Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 11:49 - Един грешен русофил
Автор: krumbelosvet Категория: История   
Прочетен: 1457 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 13.03.2016 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Брат ми е служил с руснаци, 3 години моряк, на радара край връх Папия в Странджа. Командир на поделението е бил българин, въпреки, че има съветски оператори - матроси и офицери! В днешните американски бази не е така.

У всеки голям народ се срещат дръвници, които нямат собствени качества и се големеят с народа си. Такъв руснак се изцепил в Странджа "Здес советская земля". Преди да помисли брат ми, дясната му ръка се сгънала в лакътя и лявата се турила отгоре в неприличен жест - "Наааа съвецкая земля!". Станал междудържавен скандал, който после бил обсъден и помирен на българо-съветско комсомолско събрание. Без наказания.

Друг руснак, сибиряк, умеел да залага примки и тайно ловувал из Странджа  - затворена гранична зона тогава, с много дивеч. Брат ми ревнувал и чат-пат му задигал трофеите. Веднъж сибирякът хванал разкошна лисица, одрал я, сложил кожата да се суши на тавана и се скрил наблизо. Брат ми се появил като по поръчка и като откачил кожата чул добродушното "Кто украл мою лису?"  Гузен, нашият не усетил как духнал вънка. Русинът не продумал повече. Леко се усмихвал при среща. Брат ми беше потресен от липсата на злоба у тоя човек.

Дали като Лафонтен да завърша с поуката?

Базите на новите братя не само нямат наш командир, но нямаме право на контрол върху пратките и действията им. Могат да ни вкарат във война без да знаем.
Русофилите са преди всичко родолюбци, с малки нещастни изключения. Познавам само 2-3 такива.
Ще повторя пак: Кой е възпял България повече от супер-русофила Вазов? И кой русофоб е казал добра дума за България? Другаде му е сърцето. Той си знае.

На патерица, честит 3-ти март. Излиза според русофобите, че ние, простаците, празнуваме замяна на едно робство с друго. Типично. Това им е мнението за своя народ.

PS: Тоя пост има връзка с предните два.



Гласувай:
11



1. danailvdimitrov - добро напомняне за русофила Вазов
04.03.2016 13:00
понеже Русия е Старата Велика България та затова и който е голям патриот, много често по презумция е и голям русофил.
цитирай
2. didanov - здравей
10.03.2016 19:15
русофилството на Вазов не му е попречило да напише нещо антибългарско нали?
все пак трябва да припомним, че тогавашното русофилство не е като сегашното, тогава еуфорията и обожествяването са били толкова силни, ч например Дондуков не е можел да излезе спокойно по улиците без да се наложи да държи речи или да се нацелува с благодарни българи.
За сибирняците знам, че са много, ама много добри и незлобливи хора. Русофобството се появява е историята именно когато такива руснаци като първия (тогава руски офицери от окупационните войски) твърдят:"Здес советская земля".
за американските бази е нещо страшно - разполагат с повече танкове вече от българските и целта им не само въвличане във война, но и предотвратяване на всякакви опити за промяна на политиката ни.Те са скрития но могъщ троянски кон. поздрави
цитирай
3. krumbelosvet - Благадяря, Диданов, за развитието на темата, но гледам да съм кратък.
11.03.2016 07:55
И на мене ми бодат очите някои "мисли" на Вазов за българите, но не искам да им правя реклама, медиите всяка минута бълват подобни мисли: Груби имена на цветя (нашите са народни, а френските идат от поетите), дървосекачи сме, а не садим (страшно много сме посадили, а дървосекачи сме като всички европейци - как се правят ниви от неизбродни дъбрави?) и т.н. (Вазов не знае цветята "син бабин гъзец" и "попова пишка" от Павликенско, слава Богу. Нашите жени обичат цветята и всяка селска къща имаше чудна цветна леха, но мъжете повече обичат да разсмиват жените, а и те нямат против.)
А във вселената няма два еднакви атома, камо ли моменти от историята. За раждането на русофобството, мисля, че иде от Стамболов, а у него - от буината младост и от това, че първи е открил, че Русия има свои интереси и е бил потресен, наивника млад, И довежда Фердинанд... Сам признава, че това е било грешка. Но каква грешка, катастрофална, с вечни последици. Никой руски кандидат не можеше да направи толкова зло на България. И още нещо, Ботев имал приятел художник поляк, и може би и той е помогнал за русофобията. И Ботев, и още повече Стамболов, са на възраст за поети и за бунтовници, но не за политици и държавници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955265
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031