Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2016 11:15 - История трако-славяно-болгарска чака нов Паисий, за дело по-велико, дело световно
Автор: krumbelosvet Категория: История   
Прочетен: 3893 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 18.06.2020 03:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Авторите от блог.бг -  horos и grigorsimov, и не само те - дават златно основание за историческото заглавие. Такива автори вдъхновиха и предишния ми пост "Гьоте - старозагорски поет. Траки, славяни и българи си говорят без преводач."

Тезата за тюркския произход на българите не е българска, нито руска, а европейска с византийски корени. Нейната славянска корекция (прословутото славянско море) все пак е крачка напред, и нека не беснеем, че е била в интерес на Русия. Щото предишната, европейската, е още по-невярна, и е в още по-голям интерес на Турция. Познавам живи и даже МЛАДИ българи, които още вярват в турския си произход. Такива "исторически извори" са ги възпитали...

Слава Богу, науката върви напред, и археологията, документите, лингвистиката и антропологията доказаха първо ИНДОЕВРОПЕЙСКИ произход, иранска (арийска) връзка  и най-после -
тракийския корен на българи и славяни !

Сега може да се чудим как не е станало по-рано. Защото как така фрашканата с траки Елада изведнъж е станала славянизирана Гърция? Къде изчезнаха траките? Или как многобройни и славни племена като сармати и скити изчезват и от нищото "изникват" славяни? Как в миг изчезват тракийските гети и се явяват германските готи (част от прадедите на Гьоте и Симеон ІІ)?

Спирам до тук с историческото изложение, от велико преклонение пред ОРАЧИТЕ НА ТАЯ ИСТОРИЧЕСКА НИВА !
Техните текстове са на разположение на всички. Един от тия орачи, horos, 6 (шест) години е купувал и ИЗЧЕЛ СТОТИЦИ КНИГИ, имащи и най-малка връзка с темата за нашата духовност, каето го отвежда към траките...

Останах с впечатление, че май гръко-римска Европа е трако-финикийска, а останалата - трако-келтска, на два близко-родствени, коренно-европейски народа. Преди Великото Преселение от изток на запад, явно е имало Велико Преселение от запад на изток, най-вероятно след Черноморския потоп.

Ерго, след римското завоевание тракийските земи били така обезлюдени, че се наложило императорът да заселва други. Избити ли са? Има и такива мнения, но не издържат критика. Траките просто са избягали на север и в Анатолия (анадола по турски). Там, отделени от култовите си места и от привичните условия, са преживели "тъмни векове". Всъщност, преживели са ГРАНДИОЗНО приспособяване плюс ЕЗИКОВА експанзия. Последното предполага поне две неща - многобройност (отбелязана от Херодот), плюс голям емоционален, културен и духовен заряд на ТРАКИЙСКИЯ ЕЗИК. Ето ти генезис на славяни, "изникнали от нищото".

ТАКЪВ НАУЧЕН ПОВРАТ неизбежно ще се отрази на реалната история, на злободневните събития. Няма да ги предвиждам. Всеки може да помисли и да ПОМЕЧТАЕ !!! Аз мечтая и се моля за обединение, а не раздор в това древно и свещено семейство! Дано не е късно, защото "дранг нах остен", не знам как е на английски, е отишъл много далеч, смъртно далеч. Пази Боже.

Да не се избием като в чудесния разказ на Хайтов: Стадо сърни с ДВА елена, са настанени в оградена местност за привикване и размножение. Самците често се бият и единият е убит. Вълци започват да копаят под оградата. Еленът дежури до дупката, но когато започват втора дупка, играта е свършила...

Много ли сме сигурни ние, "белите", че няма да възникне ОБЩА  опасност за нас? Ами за човечеството?
Пази, пази пази Боже!

ПП
 : Не е виц. Моя близка била на командировка в Киргизия. На вечерята до нея седял немец, а на съседната маса - монголоидни киргизи. Нашата казала на немеца "Моите прадеди са били такива" (монголоидни). Немецът я пагледнал и казал простичко "Не ви личи". 



Гласувай:
11



1. krumbelosvet - Четири дълги мнения от германтигер и един минус.
01.12.2016 14:14
Значи, работата е сериозна. Омразата, от която боледува тоя колега от блога, е несъвместима с тоя пост и той се бунтува.
Ами нали това искам - стига омраза!
И германтигер ще спечели, ако се излекува.
цитирай
2. iliyanv - Лечението е трудно, водата в Сапарева баня съдържа много сероводород
01.12.2016 17:17
Момъка е тракийче от Германия, пардон Сапарева баня. Герман значи гореща гола вода. Подобно на сапаревския котарак в хисторито.
От сероводорода, завалията, е забравил Дуклянския летопис.
"Двата народа много се заобичали един друг, т.е. готите, а те са и славяни, и вулгарите, а най-вече за това, че и двата народа били езичници и те имали същия този език. Скоро вулгарите, вече бидейки в безопасност от всички страни си построили хутор и села и заселили завзетата от тях страна до наши дни".

