Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 12:40 - Наближава Рождество. Антихристи атакуват блог.бг.
Автор: krumbelosvet Категория: История   
Прочетен: 1296 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 05.12.2016 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В чий интерес работят антихристите в блог.бг? Не на Буда, Индра или Далай Лама. Няма да споменявям автори. Но има както изтънчени познавачи-софисти, така и примитивни кощунници, които гордо щляпат в плитчините на морето от Свети Писания. Основните им тези са:

   - Образът на Исус от иконите е неверен. За "верни" се представят "научни" портрети по черепи, един от които прилича на пиян циганин с едно притворено око.

   - Христос не съответства на Старозаветните предсказания. (б.а: Това е официалната юдейска теза, разбира се, защото иначе трябва да станат християни. Спори се от 2000 години и ако беше доказано, християнството нямаше да стане световна религия.)

   - Исус и Апостолите говорят за скорошно  пришествие и основаване на Божие (или небесно) царство, а то не е дошло до днес. (б.а.: Главното, което казва Исус по въпроса е, първо, че само Бог Отец знае часа и второ, Небесното царство е описано само с притчи, толкова разнородни (не противоречиви, напротив) че могат заедно да съответстват само на събитие, невиждано и невъобразимо  за тогавашните, а и сегашните хора. Естествено. Не стават всеки ден такива работи.)

   - Старият Завет и сам Христос, не говорят за Света Троица, тя е измислена след столетия. (б.а.: Не е ново възражение. Но още в Стария Завет има Давидов псалом, в който се казва "Рече Господ Господу моему", т.е. има Господ на Господа. А в книгата "Премъдрост Соломонова" се говори, че Премъдростта е била преди Сътворението и тя е избирала делата на Бога. А Светият Дух е дух на истината и дали се отличава от Премъдростта?)

И т.н...

В блог.бг има автори, много по-опитни от мен в религиозните дела, и ще им бъда благодарен, ако се включат в отпора срещу антихристите. Неприятно е, но трябва да се води борба с тях. Те могат да объркат някой неук младеж или дете, да го опълчат срещу народа му и, пази Боже, да му дадат
 калашник.



Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Отпор срещу ЧУЖДИ идеологии трябва да има,
20.12.2016 09:23
(Отговор на изтрит от коментатора коментар 1)
Отговор на ЧУЖДИ идеологии трябва да има, защото са проводник на ЧУЖДИ и н т е р е с и. Иначе, всеки култ може да бъде оспорван и критикуван С ОСНОВАНИЕ. Защото всеки култ е ЧОВЕШКО творение, и зависи от маса ОБСТОЯТЕЛСТВА, ЛОКАЛНИ във време, пространство, култура и здравословни проблеми, ако щете. Ние сме продукт на ХРИСТИЯНСКА цивилизация и без тоя фундамент ставаме като пух на глухарче, всеки ПРОСТАШКИ вятър ще ни отвее. А тая НАША цивилизация е създала прекрасни неща - като литературата НАПРИМЕР, с която сме израсли и която ще отиде в огъня или в забрава, ако господства ЧУЖДА религия. Имаме още наука, изкуство, технологии, имаме човечен и благороден дух... Ако днес всичка това се опорочава, то май се опорочава чрез ФИНАНСОВОТО господство на ЧУЖДА култура.
ПП: Благодаря за (изтрития) комент 1. Той стана причина да формулирам НАЙ-КРАТКО з а щ о трябва да се дава отпор...
Всъщност, на въпроса от комент 1 е отговорено в края на поста. Показателно е, че на комемтатора това се е сторило недостатъчно.
цитирай
2. saankii - за много години, живи и здрави..
08.01.2017 19:02
Темата,която разглеждате,вълнува и мен,понятно..
но, аз не мога да приема нито един такъв "Стар завет" за
основополагащ на християнската религия/или движение/
нито приемам с отворено сърце, и лекомислено Приказката
за Новия завет, Спасението чрез Кръста ?!и по нататък призива
за масово покаяние .Това е една много опасна и подмолна доктрина .
дано съм бил разбрана накратко..
ЧНГ 2017!
цитирай
3. krumbelosvet - Към предния коментар: Четенето на СТАРИ книги е опасно занимание.
09.01.2017 02:43
Когато са писани "Заветите", много днешни думи още ги няма. Например "морал" или "нравственост". Заменя ги "страх Божий". Неприятно за днешното ухо. Има чудесна сцена в посредствения сериал "Всички обичат Реймънд". За да се хареса на набожните тъстове, братът на Реймънд лъже "Ние много се боим от бога, по цял ден треперим". Човекът чул нещо и го възприел БУКВАЛНО по днешному. Горе-долу, така стоят нещата... При вас не е така фарсово, простете за грубия пример, но и краткостта е опасно занимание, както отбелязвате и вие. Новогодишни поздрави! От сърце благодаря за искреното мнение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1983467
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3579
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930