага Бог по-нататък.




Гласувай:
4



1. pvdaskalov - * ! *
07.12.2016 23:11
Краси, идеята частично се прилага при историческите науки, но на много ниско ниво.
За да се направят генерални изводи, научните работници трупат информация цял живот, провеждат дискусии междувременно и много бавно изграждат окончателното си мнение. А то има своите нюанси в различните умове. Идеята е изпълнима, едва когато се създаде изкуствен интелект, а създаде ли се такъв, той сам ще си направи програма...
Но повдигаш много интересен въпрос. Ако си запален в тази насока, ще трябва да разговаряш с научните секретари на петте института - исторически, археологически, траколожки, етнографски и балканистика. Откъснал съм се от тези среди вече 12 години, но си позволявам да изкажа мнението си.
Поздрави!
П и е р
цитирай
2. krumbelosvet - Пиер, това не е моя област,
08.12.2016 04:09
ти си несравнимо по-вътре в темата. НО,мисля, че може да не се чака НАЙ-ОБЩОТО решение за частен въпрос. Разбира се, задачата НЕ Е РУТИННА, а творческа, с множество въжможни варианти, но, ако е "писано", може да се намери тандем от двама таланти - историк и IT. Не обичам да любителствам, но от дете възприемам ЛИЧНО всяка лоша дума стещу България.Можеш да си представиш как се чувствам в наши дни. Например, почти не гледам ТВ. Блога ми дава възможност да не се пръсна от господстващото българохулене. Благодаря ти от сърце !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953152
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031