От флуора пък е забравил и Теофилакт Симоката. Сапарева баня, ко да прайш:
"„Когато пристигнал в Марцианопол, заповядъл хиляда души от войската да избързат напред. Те попаднали на шестстотин склави, които носели със себе си голяма плячка, взета от ромеите, защото след като оплячкосали Залдапа, Акве и Скопис, тези склави отново ограбили местните жители и натоварили плячката върху голям брой коли.Варварите, щом видели че ромеите се приближават и че са ги забелязали, започнали да избиват пленниците. Така били избити всички пленници младежи. Понеже за варварите сбъскването било неизбежно, те съединили колите и образували укрепление, след това поставили жените и децата сред стана. Ромеите се приближили до гетите (това е по-старото име на варварите) и не смеели да влязат в сражение, понеже се страхували от копията, които от укреплението варварите хвърляли срещу конете. Затова техния началник, по име Александър, заповядъл на ромеите на бащиния им език, да слязат от конете и да посрещнат вкупом опасностите на боя.”

цитирай
3. krumbelosvet - Благодаря за коментар 6
01.12.2016 17:52
Както вече съм писал, не съм историк, а в блог.бг има такива.
Малко конкретни факти съм запазил или запаметил буквално, но след дългите години четене и наблюдения, тезата за общност на траки-славяни-българи ПАСНА като плочка от пъзел на местото си. Тя отговаря на много въпроси и не виждам противаречия с ДОКАЗАНИ факти. На предубедените ще вади очите. Но не за дълго. Отдавна е узряла тая истина, но най-пишещите, най-четени, гледани и слушани нации си мислят, че не е в техен интерес. Може би късоглед интерес. Нашето дело е право.
ПП. С германтигер сме познати от блога. Човекът има някакви проблеми. Вероятно някаква жестока обида от детството или юношеството. Няма да гадая, да не го обидя повече. Той иначе не е лош човек и е способен на човешки думи. Но в жестоки условия, на война например, би могъл да прояви садизъм, както се е случвало не само с немци.
цитирай
4. slavian - Генетиката вече ясно доказа - съ...
01.12.2016 19:07
Генетиката вече ясно доказа - съвремените българи не са потомци на никакви славяни.
цитирай
5. krumbelosvet - С генетични фокуси може да се докаже всичко.
01.12.2016 20:59
И защо неславяни правят държава и говорат славянски? Вярно е, че българите са типичен ДЪРЖАВОТВОРЕН народ, а славяни и траки - нетипични, но за това може да има и има ИСТОРИЧЕСКИ причини.
На никой не му трябват ОБЕКТИВНИ генетични данни, поне на плащащите за тестовете. Кои славяни ли са взети за стандарт? Има ли такива? Кой ли пък е стандартът за траки... Имаше публикация, че 60% сме траки. А уко е стандарт свидетелството на Херодот за "тракийки белоноги", няма 60% такива. Но, за да има мир, махам думата "генетика" от изброяването на аргументите. Я, оказа се, че не съм се аргументирал с генетика, а само с "индоевропейски ген", хем е кратко, хем безспорно.
цитирай
6. liubitel - Две различни племена!!!!!!
02.12.2016 00:34
Витините (Битини, на гръцки: Ξρακες Βιθυνοί, Bithynoi) са тракийско племе, населяващо областта Витиния в Мала Азия. Според Херодот, племето по-рано нарича себе си стримони и живее край р. Стримон, откъдето е изтласкано заедно с племето тини от мизите и тевкрите, и при преселението си към Мала Азия и Анатолия получава името витини, давайки това име и на областта, в която се заселва[1]. Според Ариан епоним на витините е Битинос, осиновен син на Борей; според друга версия Битинос е син на Одрис[2].
Стримонци (струмски славяни, струмяни, струмци) са славянско племе от източната (българска) група, обитавало от края на VII до към X век земите по долното и средното течение на река Струма.
цитирай
7. liubitel - Две различни племена!!!!!! продължение
02.12.2016 00:38
Това е нагледен пример на приемственност за цели 2500 години.Какво по-ясно доказателство за това кои са прадедите ни?
цитирай
8. krumbelosvet - Коментари 1; 2; 3; 4; 12; 13 (от герман..., повечето изтрити)
02.12.2016 12:11
Изтрити заради присъщия на автора псувателен език. Оставени са накои ДОКУМЕНТИ.)
Тоя феномен е разпространен при антите и фобите. Водещи са чувствата, а около чувствата се изграждат конструкции от словесни фрагменти, които ги удовлетворяват. Галимация. Спорът е безполезен, защото за чувства не се спори.
цитирай
9. shtaparov - Ще се наложи един ден да направя о...
02.12.2016 16:51
Ще се наложи един ден да направя онова,което отдавна съм планувал но все го отлагам- да напиша пост с точно обяснение какво представлява истинския Български ген,понеже някои коментиращи читатели още не са наясно с това. Инак благодаря за хубавия материал- поздрав и късмет!
цитирай
10. barin - Аз вярвам в Ирано-езичния ни про...
07.12.2016 22:45
Аз вярвам в Ирано-езичния ни произход, като категорично отхвърлям тюркския. Напоследък излязоха много доказателства и документи, които потвърждават индоевропейския произход на българите. Срещаме имена Мадара, Шипка, Варна по тези земи.
цитирай
11. krumbelosvet - Към комент. 12: Траките и славяните са индоевропейци.
08.12.2016 03:52
Да, някои шофьори на тирове свидетелстват, че има места в Иран, където се срещат много български думи. Краткият ми пост не може да обхване цялата сложност, а и няма тая цел. Благодаря за мнението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953196
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031