Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.01.2020 10:37 - КМЕТЪТ - най-важния човек след премиера.
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 770 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                           ДОБРО УТРО СЪБЛОГЕРИ!


               image

                                      КМЕТСКИ  ПРИОРИТЕТИ

За да се засили икономиката и финансите на един регион, градоначалника (кмета) трябва да е много компетентет в основните неща "от живота" на гражданите.
ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ в работата на КМЕТА е - привличането на външно финансиране и разработването на качествени проектни предложения, с които общината се утвърждава като един от най-успешните бенефициенти в България по отношение на усвояване на европейските средства във всички сфери на социално-икономическия живот.
Под прякото ръководство НА КМЕТА са - спечелени международни проекти в социалната сфера и регионалното развитие.
КМЕТЪТ е движещата сила основно във финансирането на проекти, спечелили външно финансиране - инвестиции, които да създадат работни места на гражданите или селяните в региона на обхвата му.
КМЕТЪТ е този, който ръководи административните органи и ТОЙ е този, който упражнява контрол над тях (да си вършат работата в срок и да не допуска корупцията да се вихри между администратори и потребители на услугите от общината.
КМЕТЪТ е този, който взема активно участие във всички регионални събития свързани с икономиката на региона, за който отговаря.
КМЕТЪТ е този, който носи персонална и политическа отговорност, за допуснати грешки и кризи свързани с финансите и ресурсите.
КМЕТЪТ е този, който подготвя и управлява десетки проекти в сферите на регионалното развитие, икономическото развитие, образованието и социалната сфера.


ОЩЕ ПЪЛНОМОЩИЯ:
КМЕТЪТ НА РАЙОНА:

Изпълнява бюджета на общината в частта му за района;
Организира провеждането на благоустройствени, комунални и други мероприятия;
Отговаря за стопанисването на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост;
Назначава и освобождава служителите от общинската администрация в района, които подпомагат неговата дейност, в съответствие с утвърдената численост и структура;
Приема мерки за подобряване и възстановяване на околната среда;
Води регистрите на населението и за гражданското състояние и изпраща актуализационни съобщения до ЕСГРАОН;
Осигурява извършването на административни услуги на физически и юридически лица;
Осигурява спазването на обществения ред;
Организира и ръководи защитата на населението при бедствия и аварии;
Представлява района пред населението, пред обществени и политически организации и пред други райони;
Издава удостоверения за регистрация и разрешителни за осъществяване на търговска дейност на територията на района при набиране на изискуемите документи за категоризирането на туристическите обекти и лицензирането на обекти за търговия със спиртни напитки, тютюн и тютюневи изделия;
Упражнява правомощията на орган по жилищното настаняване съгласно Закона за общинската собственост и Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на територията на общината.
Организира мероприятия по социално подпомагане на гражданите от района, при наличие на финансова обезпеченост;
На пряко подчинение на Кмета на района са секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и старши експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка, земетресения и бедствия".
Най - важната отговорност на КМЕТА е сигурността и спокойствието на гражданите в региона, за който той отговаря.Да не одпуска в региона да има КРИЗИ, които да предизвикват режим на водата или режим на тока. Тези кризи са доказателството, че КМЕТА не си е свършил работата прецизно и в срок. Такъв КМЕТ не е достоен да заема каквито и да е ръководни длъжности в държавата!

                        ЛИНЧ  ЗА ВИНОВНИТЕ  КМЕТОВЕ

За да се узнае това от всички граждани, които имат право на глас в България е нужно, МЕДИИТЕ (вестници, списания, брошури) и ОНЛАЙН ПЛАТФОРМИТЕ да имат специална графа (място) или СТРАНИЦА - за - ИМЕНАТА ( име - бащино и фамилно) на ПРОВАЛЕНИ кметове, министри, премиери, общини, депутати, президенти и дипломати, които НИКОГА НЕ ТРЯБВА да заемат ръководни места, заради провалите и не спазването на законите на България....т.н. ЛИНЧ за политици и политически формации и партии. Такава информация е нужна, за да знае НАРОДЪТ за кого да гласува, на кого да има доверие!



Гласувай:
6



1. dalida - Какво каза Бойко Борисов публично:
18.01.2020 10:45
Бойко Борисов винаги е казвал, че за никого от ГЕРБ няма да има прошка, ако бъде хванат да извършва престъпления, без значения дали те са умишлени или неумишлени.
За водната криза в Перник са виновни още 2-3 най-малко министри. Гешев трябва да се заеме, защото тези министри също са отговорни за кризата - регионалния министър и неговия заместник - те са от ГЕРБ.
цитирай
2. kvg55 - dalida,
18.01.2020 14:18
Кметовете са финансово зависими от централната власт.
Кмет е различно от градоначалник. Кметът се избира, а градоначалникът се назначава. Градоначалникът е началник на полицията в голям град. Имало ги е в буржоазна България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158682
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031